Саркози и съпругата му идват у нас през септември

Саркози поздрави Първанов и изрази своето силно лично удовлетворение за успешния край на дългогодишната драма с българските медици
24 юли 2007 13:22,
15
Саркози и съпругата му идват у нас през септември
Френският президент и неговата съпруга ще посетят България през септември. Снимка: БГНЕС

Френският президент Никола Саркози и неговата съпруга ще посетят България през септември.

За това се договориха българският държавен глава Георги Първанов и неговият френски колега в телефонен разговор, проведен минути преди българските граждани да се завърнат от Либия, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Никола Саркози поздрави Георги Първанов и изрази своето силно лично удовлетворение за успешния край на дългогодишната драма с българските медици, което, по думите му, е поставило ново начало в отношенията между България и Франция.

Българският президент изказа отново своята и на страната ни дълбока благодарност към Франция и лично към президента Саркози и неговата съпруга за тяхната силна ангажираност към казуса на медиците ни.

По-рано днес стана ясно, че кметът на София Бойко Борисов и председателят на Столичния общински съвет /СОС/ Владимир Кисьов ще предложат на заседанието на СОС в четвъртък президентът на Франция Никола Саркози, неговата съпруга Сесилия Саркози и еврокомисарят по външните отношения Бенита Фереро-Валднер да бъдат обявени за почетни граждани на столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
SD преди 16 години
...Тони Блеър и външния министър на Германия Щайнмайер. Следва да отдадем заслуженото на всички.
13
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 16 години
Франция била затворила АЕЦ Козлодуй хахахаха...както се казваше в едно забавно предаване "всичко е заговор на империалистите"...много е хубаво все някой друг да ти е виновен!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
И ние имахме същия избор на президент, като французите. Но ние избрахме социалиста-комунист, служил на рупресивния апарат на тоталитарната държава, който продължава да работи за чужди интереси - агент Гоце. Французите зачеркнаха социалистката и избраха десния националист!!! Затова те винаги ще са велика нация, а ние чезнем под ботуша на комунистите и цървула на турците...
11
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Благодарение на Франция затворихме реактори в Козлодуй.От чисто злато да са тия мед.сестри пак не струват колкото 7 милиона българи.Абе хора,вие изобщо знаете ли си интереса?
10
0
 
0
 
! Отговори
Desi преди 16 години
Равносметката: 8 години българска дипломация - затвор и мъчения за 5 невинни жени, 6 месеца в Европейския съюз и те са свободни!!! Какво повече може да се каже? Дълбока благодарност на всички европейски политици!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 16 години
г-н Президент след като приключи мандата ви на президент във Франция, Моля елате тук и станте наш Президент! Имаме нужда от хора като вас в България!
8
0
 
0
 
! Отговори
Сия преди 16 години
Първата дама на Франция - г-жа Саркози, направи това, което много мъже - дипломати, много българи не можаха да направят толкова години. Моите най-искрени благодарности към нея, към съпруга й Никола Саркози, който даде в предизборната си кампания обещание за съдействие за освобождаването на българските медици и го удържа. Имаме много да се учим от Европейските държави, техните политици и граждани!
7
0
 
0
 
! Отговори
Asq6 преди 16 години
Благодарности на семейство Саркози и Франция за огромния жест! Никога Франция не е заставала зад български интереси, затова аз съм приятно учудена този път!
6
0
 
0
 
! Отговори
Slaveiko Andreev преди 16 години
Iskam da izrazia lichnoto si priznanie na vsichki koito polojiha usilia za osvobojdavaneto na nevinno osadenite bulgary i palestineca Ashraf.Bulgaria shte ia ima shtom sme sahranili choveshka solidarnost. A politikat deto kaza - Ami ako sa vinovni ? neka da mu tejy na savesta.
5
0
 
0
 
! Отговори
Фантастична биографи преди 16 години
В Уикипедия, къде другаде
4
0
 
0
 
! Отговори
medik преди 16 години
Sud za 1 lev!! Med. sestri da sudqt I. Kostov, N. Mihajlova (i vseki vinoven) za 1 lev. Prisudata 6te e simvoli4na, moralna - ne za smetka na bulg. danakoplatec.
3
0
 
0
 
! Отговори
ничия преди 16 години
Днес просто и човешки трябва да благодарим на всички които помогнаха и най-вече на съпругата на френския президент и на еврокомисарката явно е че за дни свършиха това което много други не успяха за години.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Напълно съм съгласна с теб! ЕС показа, че си тежи на мястото...дано някога и нашата страна достигне нивото на Франция, Англия и т.н....въпреки че като гледам как във форума взеха да плюят Саркози наравно със сестрите, президента и премиера, силно се съмнявам....
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всичко това което се случи последния един месец ми говори, че не е никак лошо да съм гражданка на Европейския Съюз...благодарим ти Франция, благодарим ви Саркози...