Егото на Снуп

Снуп Дог показва многото си лица в новия си албум “Ego Trippin”
1 апр 2008 14:19, Петя Славова
Егото на Снуп
Снимка: Virginia Records/ Universal Music Group

Келвин "Снуп Дог" Броудъс е рядко изключение в турбулентния свят на хип хопа.

В жанр, в който големи имена идват и си отиват толкова бързо, колкото и хитови парчета, Snoop Dogg успява да остане величествено непоклатим през последните 16 години и плюс, откакто е в играта.

Той съвсем не се задоволява единствено с музиката и следват участията му в киното, видео игрите и линиите дрехи, както и хитовото тв шоу ( риалити сериалът Snoop Dogg's Father Hood).

Отскоро той отново е на преден план в листата на шоубизнеса. Причината е новият му девети солов студиен албум, който ни отвежда на пътешествие през многото лица на Снуп.

Резултатът е подбран звук в синхрон с темите, които отбягват реалността, но за сметка на това събират Снуп с всички негови влияния като личност. Нарича се “Ego Trippin” и е истинското нещо, което музикантът е искал да направи за себе си като професионалист, а не просто така.

Но Снуп не е сам в този замисъл. Подкрепя го легендарният продуцент Теди Райли.

Общите им звукозаписни сесии раждат невъобразимо количество музика. Към това дуото добавя музикалната сила и на продуцента/ рапъра DJ Quik.

"Quik има необикновено тренирано ухо в студиото,” казва за приятелчето си от западния бряг Снуп. „И знаех, че за музиката, която правим с Теди, той ще е най-подходящият.”

Триото е заформило това, което Снуп нарича "QDT Music Group" и много ефективен творчески процес.

"Идеята за песен ми хрумваше концептуално,” разказва Снуп. „След това Теди се включваше в действието като музикален филтър и превръщаше моята идея в музика.

Тогава Куик се изявяваше на финала. И добавяше различни елементи към парчетата. Той също така смеси всички песни!”

"Този албум е истински продуциран – и имам предвид „продуциран” в най-традиционния смисъл,” добавя Снуп, който също така инжектира в албума и инструменталната мощ на бързо развиващия се продуцент Теръс Мартин.

„Всяка песен е точно каквато трябва да бъде. Все едно бях на среща на Великите музикални мозъци и трябваше да се възползвам от ситуацията.”

От “Ego Trippin” вече излезе един смазващ хит.

"Sensual Seduction", първият сингъл от албума, е доказателство за музикалния скок, който Снуп иска да направи. Парчето с припев, повлиян от Роджър Трутмън и с ранно осемдесеттарски носталгичен клип, завзе ефира и превзе феновете на мига.

„Моите фенове ме подкрепят от толкова дълго, че винаги мога да ги отведа с мен, където и да е това – те винаги ще се чувстват удобно там.”, уверява ни Снуп.

И гангста рапът, с който Снуп направи име, е тук в пълната си сила. Парчето на бийт ковача от залива Рик Рок "Staxxx In My Jeans" и "Ridin' In My Chevy" показват, че Снуп още държи улична форма. И както винаги, демонстрира преданост към западния бряг с "Life Of The Party" заедно с Mr. Fab and Too Short.

Парти духът на Снуп също присъства. Парчето "My Medicine", продуцирано от Everlast, извиква спомени за бурна нощ в караоке бар. Лесно е да си представим снизходителната усмивчица на Снуп, докато се поклаща на кънтри-уестърн-вакханалията. А с живичкото парче "Hollywood Nights" Снуп има на какво да разпусне, спускайки се по Sunset Strip.

Онова, на което рядко сме ставали свидетели през годините, в които Снуп е в музикалния бизнес, е неговият личен живот. Но с топ шоуто Snoop Dogg's Father Hood на хоризонта този сезон, "Ego Trippin'" не се срамува да покаже Снупи и като семеен човек.

"За мен беше важно да дам на публиката и една нова моя страна,” обяснява Снуп. „Не може нон стоп да си само гангста.”

Тази тема е засегната в албума в "Been Around The World" и "Make It Good", песен, посветена на съпругата му Шанте, автобиографичната "Neva Have 2 Worry" и продуцираната от Теди Райли и наситена с оркестър и хор песен "Say Goodbye"- някои от наистина най-истинските Снуп предложения от целия му каталог.

И докато “Ego Trippin” лесно може да се обяви за нова дефиниция на Snoop Dogg, в много отношения за албума може да се каже, че е истински разцвет. Определено си струва годините, посветени на музиката от Снуп.

Албумът “Ego Trippin’” е на българския музикален пазар от Вирджиния Реkърдс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание