Сакскобургготски застана зад Вълчев

Не е реално всичко да се свежда до смяната на министъра, посочва Сакскобургготски
4 окт 2007 18:43,
65
Сакскобургготски застана зад Вълчев
Не е реално всичко да се свежда до смяната на министъра, посочва Сакскобургготски. Снимка: БГНЕС

Вярвам разбирате, че ресурсите на държавата, както и концентрирането на обществото ни в другите стратегически за България цели, които трябваше да постигнем до 1 януари 2007 година, не позволиха по-големи промени в политиката на доходите, в това число и на заплатите на учителите. За мен не е реално, нито отговорно, всичко да се свежда до смяната на една отделна личност, и в този случай на министъра.

Това се казва в писмо на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски до синдикатите.

То е отговор на тяхното отворено писмо, в което те настояваха Сакскобургготски да поиска оставката на образователния министър Даниел Вълчев.

Споделям вашата загриженост за наложителните реформи в системата на българското образование, което наистина все още е далеч от очакванията ни. Наред с това обаче държа да не се подминава фактът колко много беше направено през последните години, посочва лидерът на НДСВ.

„Училищната инфраструктура на много места в страната беше обновена, предприеха се немалко стъпки за привличане на повече деца в училищата, отпуснати бяха сериозни средства за ремонтни работи, много училища из страната бяха снабдени с компютри и др.

Именно по настояване на НДСВ постът на вицепремиер бе зает от министъра на образованието, за да покажем важността на сектора. Успешната политика в образованието е сериозен процес, в който трябва да са ангажирани редица държавни институции, общини, родители и неправителствените организации“, допълва Симеон Сакскобургготски.

Според него разединението, настройването на едни специалисти срещу други е непродуктивно и некоректно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
0
 
! Отговори
Nikoi преди 16 години
"Сакскобурготски се нагъзи на Вълчев"
63
2
 
0
 
! Отговори
NoFear преди 16 години
kak nqma da gi killne nqkoi be mama my stara. tolkoz mytri se izpotrepaha i izpobiha, tolkoz li nqma nqkoi da gi naceli vsichkite be!
62
2
 
0
 
! Отговори
NoFear преди 16 години
Chydq se kolko li blizko izotzadze my e zastanal?
61
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не знам за вас...мен лично това заглавие ми звучи като вид гей-поза.
60
2
 
0
 
! Отговори
готин преди 16 години
Краставите магарета се надушват Това е всичко.
59
2
 
0
 
! Отговори
КЪДЕ ОТИВАШ МОЖЕ БИ. преди 16 години
КЪДЕ ОТИВАШ МОЖЕ БИ...??? НА РАБОТА ЕДВА ЛИ НЕ...СИМЕОНЕЕЕЕ ТИ СЪВСЕМ ИЗГЛУПЯ...
58
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя дърт параноик като си вземаше имотите доколкото помня не беше проблем нямането...
57
2
 
0
 
! Отговори
NoFear преди 16 години
Chydq se kolko blizo izotzadze my e zastanal? I dali ei taka go napravlqva sus carskiq si zhesul. Pedali smotani!
56
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тия учители само правят *** по улиците. Интелектуалци. Надуват бузи като футболни съдии барабар с обучаемите. Кой да даде пари - банките ли, борците ли. Няма производво, само валутни трансфери и международни заеми. От къде да дойдат тези пари?
55
2
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Толкова ли не ви става ясно бе? Даниел Вълчев се е разбрал с Бойко Борисов да всява смут в работата на сегашното правителство и евентуално това правителство да падне, а в замяна Бойко ще даде на Даниел правосъдното министерство и вицепремиерство, ако Бойко стане премиер. ОчевАдно! Затова сега Вълчев тупа топката и задържа нещата, за да изнерви още повече учителите и стачката да стане политическа и евентуално да се ходи на нови парламентарни избори. Много от учителите имат да погасяват кредити и не може да стачкуват дълго, защото не получават никакви пари и банките ще ги притиснат, ето защо сами искат да свърши стачката - това от една страна. От друга страна синдикалните стачни фондове не са големи. Едновременно с това изнервените учители вече ще станат склонни да се съгласят и на малък процент повишение, направо нищожен дори никакъв - и така Даниел си оплита кошницата два пъти - хем излиза сух от блатото с учителите ако спре сега стачката, хем ако евентуално падне правителството вследствие на политическа стачка и обществено напрежение Вълчев става министър на правосъдието и пак вицепремиер! Стачка до пълно удовлетворение на исканията за постепенно 100% увеличение на заплатите на учителите до края на 2008г!!! Дръжте се учители, увеличение все пак ще има, но трябва да сте твърди и безкомпромисни тоя път!!!
54
2
 
0
 
! Отговори
Бугарин проЗд преди 16 години
"Според него разединението, настройването на едни специалисти срещу други е непродуктивно и некоректно." Таман реших да настроя колежката с дългите крака срещу мен на хубава вълна и взе,че отиде с един мустакат мъжага на обед.Аман,какво ще правя аз,бюрократчето без стимул отсреща си??
53
2
 
0
 
! Отговори
Бугарин проЗд преди 16 години
Пай се,Велчев,че онзи с немскио кат е застанал зад теб,може и да те употреби...не се приготвяй бе-може да е решил днес да не те употребява,щот е презадоволен с жълтите избраници-дупедавци около себе си
52
2
 
0
 
! Отговори
ime преди 16 години
<b>Наред с това обаче държа да не се подминава фактът колко много беше направено през последните години, посочва лидерът на НДСВ. </b> - teia hora ve4e za nishto ne stawat do koga shte powtariat kolko mnogo e napraweno dokato powiarwa me li
51
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
[b]За мен не е реално, нито отговорно, всичко да се свежда до смяната на една отделна личност, и в този случай на министъра.[/b]Разбира се каквото ще да става защо да ги сменяме?!
50
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
защо не се обявяват веднага конкурсите за пенсионираните директори,а договорите им се удължават за още по една година министерството да помисли по този въпрос,а не за съкращаване на учители
49
2
 
0
 
! Отговори
kris siderova преди 16 години
Добър ден на вси4ки у4астници във форума..Радвам се 4е има все още хора, които наистина милеят за БЪЛГАРИЯ, подкрепят справедливите искания и никога не падат духом..Ако г-н царя БЪЛГАРСКИ, беше тук в този момент, бих го запитала, дали слу4айно може да каже колко още стратеги4ески години ще бъдат нужни на това и следващото правителство да направят 'по-големи промени в политиката на доходите, в това число и на заплатите на учителите.'Аз мога да кажа отсега г-н Сакскобурготски - вие никога не сте си и помисляли да вдигате които и да било заплати и това е изгодно за вас.. Ами задайте си скъпи царю въпроса, защо хората искат смяната на министъра..Защо Вие и Вашата парламентарна група изгуби доверието на хората и не бяхте преизбрани?Отговора е: Защото никое правителство дошло на власт никога не си задава въпроси от рода..С КАКВО МОЖЕМ ДА ПОДОБРИМ ЖИВОТА НА ХОРАТА, ДА ВДИГНЕМ ПО МАЛКО ЗАПЛАТИТЕ, ДА ОБЛЕК4ИМ ПРОИЗВОДИТЕ.. ДА ОБЛОЖИМ С ДАНЪЦИ ЕКСПОРТА, ДА ЗАЩИТИМ МЕСТНОТО ПРОИЗВОДСТВО.. ДА ДАДЕМ СУБСИДИИ, ДА ИЗГОТВИМ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕТО НА... ДА ПОМИСЛИМ ЗА ДЪРЖАВАТА И ХОРАТА..Да, ще кажете вие.. но колко много направихме за подобряване на у4илищата..отпуснати бяха средства за ремонт, закупиха се компютри, привлякоха се деца..Така ли е наистина г-н Сакскобурготски...?На колко у4илища отпуснахте средства за подобряване, след като след първата родителска среща, миналата година, първата работа бе да фиксираме събирането на пари, за боядисване на класната стая, пари за вратите.. пари за...Ах да, забравих за компютрите да спомена.. Е, няма да си изкривя душата и този път ще кажа отново истината.. Добре 4е са бизнесмените, които правят дарение на у4илищата и домовете.. (разбира се за да се облек4ат от данъците на ал4ната държава)..Но вие не се посвенявате да си го приписвате нали?Колко пари изхар4и държавата за тези 'подобрения'?Не мислите ли, 4е това е един голям парад на глупостта и лъжата г-н Сакскобурготски..БЪЛГАРИЯ ми заприли4а на един голям офис.. с който някои иска да парадира 4е го обновява, претендира 4е хар4и вси4ките пари за консумативи, оправдава се пред работниците 4е се прави твърде много за подобряването на офиса... и затова напоследък няма средства за заплатите на хората...Ако питате мен г-н Сакскобурготски, работата в един офис запо4ва със заплатите и след това вси4ко останало..Ако имате задоволени служители, то те ще ви донесат пе4алба на фирмата, така 4е офиса може да го подобрите и в последствие.. Хората влагат пове4е старание, когато имат стимул, а всеки знае 4е по голям стимул от парите няма!Посъветвайте г-н Станишев правилно.. Как да ръководи.. Накъде да поведе държавата.. Не критикувайте хората, те не са виновни..Имайте пове4е милост за БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯЗащото ако вие сега нямате, то не о4аквайте утре хората да имат към васК. Сидерова
48
2
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това не треа да притеснява Вълчев щот Симо вече е безопасен :):):)
47
2
 
0
 
! Отговори
P**ka zaspala! преди 16 години
Simeonova, moje bi tozi daskal deto tebe te e u4il e ***, 6toto pravopisa ti e zle! Ed"E"nici... taka li se pi6e, ma, p**ko zaspala!!!.p.s. Izvinqvam se za 6liokavicata, na koqto pi6a!!! Ne na Simeonova, na ostanalite!
46
2
 
0
 
! Отговори
С.Маринова преди 16 години
Г-н Министър, Необходими са спешни реформи в образованието !Закриване на формално съществуващи училища.Нов конкурс за всички учителски места с ясни критерии , т. е. да се назначат хора със специалност, отличен компютър и поне един западен езкик и съкращаване на раздутата администрация в училищата,инспектората и министерството. Но се чудя тогава ,къде ще работят всичките ви роднини и роднините на щефовете от инспектората и министерството.
45
2
 
0
 
! Отговори
В. Симеонова преди 16 години
До Министъра, Голяма част от тези учители са за ***,въпреки чя има и еденици свестни.Не е необходимо да се децентрализират изцяло училищата и корумпирани директори да търгуват с ъчителските места.