„Народна война“ срещу протестиращите в Тибет

Китай обвини Далай Лама в заговор срещу режима
16 мар 2008 11:17,
14
„Народна война“ срещу протестиращите в Тибет
Ситуацията в Тибет все още е критична. Снимка: БГНЕС

Китайските власти в Тибет обявиха народна война на организаторите на протестите в столицата Лхаса, а Пекин ги определи като сепаратисти, подкупени от Далай Лама.

Това става ясно от публикациите в китайския официален печат, цитирани от АФП.

Според „Тибетски всекидневник“ местните управници са се събрали на кризисно съвещание в събота под ръководството на секретаря на компартията в Тибет Чжан Цинли.

Участниците в съвещанието подчертаха, че трябва да се води народна война срещу разединението и да се защити стабилността, пише вестникът.

Той смята, че е необходимо „твърдо да се контраатакува и да се смаже арогантната ярост на вражеските сили“.

Точните обстоятелства около безредиците в петък в Лхаса, при които по официални данни има десет загинали, не са известни.

Властите в областта повтарят официалните обвинения в грижливо скроен заговор от верните на Далай Лама – живеещия в изгнание духовен водач на тибетците.

Фактите показват ясно старателната подготовка, извършена от сепаратистите и реакционерите вътре в страната и в чужбина, отбелязва вестникът в информация за съвещанието.

Според същия източник „целта на тези действия е независимост“. Трябва да се критикуват и разобличат престъпните действия и да се покаже грозното лице на групата на Далай Лама, се казва още в текста.

Още в петък вечерта след изпълнен с насилие ден в Тибет местното правителство обяви, че „зад безредиците в Лхаса стои кликата на Далай Лама“.

Тибетците, живеещи в изгнание са категорични, че тези обвинения са напълно безпочвени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Владо Руменов преди 16 години
На 22..08, събота от 11.30 ч. има разрешен митинг протест пред китайското посолство. Каня подкрепящите Свободата и тибетската кауза.
12
0
 
0
 
! Отговори
КНК преди 16 години
"Кир"-чо,Китай е най-бързоразвиващата се икономика,ама накъде?Не към "социализъма",а към КАПИТАЛИЗМА.Защото като древен и мъдър народ разбраха,че са сбъркали пътя и сега се поправят сами , като чакат технологии и знания от загниващия "капитализъм".Така,че "ОСЪЗНАЙ СЕ НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ" и виж какво е нормалното състояние на света за да тръгнеш и ти по този нормален път.Твоите приятели "червените крадци" поеха по този път още 1987г. когато обявиха "своя Указ 56" и след това направиха 10 ноември 1989г. за да направят "демокрация па социалистически" - няма такава демокрация!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
roland преди 16 години
Ом мани падме хум
10
0
 
0
 
! Отговори
weiss преди 16 години
а бе кире, кво си пушил бе душко. Щото неможе да не си на нещо. или ми пишеш от северна корея или куба- ама там няма интернет. А в китай все пак има, но се управлява от съответния комитет и не ти дават да ходиш по неправилните сайтове. ама ти си чакай комунизма, нема лошо. само не управлявай МПС в това състояние.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Do No. 1! Ti dobre li si s akula pi4? Bil li si v Kitai?
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Те тия животновъди там,имат ли изкаран курс по животновъдство.Или живеят на гърба на тигрите.Наремето старите хора ми казваха,не си играй с котката,ще я направиш ***.
7
0
 
0
 
! Отговори
student преди 16 години
Къде са сега САЩ да защитят тибетския народ, който е репресиран ? Май им се спариха ташаците... Тибет заслужава да бъде независима държава !!!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
само разстрел за *** като тебе изроде. *** като теб трябва да се преследват, задържат и скопяват за да не разпръскват генетично увреден материал по земята. а ако вече имаш деца - то следва същата операция да се приложи и на тях!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само, че в Китай системата е социалистическа на документи, а иначе е капиталистическа! Социализма не може да функционира и неслучайно СССР се срина и цялата СИВ а ЕС се създава от края на Втората Световна и още много време ще го има!
4
0
 
0
 
! Отговори
kiroooooo преди 16 години
абе капиталистчета, заради този ви строй светът в момента се тресе! долу капитализма!!!!има само една система велика-социалистическата!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
х-мен преди 16 години
са все едни и същи,ама при толкова много кировци-така е!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
мен преди 16 години
Абе, ти нормален ли си?
1
0
 
0
 
! Отговори
kiroooooo преди 16 години
И безкомпромисно трябва да се справя с такива бунтове! Китай в момента е пример за цял свят щом става дума за развиваща се икономика и социална политика!