Заради убит от полицията тийнейджър: Война по улиците на Гърция

Сблъсъци между полиция и младежи държаха Атина и още няколко града будни
7 дек 2008 08:51,
73
Заради убит от полицията тийнейджър: Война по улиците на Гърция
Така изглеждаха улиците на гръцката столица. Снимка: БГНЕС

Нощни сблъсъци в Гърция 

Няколко гръцки града станаха арена на сблъсъци между граждани и полиция, след като в Атина служители на реда застреляха тийнейджър, съобщи ВВС.

Инцидентът се случи квартал Екзархия, където често има напрежение между представителите на реда и леви групировки.

Стрелбата е станала, след като патрулна кола с двама полицаи е била нападната от около 30 младежи, които хвърляли камъни.

Полицаите отговорили на атаката с огън, при което едно от момчетата било ранено смъртоносно и починало.

След като новината за инцидента беше разпространена, младежи подпалиха няколко коли и изпочупиха прозорците на магазини в района, а напрежението се пренесе и в Солун, Комотини, Йоанина и Крит.

Двама полицаи бяха арестувани и в момента тече разследване, а вътрешният министър Прокопис Павлопулос обяви в изявление, че „правителството изразява огромното си съжаление за случилото се“.

„Тече разследване по случая със смъртта на тийнейджъра и ако се установи, че полицаите са били немарливи към служебните си задължения, наказанието ще бъде много строго“, заяви той.

Това обаче не успокои обстановката и в Атина полицията се наложи да разпръсне със сълзотворен газ тълпа от стотици младежи, които хвърляха камъни по служителите на реда.

В Солун десетки младежи атакуваха районно полицейско управление, а други блокираха пътя към университета в града.

Според Асошиейтед прес, в някои уебсайтове има призиви към гражданите да се включат в демонстрациите из различни градове в Гърция.

Заради инцидента вътрешният министър дори подаде оставка на премиера Костас Караманлис, но тя не бе приета.

Нощни сблъсъци в Гърция 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Kojto tyrsi, si namira. Na takiva bandit4eta takova im trqbva. Da bi mirno sedqlo, ne bi 4udo vidqlo.
71
2
 
0
 
! Отговори
Antipolice преди 15 години
Тоя 61-ви какъв е интелектуалец само. Сигурно е от някое село от Дилюрмана. Уфсъ са простакесите от селото ти. Айде върви да си оправяш цървулите, форумът е за грамотни
70
3
 
0
 
! Отговори
Antipolice преди 15 години
Едвали е кандидатствал за работа при полицаите, защото ако е толкова ***, са щели да го приемат. Чувал съм разни истории, че полицаите били толкова ***, та радиостанциите им служели, да ги напътстват как да се приберат у тях. Но сигурно е лъжа. Как мислите?
69
2
 
1
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Бе гледам тук един Калин. Скоро четрох неговите и по други теми. Общото впечатление е че мрази полицията много. Мисля си че вероятно са го прибирали доста пъти за различни престъпления. Възможно е да е кандидатствал за работа там и понеже е доста глупав явно да, да не са го взели :)). Станалото е нещастен случай. Лошата случка е подпомогната от грубата атака на хлапетата. Станала е грешка докато са се защищавали полицайте. Въпроса е защо деца нападат полиция. Явно е трябвало още преди това да будат прибрани в затворите за малолетни. Все пак кои 16 годишен скача да атакува патрулки? Аз когато бях на 16 проблеми с яолициа не съм имал, и през ум не ми е минавало да ходя да се бия с полицай. Ако бяха скочили така на кола с мутри например сигурен сам че доста маики щяха да плачат сега нали.
68
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tuk trqbva da se priloji zakon...ala robin hud-vzimai ot bogatite i davai na bednite:)))
67
2
 
0
 
! Отговори
Loulou преди 15 години
ami i decata na 6g.su6to go mogat,q idi v parlamenta da vidi6 dali nqkoi znae kak da vkiu4i komp.a, da pi6e?,no ne e tova vuprosa,nali taka:-)
66
2
 
0
 
! Отговори
директно от ГР преди 15 години
E сега си прочете коментарите от61 нагоре и се уверете,че наистина сте и неграмотници,а какъв ще ви е коментара по нататък ще ви кажа само едно,боли ме оная работа какво пишете,все пак ви минава времето,а аз сега се стягам наистина да си празнувам свободата и личния ми празник,а да не забравя не съм бабата на Калинка,тъй като децата ми са все още в ученическа възраст,айде приятна вечер желая ви много щастие и любов и пийнете една ракийка и за мое здраве все пак празнувам и аз ще дам тост за вас дано ви дойде акъла в главата,че изглежда м/у краката работа не върши-не ме коментирайте това ще е подаръка ви.
65
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
eee,tia narkoman4eta tuka da sa gi zarovili jivi dosega,ni6to ne znaiat
64
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Винаги съм се чудил как плазмодиите пишат на комп., би ли обяснил?
63
2
 
0
 
! Отговори
Loulou преди 15 години
za6lujavate da vi tup4at i terorizirat!Mom4eto ne e bilo narkoman,i statiqta e dale4 ot istinata,Jiveq v centura na Atina i znam kakvo stana i tova e samo na4aloto!ako malko stanem kato gurcite 6te ima nadejda i za BG-no s takiva plazmodii,kak m....mu?
62
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
директно от ГР.-kalinka, tve baba ti li e?
61
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От поста ти не става ясно в ГРъция ли си, или в България.Щото първо пишеш едното, после сме компетентни за другото-в БГ.Ако единият ти крак е в ГР. другия у нас-значи си адски разкрачена и явно *** уфсъъъъ
60
2
 
0
 
! Отговори
директно от ГР. преди 15 години
Едно не ми стана ясно,много коментари против Калин,прочетох всички и неразбрах с какво Ви е засегнал и защо сте отделили толкоз мнение,без покритие.Аз самата живея в Гърция и всичко което коментирате са пълни глупости,че има доста полицай във форума е факт,но поне не се правете с изказванията си по-*** от колкото сте и аз съм на мнение ,че в БГ.няма полицай,който да не е корумпиран,некомпетентен и са мноооого умствено ограничени,селяни са това е/културата им е в краката/защо се обиждате от действителноста,да наистина трябва да вземете пример от Гърците,а не да си седите в панелките и да плачите като моми започнати и недовършени-егати и народа *** който сте-мухльовци сте нищо друго-писна ми от бездействията ви и страхът ви *** и то и без това за нищо ви небива,като народ е нека си ви тъпчат и си кротувайте-никой няма да ви помогне добре го запомнете колкото и да се озверявате и плюете.
59
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kakvi hubavi ogniove na snimkite. v tazi studena zima .. toplonka. :)makar 4e v Gyrciq navqrno e topli4ko i bez tova
58
2
 
0
 
! Отговори
buba4ko преди 15 години
Абе полицайте ко толкова го мислят - вадете тежките карт4ечници, по 1 откос и това е :-))) 1 курсхум ще смъкне поне 10-на в редица ;)Има си ред и закон, полицията представлява закона, всичко друго са клюки и саботаж
57
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко че не са застреляли и нациста-онанист 56...
56
2
 
0
 
! Отговори
SS преди 15 години
Добре е че са застреляли наркомана анархист. СМЪРТ ЗА АНАРХИСТИТЕ !!
55
2
 
0
 
! Отговори
Loulou преди 15 години
za6to ne sa dali na snimkite golqmata tulpa da vidite kakvo be6e!?vuv vsi4ki gradove e bilo ne6to nevijdano.
54
2
 
0
 
! Отговори
Loulou преди 15 години
ne sa bili 30 4oveka,a okolo 8-10 i ne sa hvurlqli kamuni,a 1 butilka kum ofisa na MAD,razmenili sa po 2-3psuvni i policaq mu e kazal ei sega 6te vidi6 izkaral e pistoleta i e strelql ot upor 2 puti.4isto ubistvo!!!I gradovete ne sa to4ni,no bravo na gurcite!!!-2000-3000 4oveka bqha samo v Atina,podpolina celiq centur,koli,magazini,banki...
53
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
браво на полицията, че е застреляла анархиста. Естествено, че щом хвърля запалителни бомби по полицаите, ще получи куршум.Лошото е, че полицията позволява на неговите другарчета-червени *** да вилнеят. Палене на магазини/банки/заведения е акт на тероризъм, терористите трябва да се убиват на място.