Автобус на градския транспорт помля осем коли в Пловдив

Засега няма данни за пострадали, бул. "6 септември" е блокиран, образували са се километрични задръствания
29 дек 2008 14:42,
17
Автобус на градския транспорт помля осем коли в Пловдив
Снимка: Булфото

Автобус на градския транспорт блъсна осем коли малко след 13 часа днес и счупи витрина на сграда на бул. "6 септември" в Пловдив.

Според първоначалната информация няма пострадали при инцидента.

Централната пътна артерия на Пловдив обаче е блокирана, а по съседните улици са се образували големи задръствания, съобщава Дарик радио.

Причината за тежкия инцидент е отнемане на предимството на автобуса от страна на водач на лек автомобил, който излизал от малка пресечка на булеварда.

Полицията разследва и версията за отказ на спирачките на автобуса, който се е движел по линия №15 и е собственост на превозвача "Хеброс бус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
също пострадал преди 15 години
Във вторник на същото място друг автобус от линия 116 ми отне предимство и ми одраска огледалото. В колата беше и 9 месечният ми син с майка си. Реших да не го правя на въпрос за нещо толкова дребно. После се замислих, че шофьорът действаше преднамерено. Искаше да покаже, че той може да мине през мен, защото е голям.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според това което каза по новините едно момче което е било в една от премазаните коли - двигателя на автобуса е издавал звук - все едно че е бил форсиран от шофьора Емин -сякаш е давал газ вместо да намалява - докато е влачел колите.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Причината е неспазване на правилата от водача на леката кола и незаконно паркираните коли по булеварда. крайно време е глобите да се увеличат драстично а паркирането да става само с такса и то много еисока такса за натоварените участъци
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
of popadnah v zadrustvaneto koeto be6e stanalo,1 4as i 10 minuti minavahme po gladston...ve4e e svobodno moje da minavate,no se regulira ot KAT 4ak do restorant stadiona
12
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Приятел, къде точно съм нарекъл някого *** ? Иначе извинявай,ако се чувстваш наранен, не съм искал да се почувстваш така.Идеята ми е, че не можете да нападате шофьори за щяло и за нещяло.. отказали спирачките, до колкото разбирам има клипче в който той избира правилния вариант да удари празни паркирани коли,а не тези с хора вътре..и на нова кола се случва да даде дефект.. такъв е живота.. няма сигурно...
11
0
 
0
 
! Отговори
do ben преди 15 години
BenSherman, винаги се замисляй преди да наречеш някого ***. Винаги има риск да се окажеш глупакът ти. Умният проверява инфо-то от няколко източника, а не се хвърля веднага като шаран на стръв. В Plovdiv24.com много ясно е описано как шофьорът обяснява на репортера в Пловдив, че внезапно спирачките на автобуса са отказали и това е станало причина за катастрофата. Ако решиш да не се извиниш, обещавам да не се обидя.
10
0
 
0
 
! Отговори
gotti преди 15 години
i na mene mi se sluchi da mi otkajat spirachkite.nqmashe i den bez da ne sum q karal kolata i wsichko si beshe ok.edin put karah w grada s 45-55 km maksimum,kogato kolata pred mene rqzko sprq suotwetno i az reagirah obache pedala mi potuna,distanciqta mi i towa che pripompih mnogo burzo na nqkolko puti mi spestiha kupista glawoboliq.okaza se che gumichkite na spirachnata pompa bqha "izbili".taka che se sluchwat nenadeino takiwa raboti,hubawoto e che nqma raneni.az bqh s clio...reisa spira dosta po trudno kolkoto i da pompish.
9
0
 
0
 
! Отговори
от Гърция-благодарим преди 15 години
Страшно клипче...весела и щастлива 2009,на теб и семейството ти.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еййй само плюете.... евала на шофьора ще кажа аз. От видеото се разбра, че тоя човек е взел най-адекватната реакция в случая.. вместо в спрелите на сфетофара коли с хора вътре е съумял да се спре в паркираните коли, в които е малко вероятно да има хора.
7
0
 
0
 
! Отговори
xxxxx преди 15 години
Ами вии какво очаквате от 20 годишен автобус втора употреба .Аи като се има в предвид колко бързо карат и безотговорно някои автобусни шофиори си направете сметката , има такива дето все едно карат чували с картофи .Зада помете толкова коли и да спре в зграда като преди това е повлачил други двеколи с него смятаите с каква скорост се е движел , изобщо няма да е карал с 50 км/ч .Новото си е ново, Старото си е старо неможе да искаш да караш 20 годишен автобус 2 ра употреба и да нямаш проблеми.Тя подръжката на един стар автобус излиза по-скъпо от колкото подръжката на един нов автобус.НО наще тарикати неим пука гледат да си харчат парите както им скимне дори когато става дума за безопасноста на хората .
6
0
 
0
 
! Отговори
мишо преди 15 години
ато по чудо няма жертви при мелето, което възникна днес по обед малко преди кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Руски". Шофьорът на автобус на фирма "Хеброс Бус" с номер 15 обясни пред репортер на Plovdiv24.bg, че спирачките му изведнъж са отказали, след което возилото е станало неуправляемо.plovdiv24.com
5
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
А бе , всезнайковци що не четете новината като хората "Причината за тежкия инцидент е отнемане на предимството на автобуса от страна на водач на лек автомобил, който излизал от малка пресечка на булеварда."И какво правим , ако автобуса и шофьора нямат вина, ше имате ли смелост да се извините..така както нападате
4
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
2 има си технически прегледи които да гарантират качеството на спирачките ама в БГ и това е предварително опорачено от държавата която навсякъде е абдикирала
3
0
 
0
 
! Отговори
zamesen преди 15 години
***,сменете снимката-това е катастрофа от миналата година,когато шофьора получи инфаркт-дайте актуална снимка!Иначе най-хубавото е,че в цялото меле няма пострадали
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сега ще се втурне шефът на Хебросбус да дава пресконференции как е невъзможно уникално новото и свръхмодерно возило да е имало проблем със спирачките. Ще се почне едно врякане, едно обясняване. Това е същата фирма, от която наскоро казаха, че било унижение да отговарят на въпроси на клиенти, зададени чрез медиите.
1
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Да не вземете сега да обвините Станишев, че ми е любим лидер.