В джобчето им дрънкат гребенче и огледалце

"За бога братя, задържайте ги и ги наказвайте (полицаите - бел. ред), ако ви вземат подкуп!"
20 юни 2008 12:34,
55

"За какво ни е въобще министър, като ние ще трябва да дисциплинираме полицаите му?", възкликва в блога си шефът на парламентарната комисия по вътрешна политика Минчо Спасов. И май има защо.

След като Михаил Миков призова обществеността да контролира и снима полицаите докато са на служба, след като ги оставиха да носят в джобовете заработеното си, а не 20 лева на монети, сега явно ние (обществеността) ще трябва и да ги наказваме.

"Поех ангажимент да не занимавам медиите с провала на идеята за ограничаване правото на КАТ да взема подкупи по пътя", пише Спасов.

Той поясни за Dnes.bg  как вътрешният министър, БСП и ДПС нарекли идеята му "глупост, под която няма да се подпишат".

"Щели да настроят срещу себе си полицаите. Аз лично не държа на симпатиите на подкупните полицаи. Напритив - открито заявявам, че ме е срам от тях", каза Спасов.

А те дебнешком, кротичко, докато си гледаме Мusic Idol-а, делят ли, делят.

 


 

Знаем, че видеото няма правна стойност, но все пак се е случило. Но нали той, Михаил Миков, няма да се конфронтира с подчинените си?

"И вместо заповед, с която да им спре "дневните", ще трябва да ги задължи да ходят на работа с гребенче и огледалце в джоба – като за снимка", предлага иронично Минчо Спасов.

И без това министърът вече обяви, че подопечните му ще имат нови униформи, пък и поостарелите кубинки щели да бъдат заменени от модерни обуща.

А иначе Миков му обещал, след като го изслушали на 12 този месец, че до понеделник ще вземе мерки.

"Обаче понеделник мина и не съм  чул да са уволнени тези полицаи".

Според Спасов хората са по-разумни и ще направят друго:

"Вместо да бият полицаите, ще започнат директно да се борят с престъпниците. Тогава закриваме МВР, освобождава се близо милиард лева в бюджета и вдигаме пенсиите", обяви за Dnes. bg депутатът от НДСВ, който чрез нас попита министъра защо се противи на истинските реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей стига се плюли по куките нали и те деца имат, жена им треа да готви, цените високи... те зимат по 600лв. не става така,много ясно че ще взимат рушвети. И аз да съм и аз ще зимам. А добре, че са те,че иначе ако всички шофиори плащаха актовете няма да има коли по пътя :)
53
0
 
0
 
! Отговори
Михаил преди 15 години
wwww,А защо има такива катастрофи в България, а, а, а, а? Защото униформените не си вършат работатаааааааааааааааа. :)))))
52
0
 
0
 
! Отговори
nikicskaro преди 15 години
Pove4eto da ne kaja nito edin policai NE SPAZVA zakonite po puti6tata
51
0
 
0
 
! Отговори
Весел Патиланчо преди 15 години
До 50 (wwww)Извинявай - техните (вашите - сигурно и ти си кука) заплати били ниски - ха...Моята със сигурност е по-малка - не се оплаквам, но трябва ли да им бутам пари за да не ми пишат акт за нищо!!!Относно гледките, на които ставали свидетели - всеки от нас поне веднъж е бил свидетел на такава гледка и без да ни се плаща за това... Ако не им понася гледката - да си търсят друга работа - винаги ще се намери кой да ги замести!Хайде да си признаем - сладко е да си полицай в България - заплатите и премиите са си добри, пенсионираш се млад с първа категория (това значи и добра пенсия). А на има няма 50 годишен пенсионер какво му остава - ами да бачка или върти бизнес - оправдан риск при сигурен доход...Така, че драги ми Смехурко, не ми говори, че заплатите били ниски.Поздрав най-сърдечен!Твой приятел вечен:Весел Патиланчо
50
0
 
0
 
! Отговори
wwww преди 15 години
При тези ниски заплати, това е нормално. Много малко хора знаят как се чувстват катаджиите когато отидат на някоя катастрофа и установят че хората са на кайма, гледката е потресаваща. В България тъкива катастрофи са ежедневие.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не трябва да се съди цялата полиция .във всяко стадо има и ***.
48
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
недеи да спамиш продаваи си глупостите другаде
47
0
 
0
 
! Отговори
таксиджията преди 15 години
абе що дрънкате глупости, ако пътните полицаи бяха неподкупни, половината от вас нямаше да имат книжки!!!Аз също, по добре 20 кинта, отколкото 100, 10 точки и цял ден висене в кат! Гледайте си вашите канчета....
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сееедем мильона мишлетааааа....
45
0
 
0
 
! Отговори
ko4o преди 15 години
единия си купи дрога от другия
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Hvanat v podkup konfiskaciq na cqloto imu6testvo!korupciqta 6te spre nezabavno !no tova nqma da se proloji poneje plana e da ima korupciq taka se dyrjat horata [OVCETE]v pod4inenie.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Здравейте,Аз работя тази работа от 2 месеца и да си призная в началото не вярвах да се получи точно това, което полагам. През февруари 1999 година в САЩ стартира първата компания, която започна да плаща на Интернет потребителите за прекараното от тях време, за да им гледат рекламите. Регистрирайки се към тази компания получаваш уникално потребителско име и парола, след това иа монитора и по нея започват да текат реклами. През това време ти може въобще да не гледаш самите реклами, а да си вършиш друга работа с компютъра.. Важното е рекламите да вървят по лентата и индикаторът $ да свети в зелено. Регистрирах се на шега, защото нищо не можех да загубя, а исках и допълнителни доходи. Сега след 2 месеца получавам доста добри доходи за усилиятаКликни тук!!!http:// .cashfiesta.com/php/join.php?ref=ruslanskyЩе се зареди анкета, която трябва да попълните на латиница. Всички полета са задължителни. Бъдети внимателни при попълването на формата, тъй като именно с тези данни ще доидат Вашите чекове! Данните са примерни! Login: (изберете логин за вход в системата) 1234 Password: (парола) 5555 Verify Password: (повторете паролата) 5555 First, tell us where we can send your checks (на този адрес ще Ви пращат чековете) First name: (Вашето име) Last name: (Вашата фамилия) Street address: (адрес: улица, номер,......) City: (град) Zip/Postal code: (пощенски код) State: (Щат - оставете not selected) not selected Province: (регион) Country: (страна - изберете Bulgaria) Bulgaria E-mail address: (Вашия e-mail РАБОТЕЩ) Verify e-mail address: (повторете Вашия e-mail) Now, please tell us more about yourself Age: (вашата възраст) Education: ( образование) Gender: (пол, мъж или жена) male (мъж) female (жена) Annual household income: (годишен семеен доход, колкото по голям толкова по добре) $50,000-$69,999 Additional Information Please tell us why you use Internet: тук сте длъжни да посочите вашите интереси. Колкото повече толкова по добре - отметнете 12-15. What do you search for or buy online: (какво Вие търсите да купите) отметнете 10-14 позиции Earn cash by subscribing to receive email: (отметнете ако искате да печелите като получавате рекламни писма, препоръчваме да не го включвате) Payment Information Preferred check size: (минимална сума на чека) $50 Referral Information Referred by: номер, име на Вашия реферрал/във вашия случай ruslansky/ I have read and understand the Member Agreement (Съгласен съм с вашите условия - задължително го отметнете) отметка Натиснете Submit Registration Започваме работа 2. Отивате на графа Member - кликате там, пишете в кутийките името и паролата, с които сте се регистрирали, натискате Login и влизате във вашия Account. 3. Намирате графа Download - от там изтегляте една малка програмка, която колкото и лоша да е връзката Ви, в най-лошия случай се изтегля за 2-3 минути. 4. Когато включвате вашият компютър първата Ви работа ще е да стартир
42
0
 
0
 
! Отговори
непознат преди 15 години
Който взема подкуп да отговаря! А всички да се подвеждат под общ знаменател или да се смятат априори за виновни - това просто не може!Колегите на Минчо Спасов дали не крадат?Царя не взе ли държавните имоти, като ги обяви за бащиния? При това му ги дадоха в двоен размер, а сега нямало кой да си ги поиска обратно - за това щели да си останата за него.Няма как да пратиш униформен полицай командировка и да искаш да има 20 лева на стотинки в джоба си... Това просто е малоумие!Или като си изтегли заплатата от банкомата да му кажеш, че е корумпиран. Който го хванат, да се докаже в съда - и да ходи в затвора! Така е за всички в страната и не следва да има изключения - останалото е ДИСКРИМИНАЦИЯ! И то независимо дали това се харесва на Минчо Спасов, на Минчо Сливата или на който и да било в тази смотана държава, където не от вчера КРАДЕЦА ВИКА - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!
41
0
 
0
 
! Отговори
Kolega... преди 15 години
Do 40....kaji koj sa i daj SRS-ta az lichno she gi shootna... ;))) Pone sum mnoo proS i otkachen..inache tia putnite ne sa vinovni, che poluchavat 400Euro zaplata..no dori da beshe 4000Euro pak shtiaha da se prodadat i za jelqzno levche - nali onq puh gi napravi "kandidat mafioti"....s repliaktata:"Rodnina-milicioner...." Ama te ne sa vinovni vinovni sa tiq otgore CHISTO i PROSTO sa si BG-CHENGETA.... Kakto vsichko v taq durjava i te sa obratni....na tricite skupi - na brashnoto evtini...zatova sega shte si nosqt s gordost TURSKIQ (b)uj v guza... ;))) A posle neka se praviat na mafioti...tupi mavri takiva...
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха, да ви видя , бре ербапи, дали ви държи дупце да снимате прокурори ил съдии, които взимат подкупи?!
39
0
 
0
 
! Отговори
Християн преди 15 години
Пред къщи в София постоянно ги гледам как спират коли и вземат подкупи. Мисля че ако наистина има някакъв смисал да ги снимам, мога да ви залея с видео материал-просто ще си инсталирам една камерка на балкона 24/24 часч и гледай какво става! Въобще ако ме назначат на работа да си разконспирирам, всички ще ги изловя!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! мамицата им !!!!
38
0
 
0
 
! Отговори
фотограф преди 15 години
Браво на фотографа!!! Нека има рубрика със снимки на правещи се, че работят ченгета!!! На спрели пред кафенета, на забранени места патрулки... и на *** ченгета, които живеят доста добре с парите от нашите данъци...
37
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 15 години
Проблема с корупцията може да се реши веднъж завинаги-просто не давайте подкуп.Ако никой не дава няма и кой да вземе.Много са ми интересни някои изказвания по форумите в които всеки дава акъл,а пък голяма част от тях са давали подкупи.Аз съм на 33 години и досега не съм дал и 1 стотинка подкуп,нито на катаджия,нито на данъчен или който да е там.Просто това са си мои пари и не искам да ги давам на някои който не ги заслужава.Иначе когато са ме спирали катаджии са ми писали актове и фишове повечето за превишена скорост.И съм си ги плащал като поп защото съм бил в нарушение.Пак казвам -ако никой не дава подкупи проблема с корупцията ще се реши за един ден.
36
0
 
0
 
! Отговори
mi4ituu преди 15 години
струва ми се че единия дава на другия печено семе...ко да праят момчетата цял ден люпят
35
0
 
0
 
! Отговори
mi4ituu преди 15 години
ми се струва че единия дава на други