Посмъртно наградиха Хийт Леджър

Дни преди премиерата на предпоследния му филм, той бе отличен с авторитетната награда "Чоувел"
18 юли 2008 16:53,
9
Посмъртно наградиха Хийт Леджър
Хийт в предпоследната си роля - на джокера в "Черният рицар". Снимка: Александра

Австралийският актьор Хийт Леджър, който почина през януари от свръхдоза медикаменти, беше удостоен посмъртно с авторитетната награда "Чоувел" на Международния кинофестивал в Брисбейн, съобщи днес министърът на културата на щата Куинсленд Род Уелфорд.

"В течение на години много хора дадоха принос за кинематографичната индустрия както с личните си успехи, така и със своята трайна и неотклонна подкрепа.

Хийт Леджър направи и двете неща и смъртта му показа колко е обичан и тачен от цялата кинематографична общност в Австралия", цитира в. "Острелийн" думите на министъра.

В чест на актьора вече бяха открити театрална школа и изложбена зала, носещи неговото име.

Последното награждаване съвпада с премиерата по цял свят на предпоследния филм с участието на Хийт Леджър "Черният рицар".

Последните снимки на актьора бяха във филма “The Imaginarium of Doctor Parnassus” на Тери Гилиъм, който в момента е в пост-продукция и се очаква да излезе през 2009-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Людмил Августинов преди 15 години
Много жалко, наистина , ролята му във The Dark Knight беше страхотна , и също така и я изигра, вложил бе може би най-огромния си потенциал който съм виждал на екран. REST IN PIECE DUDE
7
0
 
1
 
! Отговори
Sisi преди 15 години
Ужасно ми стана тъжно когато разбрах че умря.Толкова ми харесваше!!!Не трябваше това да се случва.Никой друг акньор няма такъв талант като неговия.Той беше неповторим!Любимия ми филм с него беше "10 неща които мразя в теб" Сега кой ще заеме неговото място!Много ми е тъжно.Нека почива в мир!!! ;(
6
0
 
1
 
! Отговори
Защооооо преди 15 години
Защо трябваше да умира-та той ми беше любимия актьор.Мислу че участваше и в любимия ми филм "Blood Ties"-сега кой ще вземе неговата роля.Той беше страхотен!!!!Нека почива в мир,лека му пръст.
5
0
 
1
 
! Отговори
paloma преди 15 години
Не мога да намеря точните думи с , които да изразя тъгата си по изгубения таолант и най - вече човек Хийтклив Леджър. Невероятно силен актьор.
4
0
 
1
 
! Отговори
The Joker преди 15 години
Толкова голям потенциал, а толкова малко време....Ще ни липсваш , Хийт!
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Хийт беше любимият ми актьор, толкова съжалявам за него. Не мога да си представя какво може толкова да те отчае в разцвета на младостта, за да прекъснеш живота си. Светла му памет
2
0
 
1
 
! Отговори
A преди 15 години
Rest in Peace, Heath! Great movie, great performance!
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Leka mu prUst! beShe neveroqten aktior!