Доказаха „гърбиците” по Цариградско, пак отпочват ремонт

14 са откритите неравности; след месец почват да преасфалтират; парите за ремонта - след това
27 авг 2007 15:15,
32
Доказаха „гърбиците” по Цариградско, пак отпочват ремонт
Експертизата установи, че неравностите на 14 места по „Цариградско шосе” в София са над допустимото. Снимка: БГНЕС

Неравностите на 14 места по „Цариградско шосе” в София са над допустимото.

Това показват резултатите от експертизата на лабораторията към Фонд „Републиканска инфраструктура”.

Причините са разположените на 2.5 метра шахти, които е трябвало да бъдат свалени преди асфалтирането, съобщи зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.

Друга причина за неравностите са кратките срокове, в които са били извършвани ремонтите, високите температури и бързото пускане на движението.

Участъкът от Ректората на Софийския университет до Орлов мост, както и по моста, отговарят напълно на изискванията за надлъжна равност, сочи експертизата.

Постигната е договореност с изпълнителя "Пътища и съоръжения" до месец да се извърши пълно геодезично заснемане на преасфалтирания участък.

След това ще се установят неравните участъци и те ще бъдат преасфалтирани.

Специалистите обаче смятат, че участъкът не трябва да се преасфалтира веднага, а да се изчака до месец естественото слягане на платното вследствие на движението по него.

Изпълнителят ще получи парите за извършеното преасфалтиране едва след отстраняването на неравностите, каза Стоилов.

В края на миналата седмица Велизар Стоилов обяви, че евентуално преасфалтиране и изравняване ще се изъвршва само през нощта, за да не се налага затваряне на пътя.

Междувременно от фирмата извършили ремонта „Пътища и съоръжения” съобщиха, че ще отстранят за своя сметка неравностите по „Цариградско шосе”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
nqma smisal da komentirate kakvoto i da e bilo, ne e lesno da se opravlqva bg sus vsi4ki lakomii na jultite paveta, ili trqbva da se smeni cqloto pravitelstvo ili 6te trqbva da se zadovolite s bat boiko, koito mejdy drugoto ne vur6i 4ak tolkova lo6a rabota, a ako si mislite 4e 1 nova partiq ili 1 nov kmet 6te opravi vsi4ko po 4estniq na4in se lijete, mnogo hora nedovolni4at ama nikoi ne6te da stane kmet(prezident) i da se probva
30
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
bez Boiko ste kragla 0 daje 00
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
бойко - ти се провали - крайно време е да освободиш столицата от нежеланото си присъствие и да се завърнеш в село банкя, където ти е мястото - можеш да се кандидатираш за полски стражар
28
0
 
0
 
! Отговори
иво преди 16 години
Аман от милиционерски номера . Бойко милиционерчето да ги разправя тия на *** в Красна поляна .ТЕ СА неговите избиратели , а ние БЪЛГАРИТЕ няма да гласуваме за милиционера
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Б.Б сподели че не бил бунак, т.к е бизнесмен и си знае интереса, бунаци и простаци са българският народ т.к му се пречкат да си върти спокойно бизнеса и всички гледали в неговата купа.А нали знаете лафа : в купата на старото куче не се наднича, а той е генерал!Друг негов цитат е че българина си има демокрация , а той си има Цецка и много пари в различни банки.Така е не му завийдайте да си гледаме демокрацията , която още ни позволява да споделяме какво сме видяли в неговата купа
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
бойко да си ходи, стига му толкова на мутрата - беше и кмет
25
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 16 години
Защо изпълнителя трябва да получава пари за некадърно свършена работа??? Няма ли някой да санкционира даден изпълнител? Отнемане на лицензи и др. Трябвало е да бъде санкционирана тази фирма и да се предаде преасфалтирането на друга....Абе престанете с тоз Костов бе! от 2001 година не е министър председател....
24
0
 
0
 
! Отговори
даа преди 16 години
"Костов е виновен !"Това е посланието, което българия ще изпрати в космоса някой ден !
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
КОСТОВ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО - ДОРИ И ЗА НЕКАДЪРНОСТТА НА ПАЦИЕНТА НА ПСИХОДИСПАНСЕРА БОЙКО - ПАК КОСТОВ Е ВИНОВЕН - ТОЯ *** НАРОД НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СИ ОТВОРИ ЗАТВОРЕНИТЕ ОЧИ - АМАН ОТ ***
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Чети преди да коментираш!"Постигната е договореност с изпълнителя "Пътища и съоръжения" до месец да се извърши пълно геодезично заснемане на преасфалтирания участък. След това ще се установят неравните участъци и те ще бъдат преасфалтирани. Специалистите обаче смятат, че участъкът не трябва да се преасфалтира веднага, а да се изчака до месец естественото слягане на платното вследствие на движението по него". Като минат изборите кой ще си спомня за такива обещания?Приятелчетата на Б.Б. си сваршиха работата, ще си приберат парите и историята ще се забрави.То и този ремонт не струва 300000лв дадени авансово на фирмата изпълнител. Българина е с къса памет, от ден до пладне ще помни за обещания ремонт, ще паднат дъждове, после снегове, нещата ще се отложат за догодини....После ще псува и ще се вайка защо е гласувал за Б.Б. ще дойдат нови избори и ще се надява на друга предложена му личност от Партията столетница-Българската Катерина Медичи че ще го извади от капана на мутрите .И не казвайте никога че политиците са ни некадърни!Кадърниса и още как но си пълнят джоба за наша сметка. Ние сме бунаците че им вярваме и ги търпим вече 62г.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе хора вие слабоумни ли сте или бързо забравяте историята?1/ Костов управляваше в екип и нямаше пълна власт2/Много от неговите съветници се оказаха внедрени агенти на ДС/ Венци Димитров, Георги Марков и мн. др./3/Когато се опълчи на мошениците като г-н 10% А. Йорданов и Бакърджиев внедрените сътрудници на ДС и БСП му видяха сметката.А че има грешки има. Но да критикуваме точно с цифри и факти, а не да повтаряме като латерни едно и също. Ако е виновен да го съдят ! Цялата власт сега е в ръцете на БСП-президенство, правителство, парламент, съдебна с-*** , полицейски структури и т.н.Защо още се бавят?Посочете ми един пример в България в който някой да стане милионер и да не е свързан с една от двете партии БСП и ДПС.Всичките приятелски кръгове на Костов се оказаха червени и перяха парите на БСП прикривани от внедрените хора в тогавашното СДС а не от Костов. Бих искал да по дискутираме за едно друго време и за хората отговорни за купонната система, за инфлация, за сивата приватизация, за банковите фалити., за милионерите родени в онези времена. Да поставим на светлина под прожекторите на данъчни служители и полиция техните доходи, финансовите операции при придобиване на заводи, банки , хотели и др.
20
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 16 години
Костов е виновен!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бойко,и в секса ли от втория път,бе брато? Ех,изложи се:)
18
0
 
0
 
! Отговори
desi преди 16 години
emi taka e bulgarska mu rabota ne staa ot puviq put nikoga daje i edin asvalt ne mojem da slojim kato horata
17
0
 
0
 
! Отговори
pada noiko преди 16 години
А сещате ли се какво ще се случи с трафика в София на 15 Септември, като тръгнат учениците и всички софиянци са си пак тук. Тогава Бате Бойко ще преасфалтира Цариградско шосе. Грозна картина - драмата е пълна. Майка ни жална...
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Най-добре е да стане пешеходна зона:) Нали Бойко иска все пеш да ходите,за да се радвате на красива София и на постиженията му. Иначе как ще ги забележите,ако профучавате край тях с 200 км/ч! Ама сте неблагодарници! Човека от нищо нещо прави,а вие пак кусури намирате! Друсайте се тогава!
15
0
 
0
 
! Отговори
SpaceBo преди 16 години
А най-лошото в цялата работа, е че сега като го насекат пак за да го "изправят", "Цариградско" ще стане на още по-жалки кръпки и от преди. И в крайна сметка не само че софианци ще си платят за един доста странен, половинчат и предизборен ремонт, но ще се возят по шосе, което по нищо няма да се различава от неремонтираното...
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Abe kato znam 4e pati6ta i saorajenie 4ii sa nema kakvo da govorime . Kakvo da ni dokazvat nali 6te mi padnat gumite ot drusane . Boiko e pribral iaka pa4ka v djoba goni toi spisanie ikonomist za nai bogat v isto4na evropa kak li pak ne sled kato ciala sofia i kamara o6te xora rabotit za nego .
13
0
 
0
 
! Отговори
Бойко не го е срам! преди 16 години
А странно в Германия праят ли такова преасфалтиране на 1 месец?? Как така само в България има жеги и как така срокът бил кратък?Хитлер карал ли е по аутобан?
12
0
 
0
 
! Отговори
германия преди 16 години
представяте ли си в Германия аутобаните сигурно също друсат