Що е то? Хибрид между растение и животно

Мекотело, прилича на дърво, храни се с водорасли, засега само в Северна Америка
8 дек 2008 08:37,
10
Що е то? Хибрид между растение и животно
Снимка: БГНЕС

Група американски и корейски учени откри неизвестен досега вид, който се оказа хибрид между растение и животно, съобщи РБК.

Мекотелото с размери не повече от 3 см комбинира свойства както на флората, така и на фауната.

Те са открити на атлантическото крайбрежие на Северна Америка.

Мекотелото се храни с водорасли, при което придобива характерните за растенията способности за фотосинтеза.

Намереният хибрид е украсен в зелен цвят, изглежда като парче дърво и частично притежава неговите възможности, благодарение на водораслите, с които се храни.

Мекотелото абсорбира хлоропластите, които са вътреклетъчните органели на растителната клетка, отговорни за фотосинтезата – процеса на преобразуване на слънчева светлина в енергия.

Ако през първия месец от живота си хибридът се храни с водорасли, впоследствие може да просъществува изобщо без храна до смъртта си след около година.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dobre,4e i vie vijdate 4ervenoto cvete...za moment si pomislih 4e sum fanal daltonizum =)
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 15 години
към Китка: Явно още не разполагат със снимки на хибрида (за съжаление). А и да имаха, нямаше да толкова привлекателна, като тази на протеята, с оглед на това, че е 3 сантиметрово парче дърво :)))))))към Именит: Предполагам, че елемента на Фауната идва от това, че се ХРАНИ с живи организми, себеподобни, вместо да фотосинтезира и изхранва от почвата, като другите растеня.Интересно дали има и други подобни хибриди.към
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Благодарим за поучителната новина! Само едно не ми е ясно-защо сте написали "Намереният хибрид е украсен в зелен цвят", а на снимката виждаме растение в червени отенъци?
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие сте уникални,дава ви се информация да научите нещо и пак мърморите.Типично българско-все недоволни.Критики пускате,а я си вижте правописа,май нямате завършен 8-ми клас,да не кажа по-долу.
5
0
 
0
 
! Отговори
Marcy-Darcy преди 15 години
Какво е РБК?
4
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
Dobre de, zaglavieto st go napravilli 6to gode interesno, ama vidqhte li si teksta?! Emi tam izre4eniqta sa tolkova nesmisleno podredeni. 4ete6 edno izre4enie i ne razbira6 kakvo iska da se kaje s tova... Pone kato prevejdate, prevejdaite po smisul!!! Aman ot negramotnici!!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
kitka bojurska преди 15 години
Добре де, само не разбрах защо сте сложили снимка на протея - нито е зелена, нито се храни с водорасли, а и е доста над 3 сантиматра :D
2
0
 
0
 
! Отговори
Именит преди 15 години
Добре де разбрах за Флората. Ами какво общо има с Фауната. Да не би да има вени или рога???Аз ли чета между редовете?
1
0
 
0
 
! Отговори
тит пуло преди 15 години
ние това мекотело го открихме още когато ни обещаваше че за 800 дни ще се оправиме ...мани ама се и размножи та сега бъка от мекотели които може да не са зелени ама обичат зеления цвят особено ако е в пари