БСП ще ни пази от всички световни беди

Няма по-успешно правителство от началото на прехода, което да е водило по-лява и социална политика, похвали се Станишев
22 ное 2008 12:00,
107
БСП ще ни пази от всички световни беди
Станишев обеща на българите да ги пази от всичко, което се случва по света. Снимка: БГНЕС

"Радвам се, че толкова от Вас успяха да стигнат, независимо от ремонта на трамвайната линия в София. Надявам се на добра реколта догодина и добър сезон за българския туризъм.

С тези думи премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев започна словото си пред 47-я конгрес на БСП.

„Гражданите на България трябва да са сигурни, че нашата партия ще използва авторитет и капацитет, за да ги предпазва от всичко, което може да се случи по света“, каза още той.

По думите му, конгресът трябва да даде перспектива за бъдещето на страната, "за да получим доверие за нов политически мандат и няма по-важна задача за БСП от предстоящите избори в средата на следващата година".

"...Смятам, че партията е обединена и единна около една идея - че ще подчини всичките си дребни и лични разногласия на политическата рамка за изборите, че партията се развива, има ясна представа за това как да изглежда обществото и това е свързано с нова програма на партията.

И още - че партията се обновява, че е дейна и способна да твори и реализира политика, БСП има бъдеще само като отворена и демократична партия и на тази цел служи новият устав на партията", каза още Станишев.

"За първи път партията е в края на пълен 4-годишен управленски мандат, осъществен в коалиция с НДСВ и ДПС. .... Няма по-успешно правителство от началото на демократичния преход, което да е водило по-лява и социална политика", каза още той.

Станишев посочи и постиженията на кабинета - предимно в социалната сфера, както и притокът чужди инвестиции.

"Не го правя, за да се тупаме по гърдите. А защото искаме да променим света към по-добро. Истината е, че България е все още много бедна и стотици хиляди българи и днес живеят в бедност.

Страната ни става по-богата, но хората не са щастливи и това в голяма степен се дължи на усещането за липса на справедливост, за това, че нямат усещането, че правилата важат за всички, че и днес се сблъскваме с грубо погазване на трудовите права", заяви той.

Станишев обърна внимание и на политическата ситуация в страната, казвайки, че опозицията в парламента е слаба, а тази извън парламента - агресивна.

"Политическият дебат, тъй като не може да се състои в парламента, се пренесе на улиците. Манипулациите стават основно средство за политика. Страната прелива от скандал в скандал.

Отделяме две трети от нашата работа, за да опровергаваме очевидни неистини. Стигна се дотам, че важни за страната документи се пишат по медийни публикации.

Целта на опозицията е очевидна - колкото по-лошо, толкова по-добре и няма значение, че ще оцапаме името на страната.

Можем да простим много неща, едно нещо няма да простим - съзнателното дискредитиране на България. И питам - какво морално право имат да управляват тези, които неуморно го правят?“.

За коалиционните партньори на БСП Станишев заяви:

"Много са нещата, които разделят поддръжниците на трите партии. Обединява ни само отговорността пред българските граждани.

Искам да поздравя НДСВ и ДПС, че издържаха на изкушенията и съблазните, на които се положени ежедневно и че заедно отстояхме коалицията.

И лична благодарност към лидерите Симеон Сакскобурготски и Ахмед Доган. Без тяхната подкрепа трудно щяхме да водим страната напред.

Всички ние придобихме реална коалиционна култура. БСП доказа, че е партия, която не предава. БСП, НДСВ, ДПС издържаха своя урок по коалиционно управление".

Гости на 47-я конгрес на БСП са омбудсманът Гиньо Ганев, лидерът на НДСВ Симеон Сакскобурготски, представители на ръководството на ДПС начело с Лютви Местан.

Делегации от сродни партии като ГСДП, ПАСОК, Малта, Словакия, Френска комопартия, Чешка, Арменската, Виетнамската, Китайската, партия на Демократическото общество на Турция, Демократическа партия Черна гора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Мислех и аз да си "пусна гласа" ама след вица на 89, няма какво да се коментира!
105
0
 
1
 
! Отговори
неразбрал преди 15 години
Да разбираме ли че на конгреса са трансформирали Партията в застрахователно дружество?
104
0
 
1
 
! Отговори
cv преди 15 години
Станишев, открил "конгреса" на БСП, с думите:..."Надявам се на добра реколта догодина и добър сезон за българския туризъм..."Какво по-ясно послание към Българската нация от това...ВИЕ РАБОТЕТЕ, ИЗКАРВАЙТЕ НИ ПАРИ, И НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАЙТЕ ОТ ВЛАСТТА, А НИЕ - КЛЕПТОКРАЦИЯТА, ЗНАЕМ КАК ДА ВИ ОГРАБВАМЕ...Е ДА, АМА НЕ...НИЕ БЪЛГАРИТЕ, "...Можем да простим много неща, едно нещо няма да простим - съзнателното #ограбванеане# на България. И питам - какво морално право имат да управляват тези, които неуморно го правят?...(изватка от речта на Станишев)ЧОВЕКА ЧИСТОСЪРДЕЧНО СИ ПРИЗНАВА ВСИЧКО...
103
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Пенсионери, ***, затворници, олигарси - всички заедно са около 15 процента.
102
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Комунизмът е диагноза! Лекува се само в психиатрична клиника! Сега в България пак лудите са на почит! До следващите избори, когато ще ги изритаме. БСП /БКП/ и ДПС трябва да се забранят със закон от следващото правителство на ББ.
101
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
защото пенсионерите са 15%
100
0
 
1
 
! Отговори
Рос преди 15 години
БСП и нейните ръководители нямат нужда да си пазят ,не виждам защо и от кого да се пазят.Те са харесвани,обичани са от хората,народа е супер доволен,кара си колите втора употреба,купува си жилища, които ще изплаща до края на дните си,отива в магазина и си купува според паричките дето са в джоба му,пак казвам доволни са хората.Някой ще каже,че не всичко може да си купи ,така е един може,друг не може,нали сме различни, всеки според възможностите си.
99
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Добре,де чета коментарите и съм съгласен с всички почти, но не мога да разбера тогава защо при последните социологични проучвания тия бандити имат цели 15%.Ето тука е нашия проблем.
98
0
 
1
 
! Отговори
pol преди 15 години
социалисти...какъв е социалния ви морал?заплата 400 лева в русе,не по вече и 11 часов работен ден,пенсии...150 лева...и цени до небето?това ли е социализъм?я,погледнте малко по надалече от носа си.....кого заблуждавате?даже преминахте до там границата че в момента България е по зле даже и от Румъния и Албания,това е то социализъм плюс балкански синдром е равно на българска реалност.
97
0
 
1
 
! Отговори
антимафия преди 15 години
От няколко дни медиите занимават българското общество с конгреса на БСП. Очакванията са, че на него ще бъдат дадени обясненията, които преименуваната комунистическа партия дължи на българския народ.Ще бъде ли осъден българския национал-социализъм, ще се предприемат ли стъпки към ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА на политическата система и саморазпускане на преименуваната социалистическа партия като доброволен жест, който да осуети унизителната забрана на партията, заедно с другите национал-социалистически партии АТАКА и ГЕРБ, и конфискацията на имуществото й. Конгресът започна вчера и някои търсени отговори вече могат да се видят в отчетния доклад на премиера Сергей Станишев и в новите проекто-програма и проекто-устав на партията.През последните две десетилетия комунистическата партия се превърна в партия на едрия капитал, трансформирайки социализма в национал социализъм. Партийните й функционери станаха най-едрите капиталисти чрез превръщане на политическата власт на партията в икономическа. Преглеждайки оскъдните програмни текстове на комунистическия конгрес е забавно да се види как едрият капитал се е загрижил за жизненото равнище на народа, как най-крупните капиталисти се борят за социално равенство с обещания за социална държава и социално общество. Най-трогателното е, че БСП се готви за нов преход, който да превърне национал социализма в демократичен социализъм. В отчетния си доклад Сергей Станишев не успя да каже около каква идея и политика е единна и обединена партията му, въпреки желанието му това да бъде едно от трите основни послания на конгреса.Проектите за устав и програма също не дават отговор. Днес БСП следва отново да се докаже като партия на социалистическия идеал е записано в проекто-програмата. Доказването на този идеал неминуемо води до реставрация на държавния капитализъм, на Живковия демократичен социализъм и до неизбежната национализация на собствеността. Като тоталитарна партия БСП ясно декларира в проекто-програмата си БСП е партия на демократичния социализъм. Демократичният социализъм за нас си остава виждането за едно свободно, справедливо и солидарно общество, чието осъществяване е наша постоянна задача. Повечето червени олигарси вече източиха и съсипаха производствените мощности на страната, затънаха в дългове и вече плачат за национализация, която да ги отърве от проблемите им. Икономическата криза ускори фалитите. Премиерът Станишев ясно го казва: С какво се отличава сегашната световна криза? С това, че тя по категоричен начин дискредитира неолибералния модел на управление, сочен ни за пример и единствено възможен и прогресивен избор.Може би ще прозвучи еретично, но тази криза реабилитира по особен начин социалистическия проект и е шанс за нас. Най-голямо е объркването как партията на най-реакционния едър капитал да се представя за лява, имитирайки лява политика. Това просто няма как да стане. Затова БСП ще създаде нов ЛЯВ инструментариум, който ДА НЕ ПРИТИСКА КАПИТАЛА В НАЦИОНАЛНИ РАМКИ. В пълния с недовлъвки доклад е ка
96
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В България има 99% ***.. 25% гласуват за мутри и червени ***, а 74% не ходят да гласуват и мислят, че са велики, че ще накривят шапката на някой! Това е истината скъпи съотечественици!Червените олигарси и кардиналите от ДС владеят медийното пространство и парата...в тях е кокала и тоягата...ще минат нови десетилетия докато се промени съзнанието на това "овче" стадо..То не иска да живее достойно, а иска някой да го направлява, да го ръководи...И 1000 овце не могат да се справят с един вълк...
95
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
За да изгоним тези КОМУНИСТИ и ДПС влезте в сайта на НОВОТО ВРЕМЕ, регистрирайте се онлаин и всички вие можете да участвате в изграждането на една нормална Държава, защото само с масово гласуване можем да очакваме промяната. Там са хората, които се познават по делата, вижте само законопроектите им!!!!!!!!!
94
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Време е на тези да си ходят. За толкова години нищо не направиха. Другите поне се опитаха да оправят положението на България, сложиха основите а тия обраха поздравленията. Стига вече.
93
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Време е на тези да си ходят. За толкова години нищо не направиха. Другите поне се опитаха да оправят положението на България, сложиха основите а тия обраха поздравленията. Стига вече.
92
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
БСП вместо да ни пази от всички световни беди, по добре да помислят как да си запазят зaдницитe от всенародната любов.
91
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аман от тая ГАДНА КОМУНИСТИЧЕСКА НАПАСТ, пак се гласат за още един мандат да крадат.
90
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Какво съвпадение - и аз казах същото на моите.
89
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Седят в сауната Станишев и Доган влиза една много готина мацка и започва да прави *** на Доган Станишев гледал,гледал и казал на ДоганАбе, Догане айде да се сменимА Доган отвърналЧе сменете се де...........
88
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
БСП по живо по здраво
87
0
 
1
 
! Отговори
vv преди 15 години
Ей *** комунистически -МРАЗЯ ВИ!!!!! За това че 45 години задушавахте всичко прогресивно и човешко в страната ,убихте свободата и инициативата на хората , унижихте моралните и християнски цености ,съсипахте частната собственост и земеделието .Вместо всичко това насадихте идиотските порядки на една чужда на българина идеология ,копие на безумието определящо същноста на страната наречена -СССР.Сега наследници на онези продажници данесли комунизма у нас пак управляват -деца и внуци на членове на политбюро пак демагогстват ,пак размахват социалната карта ,пак лъжат и обещават светло бъдеще ,пак оплюват всичко прогресивно което е против тях .С една единствена цел -да са във власта на всяка цена !