Суходол става Република

Френски адвокати помагат на квартала да обяви независимост от държавата, която наново отвори сметището
5 сеп 2008 11:14,
169
Суходол става Република
Република Суходол. Снимка: БГНЕС

Столичният квартал "Суходол" ще се цепи от държавата и ще става самостоятелна република.

Жителите му вече са наели адвокати от Франция, които да им кажат как да обявят независимост.

"Край на мирните разговори!", отсичат местните, които са ядосани от решението на кмета Бойко Борисов и от управляващите да отворят сметището в квартала им.

Пред вестник "Труд" суходолци не уточняват подробности около бъдещото управление на Република Суходол - конституция, данъци, армия.

"Ще предприемем сериозни действия", заканва се Венцислав Божилов,  председател на Сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда в Суходол".

Апелът е подет и от съкварталците му: "От този момент нататък ще действаме непредсказуемо!"

Dnes.bg припомня, че на 15 ноември 2007 година сметището в Суходол бе отново отворено след решение на кабинета.

Последваха седмици на протести на жителите в Суходол, а за да понижат напрежението, МВР изпрати полиция и жандармерия в квартала.

В квартала, който е 1,15 кв. км, по постоянен адрес живеят 2118 души.

Ако обяви независимост, Суходол ще е по-голяма република от Ватикана, която е с площ 0,44 кв. км и 824 жители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм готин пич. Всички жени ме харесват, а много жени и ме обичат, влюбени са в мен. Тялото ми е атлетично, лизето ми е мъжествено красиво.
167
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако уважавахме нашите звезди сега България щеше да се е оправила вече.В Европа уважават свойте звезди .За разлика от нас Българите.Които не уважаваме свойте звезди.Питам се какво ли правим в Европейския съюз като не умеем да ценим известните личности.Ние Българите с този манталитет не заслужаваме да сме в ЕС.
166
0
 
0
 
! Отговори
Observer преди 15 години
с вкус на свинско и аромат на ***...Ще бъда кратък. Ще използвам прости изречения. 159 подсказа къде е зародиша на проблема. Куцо, кьораво и съкато ежедневно изживява в цвят и звук "Пътят към София", "Пътят към Варна, Бургас, Пловдив", т.н. Само че, когато пристигне в обетованата земя и гордо се нарече "гражданин", той не придобива навиците и нравите на "градо", ами си остава с кромидения си манталитет. И ето че на сцената се появява изключително смешния типаж "бат' ББ", който е много ербап и приказва едни такива невероятни истории, че на "дребния човечец" направо му се привижда Караджата. Във второ действие идват избори, "дребния човечец" вдъхновен и опиянен от брилянтното ораторско майторство на "бат' ББ", тутакси се завтича до урната и си дава подкрепата за този съвременен хайдутин. Ама "дребния човечец" не е наясно че съвременното тълкуване, особено по отношение на "бат' ББ", на категорията "хайдутин" е "престъпник". После "бат' ББ хайдутин" започва с едни обещания, ум да ти зайде. *** се трупа, хората псуват, други се тръшкат, трети трето... ама срещу кого!? Срещу себе си. Не е виновен този който яде баницата, виновен е този дето му я дава. Истинските софиянци, пловдивчани, варналии и т.н. никога няма да подкрепят шарлатанин и престъпник, само "дребните човечета" са способни на това. Защото са прости. Извинявам се за това, но е така.
165
0
 
0
 
! Отговори
Observer преди 15 години
Ще бъда кратък. Ще използвам прости изречения. 159 подсказа къде е зародиша на проблема. Куцо, кьораво и съкато ежедневно изживява в цвят и звук "Пътят към София", "Пътят към Варна, Бургас, Пловдив", т.н. Само че, когато пристигне в обетованата земя и гордо се нарече "гражданин", той не придобива навиците и нравите на "градо", ами си остава с кромидения си манталитет. И ето че на сцената се появява изключително смешния типаж "бат' ББ", който е много ербап и приказва едни такива невероятни истории, че на "дребния човечец" направо му се привижда Караджата. Във второ действие идват избори, "дребния човечец" вдъхновен и опиянен от брилянтното ораторско майторство на "бат' ББ", тутакси се завтича до урната и си дава подкрепата за този съвременен хайдутин. Ама "дребния човечец" не е наясно че съвременното тълкуване, особено по отношение на "бат' ББ", на категорията "хайдутин" е "престъпник". После "бат' ББ хайдутин" започва с едни обещания, ум да ти зайде. *** се трупа, хората псуват, други се тръшкат, трети трето... ама срещу кого!? Срещу себе си. Не е виновен този който яде баницата, виновен е този дето му я дава. Истинските софиянци, пловдивчани, варналии и т.н. никога няма да подкрепят шарлатанин и престъпник, само "дребните човечета" са способни на това. Защото са прости. Извинявам се за това, но е така.
164
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Суходол ще обяви независимост, вече има подкрепата на Южна Осетия Абхазия и Косово.
163
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
Kvo se ebava6 we ...vij 158 ...jaluk si za kvo jivee6
162
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен_Суходолец преди 15 години
161 На тебе подобно! Да ти влезе без вазалин!
161
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 15 години
160 pi4ka ti lelina
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вижте сега суходолците са древна нация. Има сведения, които датират от преди 1000- 2000г.Знае е се със сигурност, че Цар симеон велики е Суходолец, както и Иван Асен втори. Аз и мои колеги изследователи на Суходолскта история, миналия месец отрихме под сметището образци на Суходолската писменост. Ракията пък национално суходолско питие.проф. Димитър Илиев Ангелов Председател на Суходолската Академия на Науките (САН)
159
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е важно колко хора живеели в София и кои от тях са "истински"и кой не.В една демократична държава всеки има право да живее където иска или по точно където има работа.Ако "големите" български бизнесмени откриваха офиси и предприятия и в по малки градове (справка амер. в Севлиево) нямаше да се пренасели София,че и Пловдив,Варна,Буркас и нямаше да има такъв голям демографски проблем,а и на "бизнесмените" щеше да е изгодно.Защо стоят в София? Защото там е власта и могат с подкупи и корупция да правят пари от "въздуха".Но даже и така не е проблема в бр. живеещи,защото има стотици градове по големи от София без тези проблеми.Прав е 132 .Не да се лаем като кучета и да се присмиваме на някой, че предприел отчаени ,смешни според вас действия за да се реши отчаян многогодишен проблем.Миналата година се присмивахте и плюехте учителите и правителството ги смачка.Накефихтели се?Като затвориха над 300училища,въведоха матурите и камери и уч. работят 8 ч. за 500лв образованието ни "цъфти".Така ще стане и със Суходол.А утре ще са др. и др. и др.,а всички ще седим пред "счупеното гърне".Не насочвате недоволството си към когото трябва.А решението го написа преди ден някой в същия форум по същия повод.Решението за пенсионерите го дадоха двама млади икономисти в предаването на М. Цв.Значи има умни хора и тук,но както миналата година го казаха учителите "няма кой да ни чуе".Аз бих добавил не е изгодно.
158
0
 
0
 
! Отговори
Ionchev преди 15 години
Суходол няма да се отделя от Република България, 05.09.2008 г.петък, 5 септември, 2008г.ДО ВСИЧКИ МЕДИИ, ДО ВСИЧКИ ЧУЖДИ МИСИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯОтносно публикацията във вестник Труд от 05.09.2008 г. със заглавие Суходол се цепи, ще става Република , открито заявяваме, че се разграничаваме от всички атаки срещу правителството на Република България, като цяло. Информацията, изнесена в публикуваните материали, е извадена от контекста на проведената пресконференция и не е точна.Разграничаваме се от всички опити да се политизират действията ни срещу криминалното сметище на Столична община.СДРУЖЕНИЕ ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА
157
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako Suhodol se otsepi, sledva6tite 6te sa turcite i tsiganite
156
0
 
0
 
! Отговори
Анна Д. преди 15 години
Напълно подкрепям суходолци! Сметището е Н Е З А К О Н Н О и съдът го обяви за такова!
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нека да отбележа, че аз съм от дълбоката провинция от малко градче и като повечето се дразня от софиянци, София и Софийските проблеми. Но ! Но не оправдавам поведението на Суходолци. В големите демокрации никой не е по голям от Държавата. Стратегическите нужди на Държавата/ каквито и да са те - завод, сметище, язовир , АЕЦ и т.н./ са по важни от засегнатите интереси на шепа хора. Както се казва : Се ла ви!. Не съм съгласен с 147, защото за строителството на големи язовири често се изселват цели селища. И това е в цял свят! Не може шепа хора с действията си да се опълчват на нуждите на милиони съграждани. Повтарям- нужди , а не прищевки! Това е то Демокрацията, а другото е анархия. Утре може и аз да съм от засегнатите, но какво да се прави. Разбира се трябва всички засегнати да бъдат сериозно компенсирани и толкоз, а не цялата държава да им ходи по гайдата. Ако трябва ще бъдат изселени на друго място и им се построят жилища. Примерно! Защото днес мрънкат Суходолци утре други и затова тъпчем на едно място. Въпреки опитите за политически дивиденти трябва да е ясно едно : проблема с *** не е нито на Бойко, нито на Сергей , нито на Волен. Ами я всички си представете, че е наложително спешно да се прекара голям тръбопровод с питейна вода от балкана към някой Мегаполис !? Ако няколко бачовци се запънат, то водопровода на зик-зак ли ще върви ! Не може едностранно да се гледа частно-вещно-егоистичния интерес. Обществения е на по горно стъпало от частния.
154
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ ПИЧОВЕ КВО СЕ ХАБИТЕ СУХОДОЛ СА Н Е Щ А С Т Н И Ц И! Нека си направят република няма лошо да ги видим тези ВЕЛИКАНИ НА ДЪРЖАВНАТА МИСЪЛ :D Аааа и да добавя нема как да не се отделя повече на едни внимание а не на други :) Едно е ДАНЪК в центъра на София друго е в Бусманци или не знам си къде. ФИЛМЪТ всички сме равни отдавна приключи дами и господа :) Да ви е сладка псевдо демокрацията с *** реформатори :)
153
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ ПИЧОВЕ КВО СЕ ХАБИТЕ СУХОДОЛ СА Н Е Щ А С Т Н И Ц И! Нека си направят република няма лошо да ги видим тези ВЕЛИКАНИ НА ДЪРЖАВНАТА МИСЪЛ :D Аааа и да добавя нема как да не се отделя повече на едни внимание а не на други :) Едно е ДАНЪК в центъра на София друго е в Бусманци или не знам си къде. ФИЛМЪТ всички сме равни отдавна приключи дами и господа :) Да ви е сладка псевдо демокрацията с *** реформатори :)
152
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пуснете си телевизорите след малко ще има пряко предаване от Суходолското Учередително събрание!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Стана тя каквато стана!
151
0
 
0
 
! Отговори
Ionchev преди 15 години
Суходол няма да се отделя от Република България, 05.09.2008 г.петък, 5 септември, 2008г.ДО ВСИЧКИ МЕДИИ, ДО ВСИЧКИ ЧУЖДИ МИСИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯОтносно публикацията във вестник Труд от 05.09.2008 г. със заглавие Суходол се цепи, ще става Република , открито заявяваме, че се разграничаваме от всички атаки срещу правителството на Република България, като цяло. Информацията, изнесена в публикуваните материали, е извадена от контекста на проведената пресконференция и не е точна.Разграничаваме се от всички опити да се политизират действията ни срещу криминалното сметище на Столична община.СДРУЖЕНИЕ ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА
150
0
 
0
 
! Отговори
Ionchev преди 15 години
Суходол няма да се отделя от Република България, 05.09.2008 г.петък, 5 септември, 2008г.ДО ВСИЧКИ МЕДИИ, ДО ВСИЧКИ ЧУЖДИ МИСИИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯОтносно публикацията във вестник Труд от 05.09.2008 г. със заглавие Суходол се цепи, ще става Република , открито заявяваме, че се разграничаваме от всички атаки срещу правителството на Република България, като цяло. Информацията, изнесена в публикуваните материали, е извадена от контекста на проведената пресконференция и не е точна.Разграничаваме се от всички опити да се политизират действията ни срещу криминалното сметище на Столична община.СДРУЖЕНИЕ ЗАЩИТА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА НАСЕЛЕНИЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА
149
0
 
0
 
! Отговори
Ionchev преди 15 години
Bravo !!!!!!!!!!!! Tova e istina ... Dori i za vodata