Гълток за МВР, гълток - за мутрите. Наздраве!

Миков: Не може да пиеш цяла нощ с мутрите и да претендираш, че си ръководен служител в МВР
13 авг 2008 13:37,
54
Гълток за МВР, гълток - за мутрите. Наздраве!
Михаил Миков. Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Михаил Миков заяви, че ще уволни директорите на РПУ Враца и РПУ Приморско, когато приключат дисциплинарните производства срещу тях.

По думите му, е недопустимо ръководители на такова равнище, да имат подобно поведение.

„Не може да пиеш цяла нощ с мутрите и да претендираш, че си ръководен служител в МВР. Не може да присъстваш на престъпление и да избягаш, вместо да предприемеш действията, които изискваш от всеки един полицай“, категоричен бе Миков.

Министърът съобщи, че вчера са връчени заповеди на разследващи полицаи от ГДОБ за пренасочването им към РПУ-та , където е най-тежко положението.

Той допълни, че промените ще засегнат всички звена на МВР, трябва да се работи повече, а отговорност на ръководството е да издига както статуса, така и заплащането на служителите в системата.

“Повече хора трябва да отидат на реалния фронт за борбата срещу престъпността“, заключи Миков.

Същевременно премиерът Сергей Станишев посети двете сгради на 3 РПУ в София. Ще бъде построена нова сграда на 3 РПУ, обеща той.

Станишев посочи, че това е едно от най- тежките полицейски управления в столицата, с много голяма натовареност на работата и най-лошо материално състояние от гледна точка на сградния фонд.

Премиерът допълни, че в момента се ремонтират още 3 РПУ-та в София - 4-то , 6-то и 8-мо.

“Ще търсим възможности за отпускане на сума от бюджетния излишък за закупуване на нова техника и компютри за дознателите, както и автомобили за тях“, каза още Станишев.

По думите му, ще трябва да се купят и мотори за полицията, за да има по-голяма мобилност. Премиерът посочи, че проблемите са много, натрупани са от повече от 20 г. и трябва да се решават съобразно възможностите и приоритетите.

Премиерът призова обществото към по-голямо уважение към труда на полицаите, защото са подложени на много изпитания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Без опазващи закона структури сме живи умрели. Колкото до престъпността тя не може да се сведо до нула (о), а тряббва да се контролилра - това включва следене на лицата от подземния свят, регламентирани контакти с тях, допускане на определена престъпна група да си върши работата ако не прекрачва някакви граници и ако няма мафиотски войни и т.н. Колкото до конкретния случай - убийството си е прекрачване на границата. Мълчанието на полицая показва само че той им има страха - или пари е взел или още по-зле. Но да се вадят заключения за всички полицаи си е пълно безхаберие и комплексарщина. Ако е имало поне някакав ред през лудите години на мутрите то е било заради работата на хилядите полицаи . Повече уважение - към страната, към органитре на реда, към традициите и закона на никой няма да му навреди.
52
0
 
2
 
! Отговори
Finikiiski преди 15 години
полицейски заплати, 2008 г.1. Основното месечно възнаграждение за длъжността за различните степени на категорията е следното:- Полицай степен основна заплата 486 лв., в т.ч. заплата за категория 265 лв. и заплата за длъжност 212 лв. и лична временна добавка 9 лв.;- Полицай степен основна заплата 472 лв., в т.ч. заплата за категория 260 лв. и заплата за длъжност 212 лв.;- Полицай степен основна заплата 467 лв., в т.ч. заплата за категория 255 лв. и заплата за длъжност 212 лв.
51
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
съкращемия, и КАЧЕСТВО ПЪК ПОСЛЕ ЗАПЛАТИ...НАЛИ ТОВА БЕ ПРИЗИВА КЪМ ДОКТОРИТЕ КОИТО СТАЧКУВАХА?ПРИЛОЖЕТЕ СЕГА СЪЩИЯТ ПРИНЦИП!ИСКАМЕ ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИ КОРЕКТНО РАБОТАТА, ДА НЕ СИ ПИЕ ПИЕНЕТО С НАРКО ТРАФИКАНТИТЕ, КАТАДНИИТЕ ДА ТИ ИЗДАВАТ ФАКТУРИ И ДА НЕ ПРИБИРАТ ПОДКУПИ ПРИ НАРУШЕНИЯ...ДА СЕ СПРАВИМ С ЕДРАТА ПРЕСТЪПНОСТ И ПО ВЪРХОВЕТЕ !ВСЕ ГОНИМЕ МИХАЛЯ И КОКОШКАРЯ КОКО!
50
0
 
2
 
! Отговори
kiko преди 15 години
ех това педерастче станишев няма ли кой да го хване и да го изхвърли от поста който мерзави...тук има нужда от бързи крути мерки!жестоки за урок на останалите..Ченгатата са най=-големите престъпници
49
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Какво да говориме за полицайте, като ги гледам как си пият с дилъри, крадци и .Чакат да спрат някой беден човечец за да се гаврат с него и да избиват комплекси.Нищо не става от полицията.По времето на Бай Тошо беше по добре, поне ги взимаше от кол и въже, а сега са ... Ако умрат всички полицаи дето са взимали подкуп няма да остане едно ченге, всички са мишоци.Само идете пред КАТ да видите за какво става дума и после нямало корупция.Уважение към труда на полицията - еми ОК като ги видиме пак по кръчмите с бандитите ще им плащаме сметките.
48
0
 
2
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
В Габрово също няма полицаи.Пребиха се една камара ***, които карат като бесни, но като се обадиш да сигнализираш, че посред нощ под прозорците ни пищят гуми и се кара с бясна скорост, няма кой да ти обърне внимание. Винаги отговарят, че ако не го хванат /нарушителя/ в момента, не могат да направят нищо. Но как да го хванат в момента като нощем няма нито една патрулка по улиците?! И дори като се обадиш, те вместо да реагират, се държат нагло и арогантно. За какво плащаме данъци, като органите на реда не могат да ни осигурят спокойствието. За какво им плащат нощен труд, като по цяла нощ ги няма никакви по улиците??? Вече съм решила да си купя пушка и като почнат да ми пищят гуми под прозореца посред нощ - ще ги гърмя - те полицаите и мен няма да могат да накажат, защото няма да ме хванат в момента, когато гърмя. Те са едни смешници и нищо повече.......
47
0
 
2
 
! Отговори
man4o преди 15 години
ако взимат добри заплати няма да ядат баници по улиците ,а само ордьоври в ресторант и ще ти говорят на'' Сър''
46
0
 
2
 
! Отговори
ванче преди 15 години
Пример за РПУ ЯМБОЛ е ул.Страхил гр.ЯМБОЛ,еднопосочна за гражданете,но двупосочна за служителите на РПУ-УЛИЦАТА НА ПОЛИЦИЯТА.Сутрин паркират колите си ,кой където свари ,по насрещното платното и тротоарите и пречат на видомостта на гражданите и водачите на МПС.Най лошото впечатление ,е когато видиш офицер или др.служител нагъващ баничка или милинки в движение малко преди да влезе в РПУ.ПЪЛНА ПРОСТАЩИИНА! Никво уважение към пагона/ако има такъв/или институцията ! Заплащането било малко ,нека да са учили медицина ,та да получават "големите им заплати"и да не товорят на гражданите на ти и ***. Г-н Миков да изхвърли първо рабфакчетата селендури завършили по оно време,защото не положиха малко усилия да станат по грамотни .
45
0
 
2
 
! Отговори
Vargo преди 15 години
Пак Коли и Мотори ще купуват с пари от бюджетния излишък, за да могат да си налапат комисионните. Толкова много коли има в МВР вече а бензин зя тях няма, стоят пред РПУ-тата и гният.Толкова много палицай напуснаха и продължават да напускат, че скоро време на 1 полицай ще се падат по 2 Автомобила и един Мотор. С 30 км на смяна които са разрешени да минеш каква работа може да свършиш? Уж от 1-ви юли щяха на всички държавни служители да вдигат заплатите с 10% но на полицията пак нищо и после НЕ НА КОРУПЦИЯТА. Г-н Министър стига с тези ремонти, стига с тези коли и мотори, взеете оправете заплатите на служителите си защото в най-скоро време ще останете Министър на МИНИСТЕРСТВО БЕЗ СЛУЖИТЕЛИ!!!Всичко това е вярно ,обаче като служителите му си траят ,мълчат и страхуват да се оплакват и говорят публично -положението ще е все такова -да не си мисли някой че им пука ,че полицаите им напускали или не -Тях ги интересува да си добутат мандата до края да прилапат каквото може и точка.Той Миков като стана министър едно от първите неща които каза бе ,че е нужно да се подобри статуса на полицая който е на много ниско ниво -служителите нямат самочуствие ,демотивирани са и пр. -и с това се приключи .Явно някой го е посъветвал -какво те е грижа за тях -те нито могат да стачкуват ,протестират и оплакват публично -ще търпят ,колкото им дадем толкова -може и да дадем ама само по заслуги .Е всеки може да се досети кои ще са най -заслужилите .
44
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Daite imenzeto na avtora za da si otbelezha v lista na nekadurnizite ot tozi site!!!!!!!!
43
0
 
2
 
! Отговори
nakato преди 15 години
Ще смениме тоя , ще смениме ония - през патенцето ми Е. Всяко национално отговорно правителство и политик в тия ситуации щеше да си подаде оставката - Само а не беше в БГ. *** смотани ...А пук ония с очлцата на две магаренца слама не може да раздели пък си развява коня вече 4-та година. Ех чиченца да ви го набия
42
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
shte vi kaja......ne iskame koli ne iskame motori...................elate v vidin da vidite poslednite ASTRI deto gi dadoha te sa s klimatik...............elate i vijte koi se vozi v tiah.....................mn na4alnici mn neshto ima v vidin.........a obiknovenite policai se voziat v nai-starite astri i patrulirat vse oshte s tiah...........a na novite daje niakoi na4alnici si slojiha hubavi nomera.................pointeresuvaite se koi se vozi v ASTRA s reg.nomerBH6886BK....I OT KADE NA KADE IZVADIHA OSHTE 30LV ZA NOMER...........I KOI IM DAVA PRAVO DA SI ZATAMNIAT VSI4KITE PROZORCI NA KOLATA SE EDNO SA MUTRI....................A NE POLICAI...............ABE GOLEMI NA4ALNICI SA A P4ELI4KITE SE VOZIAT V STARITE ASTRI4KI DETO EDVAM EDVAM VARVIAT I SE NIAMA GORIVO ZA TIAH...............V VIDIN IMA 3 MARSHRUTA ZA PATRULKITE A NOSHTNO VREME IZLIZAT 2 PATRULKI NA RPU SHTOTO NE ZNAM PITAITE NA4ALNICITE
41
0
 
2
 
! Отговори
НОВГОВ преди 15 години
E КАКВО Е ТОВА ГЪЛТОК? ДНЕС НГ НОВ БЪЛГАРСКИ ЛИ ИЗМИСЛИ?НОВГОВ КАТО В "1984 ГОДИНА"
40
0
 
2
 
! Отговори
$$$$$ преди 15 години
СЛАБА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА...ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е СВЪРЗАНО С МАФИЯТА И КОЙ ОТКРИТО,КОЙ СКРИТО СИ ПИЯТ ПИТИЕТАТА С МАФИОТИТЕ...ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ!!!!!
39
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Пак Коли и Мотори ще купуват с пари от бюджетния излишък, за да могат да си налапат комисионните. Толкова много коли има в МВР вече а бензин зя тях няма, стоят пред РПУ-тата и гният.Толкова много палицай напуснаха и продължават да напускат, че скоро време на 1 полицай ще се падат по 2 Автомобила и един Мотор. С 30 км на смяна които са разрешени да минеш каква работа може да свършиш? Уж от 1-ви юли щяха на всички държавни служители да вдигат заплатите с 10% но на полицията пак нищо и после НЕ НА КОРУПЦИЯТА. Г-н Министър стига с тези ремонти, стига с тези коли и мотори, взеете оправете заплатите на служителите си защото в най-скоро време ще останете Министър на МИНИСТЕРСТВО БЕЗ СЛУЖИТЕЛИ!!!
38
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Човека не пиел, той е разузнавал на маса.
37
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
4oveka kazva istinata.Svidetel sym na otno6enieto na dyrjavni slyjiteli kym civilni hora-ami mnogo ot tqh sa prosto prostaci, I ti kato slujitel za6to nari4a6 grajdanite "Piknq". Vij se i ti kolko struva6.I razberete - va6eto prizvanie e "DA SLUJITE NA NARODA" , ne da mu pre4ite.
36
0
 
2
 
! Отговори
venci60 преди 15 години
Dobri sa si policaite.Spirat ma pian v kolata i vmesto az da ma izprobvat za alkohol naduva g-n serjanta.URAAA.Taka e stanalo vav VRATCA.Bravo policio.DERZAITE.
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Е само за дознателите, компютри и автомобили, ами за оперативните и охранителните полицай, за техния труд, кво ??? Ще си продължават да си ходят с техните коли и да си купуват с лични средства компютри ???
34
0
 
2
 
! Отговори
група мутри от Магур преди 15 години
Ние не пием с полицията, защото така