БТК обещава по-евтин и по-бърз интернет от ноември

Заедно с увеличението на скоростта ще паднат цените услугата
23 окт 2005 12:26,
БТК обещава по-евтин и по-бърз интернет от ноември
Снимка: Corbis
От началото на ноември двойно се увеличава скоростта на широколентовия интернет, доставян чрез услугата ADSL на БТК, съобщи в Габрово на семинар за журналисти Владимир Георгиев, мениджър в компанията.

Заедно с увеличението на скоростта ще паднат цените услугата, допълни Денис Уолах, главен изпълнителен директор на БТК, като не уточни какво ще е поевтиняването. Цените ще бъдат обявени на изложението БАИТ ЕКСПО на първи ноември. Сега най-евтиният пакет ADSL е 30 лв. на месец, без ДДС.

АDSL е абревиатура на услуга, която се превежда на български като "асиметрична цифрова абонатна линия". Връзката през ADSL е от 256 килобита нагоре. ADSL осигурява постоянна връзка без да се плащат телефонни импулси за времето в интернет. Тя дава възможност да се говори по телефона, докато абонатът "е" в мрежата. Може да се ползва от абонати на аналогови и на цифрови централи, но не и от телефони, които са дуплекс.

Сега абонатите на БТК са около 2 700 000. С аналогови телефони са около 1 500 000, като от тях половин милион са с дуплексни номера Очакванията са догодина в София да няма телефони дуплекс. Цифровизацията в централата сега е около 46 процента и ще се увеличава с бързи темпове, отбеляза Денис Уолах.



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание