Арести в Германия за злоупотреба с еврофондове, замесени сме и ние

Германската полиция арестува двама души в провинция Бавария, в рамките на международно разследване на злоупотреби с европейски фондове в Германия, Швейцария и България
14 фев 2007 15:47,
Арести в Германия за злоупотреба с еврофондове, замесени сме и ние
Снимка: Корбис
Германската полиция арестува двама души в провинция Бавария, в рамките на международно разследване на злоупотреби с европейски фондове в Германия, Швейцария и България, предаде ДПА, като се позова на прокуратурата в Аугсбург.

Задържани са 41-годишен собственик на фирма и негов 35-годишен служител, които са присвоили нелегално пари от европейски фондове при доставянето на машини за преработка на месо и колбаси за България. Според митническите власти двамата са част от международна мрежа.

При операции в България и Швейцария са задържани други шестима души, съобщава прокуратурата. Задържаните действали заедно с арестуваните германци и са злоупотребили с пари от еврофондовете на стойност най-малко от 3,5 милиона евро.

Има подозрения, че съучастниците от България са купували от швейцарски и германски фирми машини за обработка и опаковане на хранителни стоки на завишени цени. След това машините били изпращани от България в Германия за ремонт и били продавани на български фирми на непозволено високи цени.

С използване на фалшиви документи в България се е стигнало до злоупотреба със средства от еврофонодове за милиони евро, добавя ДПА. Информацията е на Дарик радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание