Кабинетът се пази от народната любов

Станишев разпоредил да бъдат взети мерки за осигуряване на спокойствието в столицата, нали протестната вълна приижда
19 фев 2008 17:27,
77
Кабинетът се пази от народната любов
Пазете правителството. То е ваше. Снимка: БГНЕС

21-ви февруари наближава /тогава ще има протестен митинг на обединената опозиция/ и в редиците на тройната коалиция започна да се усеща леко напрежение.

Премиерът Сергей Станишев обвини опозицията, че нейните мотиви за вот на недоверие към правителството са лековати и несъстоятелни, като не пропусна да се застрахова, че това не означава, че проблемът с корупцията „няма чуваемост“ в обществото, тъй като темата е много чувствителна.

Станишев е подчертал, че докладът на Европейската комисия отчитал напредък. В борбата с корупцията правителството виждало като основен партньор българското общество, а не парламентарната или извънпарламентарната опозиция. 

Моралните основания на опозицията за подобен вот са „силно укорими“, каза още премиерът.

Според министър-председателя целта на вота е да се провери стабилността на мнозинството след отделянето на групата на Българска нова демокрация (БНД).

Станишев се похвали, че е разпоредил на министъра на вътрешните работи да вземе всички законови мерки за гарантиране на сигурността и на спокойната работа на Народното събрание по време на дискусията по вота на недоверие.

По неговите думи, стремежът на организаторите на предстоящия протестен митинг не е да протестират законосъобразно, а да нагнетяват напрежението около парламента, да затрудняват движението в София и да подложат на психологически натиск народните представители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
abc преди 16 години
КОЙТО ИМА ВРЕМЕ ДА ПИШЕ КОМЕНТАРИ НА ТОПЛО В ОФИСЧЕТО, НО НЯМА ДУПЕ ДА ОТИДЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СЛЕД РАБОТА И В ДУХ НА РЕД И ЗАКОННОСТ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ БУНАЦИТЕ, ДЕТО МРЪЗНАТ ЗАРАДИ НЕГО! СЪБУДИ СЕ, БЕ НЕЩАСТНИКО, НАПРАВИ НЕЩО И ТИ ЗА ДРУГИТЕ, ВЕДНЪЖ СПРИ ДА БЪДЕШ ЕГОИСТ И МАШИНА ЗА ЕСТЕСТВЕНИ ОТПАДЪЦИ! ДНЕС ТИ СИ ОВЦА, УТРЕ ДЕЦАТА ТИ ЩЕ СА КУРБАН НА НЯКОЙ БАЙРАМ! БЪДИ ЧОВЕК, БЪДИ СОЛИДАРЕН С МАЛКОТО ЧОВЕЦИ, КОИТО ВИЖДАМЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, АКО НЕ СИ СЪГЛАСЕН В СПОМЕНИТЕ ЗА БИВШАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 10 ГОДИНИ ДА ПИШЕ, ЧЕ В ТАЗИ ХУБАВА ЗЕМЯ Е ЖИВЯЛ НЯКОГА НЕ НАРОД , А ***!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
да им пикам на психологията на тази ***! Много пък са "крехки" и "раними" , а когато гепят като за последно са доста по-твърдиКражбата и измамата е издигната в култ
74
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 16 години
ЕЕЕЙ Отвори си лаптопа (от данъкоплатеца) да видиш колко те обичаме бе ! И твойта майка също !
73
0
 
0
 
! Отговори
велизар преди 16 години
НЯМА НИЩО ПО СТРАШНО ОТ ГУЗНАТА СЪВЕСТ !
72
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИн преди 16 години
НА БАРИКАДИТЕ БРАТЯ И ДА СЕ БИЕМ ДО ПОСЛЕДНА КАПКА КРЪВ ! ЗА НАС И ЗА БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА !
71
0
 
0
 
! Отговори
Червения дракон преди 16 години
Що бе, нека пак да не гласуват, който не ще - ако ще! После пак ще са недоволни, ще искат още и още, без да знаят какво искат и пак ще се разшават по площадите, и пак ще ядат палки по гърба... после пак ще има избори, на които същите тия хора няма да гласуват, нали, и пак няма да са доволни от тогавашната власт и пак на площада и пак бой и пак избори. Лесно е да се управлява тоя народ, щото не знае какво иска! Затова сте рая, а не народ! Изборите чак 2009г, не бързайте!
70
0
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Е точно щото не искате да гласувате, затова ви управлява Доган, а после ще ви яхне мутроБойко Борисов! Тогава пак ще ревете по площадите, ама и бой ще ядете! Опичайте си акъла , щото от Бойковите простотии още повече ще ви се привиди демокрация.... ама късно!
69
0
 
0
 
! Отговори
Безпристрастен преди 16 години
Като прочетох всички до сега дадени мнения, стигнах до следното заключение. Добре са си свършили работата другарите. Народа в по-голямата си част, е на мнение и едните са маскари и другите са такива - извод - няма да гласувам, няма да протестирам, няма да си давм зор за нищо. Първопричината за всичко е, че имаме съвсем грешна избирателна система, ако депутатът не е недосегаем(както е сега), а избран мажоритарно и при извършване на каквото и да е престъпление, избирателите му могат да го отзоват, нещата ще изглеждат съвсем различно. А сега другарите БСП-ари здраво са се закотвили във власта и ако някой започне да се ползва със симпатиите на хората, веднага му спрятат някакво компроматче или го изкарват по-черен от дявола(в това имат голям опит). Макар и да не харесвам по-голяма част од днешните опозиционери, ще протестирам, защото нещата трябва да се променят. Много е лесно да седиш и да чакаш някой друг да свърши твоята работа, да ругаеш анонимно е най-лесно, малко повече усиле се изисква да протестираш открито, да се бориш нещо да се промени. Престанете да се криете зад анонимността на форумите, излезте и открито заявете своето мнение, каквото и да е то.
68
0
 
0
 
! Отговори
gazarogo6o преди 16 години
Тоя станишев е наи-наглият човек на света .... Всичко около него пропада, а тои продължава да си твърди, че нещата се оправят ....Искам да те попитам другарю къде се оправвят нещата в коя област поне една ми посочи ???????????????????????????????Жал ме е за теб ...................
67
0
 
0
 
! Отговори
gal преди 16 години
pustinna misha skrii se v dupkata si 4ervena gadino...i ne ni govori gluposti...
66
0
 
0
 
! Отговори
Шчекн Итрч преди 16 години
Това правителство бе първото, което изкара УСПЕШЕН ПЪЛЕН МАНДАТ и не случайно. Това правителство започна борба с престъпността и групировките, във вражеска среда, под непрекъсната медийна клевета и злонамереност на купените медийни слуги-Велева и Тошо Тошев, създавайки митовете за мистър 10 процента, за голяма корупция и т.н., които се оказаха пълни балони, недоказани през следващите години. Тези които се опитваха да се възползват от властта си за користни цели, Костов отстрани-Бисеров и Цонев. Единият виждаме днес в правителството на ДПС. За да не направи втори успешен мандат, ДСП и КОМУНИСТИТЕ изиграха, така нареченият Ход с ЦАРЯ. Докараха Царя, за да отстранят Костов, обещавайки му запазване на имотите, което и стана. Народът бе подлъган от оправяне за 800 дни и даде пълно доверие на царските придворни. Последва забавяне на реформите, изкупуване на БТК на безценица /200 млн/ и повторното и препродаване за милиард и отгоре от хората на Милен Велчев. Същия направи и няколко препродажби на дълга със съмнителна стойност, постави и свои хора на митницата. След царя последва управление на тройната коалиция от КОМУНИСТИ, ДПС и царисти. В резултат, корупция, застой в реформите и ДВУЦИФРЕНА ИНФЛАЦИЯ. Резултатът-НАРОДНО НЕДОВОЛСТВО от Учители, медицински работници, фермери. Да направим изводи От 19 годишно управление, демократите управляват 4 години-Костов и 10 месеца Филип Димитров. През останалите 12 години, и особенно последните 7 управляват КОМУНИСТИ И ДПС или партии с мандат на ДПС. Хайде сега, честно си направете изводите, кой и за какво и в каква степен е отговорен за състоянието на страната.
65
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 16 години
приятелю(приятелко), написал(а) си един куп глупости:) това се дължи сигурно на дълбоката ти заблуденост или ограниченото ти мислене. 1. България не е нормална държава. Тук не се управлява, а се администрира и то доста непрофесионално при това. 2. Когато дойдат избори, умните българи не ходят да гласуват и не защото са за гъби или се правят на велики, а защото знаят. че изборите няма да доведат до нищо добро, понеже от една страна са манипулирани, а от друга закона е така направен, че да може да се запази статута на заграбилите властта!3. Ако на сегашното положение на България казваш "добро", то не знам какво би казал(а), ако страната се управляваше нормално през тези 17 г.4. Наричаш "огромен напредък" може би това, че за 17 г. тук се строят единствено казина, хотели и игрални зали, а здравеопазването, селското стопанство, образованието и т.н. са почти загинали, а окончателно загинаха военната ни промишленост, армията, един куп производства и т.н.5. Адекватно социалистическо управление? - това е виц!...или някакъв нов вид мазохизъм...6. Единствено за Бойко си разбрал(а) истината. Евала!:)
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Вината изобщо НЕ Е на Станишев и неговото правителство, така тръгна от Костов и продължи. Гадното е, че новоизлюпени политици с бандитско минало /Бойко Борисов и сие мутри/ много умело използват необразованите хора и така се крепят на постовете си. Корупцията се завихри с пълна сила по времето на Костов и до ден днешен не може да спре. Лакомията е голяма работа.
63
0
 
0
 
! Отговори
Пустинна мишка преди 16 години
Една нормална държава не може и не бива да се управлява от улицата, от митинги и шествия и скандиране по площадите. Има си начини - като дойдат избори, отидете да гласувате с ясното съзнание, че вашият глас се брои, че това е вашето решение и искате именно това, за което гласувате. Не ходете "за гъби" и не се правете на герои с това че не гласувате, щото всичките били една стока. Така или иначе това правителство е дошло на власт с избори, а не с преврат както дойде Иван Костов, че да се оплаквате. Реално погледнато в момента България се управлява добре в рамките на ЕС и според директивите, които Европа има за нас. Щем-нещем ще слушаме какво ни казват от запад, но да не забравяме и какво казва Русия, защото неизбежно сме свързани както с ЕС така и с Русия, очевидно е това. Готвените лумпенски протести, оглавявани от бандита Бойко Борисов ще имат съдбата на референдума в Бургас - пълен провал. Размърдайте си мозъците, отворете си очите и ще разберете, че от 10.11.1989 насам България не е била в по-добро положение, напредъкът е огромен и се дължи в най-голяма степен на умелото управление на Станишев и червените министри. Сегашното управление на страната е най-адекватното! Бъдете разумни хора, а не Бойковото стадо на площада!
62
0
 
0
 
! Отговори
Червения дракон преди 16 години
Колкото и да злобеете, мръсни недоволници и мързеливци, истината е една - Станишев ще си изкара мандата и дори ще повтори!!! Това не ви е 1990г че да скачате като улави по площадите и да разперите двата пръста! Стига митингаджийски изцепки и пещерен антикомунизъм.... ходете на работа и работете съвестно, то да мрънка всеки може, ама бачкане трябва, а не скок-подскок и свиркане и глезотии. Опичайте си акъла, ей, тоя път ще ядете тупалката ако не слушкате! Не ви е виновно правителството, вие сте гласували така и сега нямате право да се оплаквате! Станишев и червените министри управляват добре!
61
0
 
0
 
! Отговори
ИЗЛЪГАН преди 16 години
НЕКА ТРЕПЕРЯТ МЪРШИТЕ! А НАРОДНИТЕ "ЛЮБИМЦИ"ТРЯБВА С РИТНИЦИ ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ. ЗА КАКВО СА НА ТАЗИ ОБРУЛЕНА ДЪРЖАВА 240 ХРАНТУТНИЦИ?-ТА ТЕ ДОРИ НЕ СИ ПРАВЯТ ТРУДА И ДА ХОДЯТ НА РАБОТА. И НАЙ-НАГЛО НАТИКАХА ЖУЛНАЛИСТИТЕ В ЪГЪЛА, ЗА ДА НЕ ИМ ПОКАЗВАТ РЕЗИЛА.СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ! ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ДА ГИ ИЗДУХАМЕ ВСИЧКИ СКАПАНИ КРАДЦИ И НАХАЛНИ СЕЛЯНИ! ВСИЧКИ ПО РОДНИТЕ ИМ МЕСТА!!!!!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
WERT преди 16 години
ОБИЧАМ ГО ТУЙ ПРАВИТЕЛСТВО!Искам да ги докопам 1 по 1 и да ги стискам така , че да им изтече любовта отзад!!
59
0
 
0
 
! Отговори
Шчекн Итрч преди 16 години
Аве, братко, за каква опозиция бълнуваш, дето да не си е натрупала капиталите по съмнителен начин. Такива са интелигентните и прогресивни хора, станали богати с ума или таланта си. За жалост, точно тази категория ни най-малко не желае да се омърсява с политика. Това е поприще за комплексари, имащи нужда от постоянно гъделичкане на егото си, а това го дава само властта...или пък на безскрупулни крадци, чиято цел е облагодетелстване до девето коляно. Манталитетът ни балкански не може така лесно да бъде надскочен. Скоро няма да има оправия, колкото и да ни се иска. Лично за мен решението се крие в гласуването за някой стар, ояден и накрал се кадър. И това ще е май Костов, щото трябва да съм откровенно *** , за да гласувам за еврейското *че , за Догана или австрийския ***. Според изнесените листи с агенти на ДС, най-много са в ДПС, следвани от БСП и т.н. Така че, при това положение дори и ББ е по-добрия избор от тунеядците 3-5-8. Ето и едно мнение (което не съм го писал аз, но илюстрира много точно собствената ми позиция):"За тези, които твърдят, че демократите са им виновни и са разсипали държавата, хайде да направим няколко елементарни сметки и да си припомним историята. Първото правителство след 10 ноември, бе КОМУНИСТИЧЕСКОТО правителство на Луканов. Последва изчезване на стоките от пазара, гладна и студена зима, и десетократен скок на цените . Спомням си как кило кремвирши от 3.60 лв, стана 38 лева, при същите заплати. Това правителство бе свалено от НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО. Беше избрано правителство, което да ОВЛАДЕЕ ХАОСА и СРИВА на държавността-правите на ПОПОВ, с финансов министър Иван Костов. Следващо правителство, което да направи реформи към пазарно стопанство и да обърне страната от държавно-планова икономика и комунистическо управление, към пазарно стопанство и демократично управление бе на СДС с лидер Филип Димитров. Това правителство изкара 10 месеца и след вот на доверие, бе свалено от власт, не без главното участие на ДПС. Последва управление на Любен Беров, подкрепено от КОМУНИСТИТЕ и с мандата на ДПС. Това правителство бе сменено от КОМУНИСТИЧЕСКОТО управление на Жан Виденов. Последва ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, ХАОС, изчезване за зърненият резерв и опасността да изчезне хляба. По това време се ОКРАДОХА банките и се извърши ПСЕВДОПРИВАТИЗАЦИЯ-т МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ, при която народа трябваше да си КУПИ книжки за масова приватизация, срещу което не получи НИЩО. Това правителство бе свалено от НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО и заменено от правителсвото на Иван Костов, призван да спаси страната от ХАОСА и ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА. Правителството на Костов въведе валутен борд и с това стабилизира финансово страната. Бяха започчани реформи с икономиката, приватизацията на тежащите на икономиката предприятия и направи реформи в здравеопазването. Правителството на Иван Костов изправи страната пред вратите на НАТО и ЕС и подписа едни от първите споразумения за с тези организации. Това правителство бе първото, което изкара УСПЕШЕН ПЪЛЕН МАНДАТ и не случайно. Тов
58
0
 
0
 
! Отговори
Goldy преди 16 години
Иван Костов! Ако някой досега се е колебал кой е Иван Костов, вече недвусмислено му отговори самият той - "И аз съм комунист като тях! Ако отворя уста има с какво да ми я затворят! Затова ще си мълча!"
57
0
 
0
 
! Отговори
limih преди 16 години
Серго,сложи си оше едни очила-не управляваш тоталитарна комунистическа държава,не си по времето на баща си !!!Защо да не протестираме-нали е демокрация,нали има гласност ?ДА АМА НЕ !!!)))))))) е казал някои си.......Още сме в ерата на комунизма или светъл социализъм......Страх тресе Станишев!?!?!?Ако си прав излез пред народа !Нямаш смелост,а???!!!Трепери-утре ще си ЖИВ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП !!! ))))))))))))