Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"

Инцидентът е станал в основно училище "Петър Берон" в град Дебелец
27 мар 2009 23:57,
223
Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"
Снимка: Булфото

Учителка в основно училище „Петър Берон" в град Дебелец жестоко е пребила с пръчка три деца.

Инцидентът станал в час по руски език, съобщава БНТ.

По думите на преподавателката Теодора Стоянова петокласниците говорели, замеряли се с тетрадки и не стояли мирно.

Това толкова ядосало учителката, че започнала да удря по тялото и главата едно от децата.

После обаче още повече се вбесила и нападнала още двама от учениците.

Момиче успяло да заснеме част от побоя с мобилния си телефон.

Пребитите деца се лекуват вкъщи и не искат да говорят за случилото се в часа по руски.

Съучениците им обаче са в шок, защото тази учителка никога не се е държала грубо с тях. Казват, че буквално полудяла пред очите им.

Теодора Стоянова преподава руски език в Дебелец от 27 години и твърди, че никога не е посягала на дете, обаче този клас й лазел по нервите цяла година и тя просто не издържала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
0
 
! Отговори
валериО преди 15 години
и.ди.о-т
221
0
 
0
 
! Отговори
валериО преди 15 години
Съпругата ми е учителка,начално образование.Всеки ден ми разказва бисери.Последния е от преди 2-3 дни...***,след направена забележка ,че пречи на преподаването на урока и заявява-аре сеа да видим,кой е по голям и дали ште остая да си предадеш урока.Казах на съпругата ми да не се притеснява а да шамари и наказва щом прецени.А,дойде ли родител да ми се обади.
220
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Дядо Мраз е прав!След 1995-6 година негласно отстраниха от училищата старите кадри, защото са били партийни членове.Не познавам директор, инспектор, шеф на РИ на МОН ,който да е назначенв след справедливо спечелен конкурс, без да е от партията, която е на власт, без да е роднина , любовник или любовница на някого, без да връща след това дивиденти към благодетелите си...В училищата вече идеалисти са само малка част от учителите.Всичко гледа парите.Всичко участва по програми, гледа да скубе пари от където може, без да им пука за основното ,за което са там-обучението и възпитанието на децата.Кои са виновни за това прецени сам, драги 219.Каква е целта-да се намалят до възможния минимум разходите в образованието.На тая държава и трябват общи работници, охранители, земеделци и животнавъди, тук там някоя камериерка или секретарка.Умни и учени хора не и трябват на държавата, защото много въпроси задават, а и са потенциална заплаха за началниците си.Най-голямото зло за образованието в момента е обвързването на бюджета с броя ученици, а не например с броя на новоприетите пълни паралелки.Така учители и персонал са задължени да търпят и правят метани на разни ученици, дето буквално ходят на главите си в час, знаейки че учителя нищо не може да им направи и че ако те си отидат, с тях си отиват и поне 1000 лева от училищния бюджет.
219
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дядо Мраз, я кажи кои са тези демократи? И колко години бяха на власт демократите и колко комунистите?
218
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
След промените първо ,което направиха демократите беше премахването в училището на намаленото поведение ,увеличаването на неизвинените отсъствия и порицаване за отсъствия, премахването на матурите хептен съсипа дисциплината, всеки знаеше ,че ще вземе диплома и буквално спряха да учат и внимават в час, дисциплината стана ужасна, премахнаха и зъболекарските и лекарските кабинети и това доведе до срив на здравето на учениците , накрая махнаха от техникумите и гимназиите столовете и настаниха свои хора в лавки и бюфети с пици и банички . Учебниците също се промениха в по-лошо/НЕ ГОВОРЯ ЗА ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА ЧАСТ/.Всички тези промени демократите ги наложиха без да се обсъдят с учителите и това доведе до тотален срив в образованието.Можеха да се запазят положителните страни от социализма ,ама омразата беше заглошила здравия разум. Нека историята помни реформаторите.
217
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
Покажете родителите,които допускат децата им да вилнеят в училище,нека те да отговорят защо провалят образователния процес в час,защо са допуснали невъзпитаните им деца да се подиграват с българското училище.Родителите с тежки глоби.Да не бягат от отговорност.Не измествайте проблема лощото възпитание е проблем на родителя,а децата го пренасят в училище.Калин,ти си прав в Англия не бият,но обществото има нетърпимост към родители,които не си спазват задълженията и ги неглижират.Телевизията показва и критикува подобни семейства.
216
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Колежке, по принцип сте права, но не съвсем.В бившето ми училище дойде млада колежка, с 4-5 години по-възрастна от учеениците, на които преподаваше.Виждал съм я разплакана да стои в коридора и да не смее да иде даже в учителската стая от срам.Както си вървяла между чиновете, някой ученик нежно я погалил отзад, за което си отнесъл шамара.Но това се разчуло, и тя почти всеки пътимала подобни усещания в други и в същия клас.Объртнала се за помощ към директора, той казал че това си е личен неин проблем, как може другите учителки да овладяват учениците, а тя да не може?Обявил, че е некадърна за учителка, и от другата година ще си търси друга да я замества.Излишно е да казвам, че душата на това момиче се пречупи, едвам изкара годината и сега вместо да преподава по информатика и математика е системен администратор в едно учреждение...А училището загуби една амбициозна и знаеща учителка...Друг случай , лично с мен.Система на модулно обучение.Учениците са като студенти-говориш им близо месец, без да ги изпитваш, после им пускаш тест, който да покрият.Преди теста-само преподаваш, въобще не можеш да ги изпитваш на дъската-методически е забранено.Оценки-само от тестовете.Правим първия тест, и само 2 ученички имат среден 3, всички други -слаби оценки.Връщам се назад в материала, повтарям, потретям, изоставам от разпределението, правя втори тест със същия учебен материал, -двойки масово.Предмета по който става това го водя от 10 години, при други класове, по старата система, и там няма проблеми, най-ниските оценки са добър 4.Обръщам се към колеги,преподавали в този курс, към методисти, към зам.директор по учебната част, отговора е:децата са много добри, при нас имат почти всичките пълен отличен!Аз съм в абсолютно недоумение какво става.....При мен са гола вода, все едно не са били 2 месеца в часовете...Сещам се и питам една от двете ученички, които имат 3 на теста, защо така, и тя ме осведоми ка стоят нещата."Господине, ние 2 години учим по тая система при двама трима Ваши колеги.В часовете им не влизаме, когато дойде време за тест, те ни дават и теста и отговорите, даже излизат от стаята и дежурния им носи после всички тестове в хранилището им или в учителската стая.Мислехме, че и при Вас ще е същото, но Вие ни карате да учим, и да решаваме задачи сами..."Мен ме удариха като с чук по главата!Значи, аз, който се стремя да науча на нещо тези деца, съм лошия, а тези, които се подиграват с тях, не влизайки им в часовете, и давайки им готовите отговори са добрите....Всеки се стреми да се изкара пред началството колко "Велик" учител е, и колко добре се справят учениците точно в неговите часове, показвайки оценките в дневника, които до една са от преписване на готови отговори на тестовете.Директора също от своя страна се прави на велик пред инспектората, замазвайки всички гафове в училище.Инспекторките по същия начин пред шефката на РИ на МОН, тя пък от своя страна пред министерството...Стара комунистическа традиция на номенклатурата, нагор
215
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо се вдига шум чак когато някой учител не може да търпи да бъде непрекъснато унижаван и си изтърве нервите, а гадориите на така наречените ученици се възприемат вече като нещо нормално.В час говорят по телефони, слушат музика, играят карти, държат се нагло и какво ли не.Не ви пука май, но те утре ще излезнат от класната стая и ще подхванат и вас където ви намерят.Безхаберие отвсякъде.И защо трябва да учи докато му дадат средно образование.Като стане 15 годишно и се види, че интелектуалната дейност не му е по сърце да върви да си блъска главата където ще и да не пречи на другите деца.Били деца?Да се държат тогава като деца, а не като дърти разбойници.
214
0
 
0
 
! Отговори
Дора преди 15 години
Аз самата съм учителка и съм възмутена от поведението на моята колежка. Фактът, че е побесняла и е посегнала на децата, означава, че е безсилна да се справи със ситуацията. Вярно е, че липсва домашно възпитание и съответно очакваното поведение на учениците в класа, но побоя не решава проблемите. При тази безизходна ситуация, колежката е трябвало да напусне часа и да потърси подкрепа при директора на училището.
213
0
 
0
 
! Отговори
Ваня преди 15 години
Всички такива разглезени лапета на малкия праст не могат да стъпят на тази учителка и на много такива като нея!И всичко идва от семейството и от самото възпитание на тези деца...Сами си вадете изводите на къде отива тази държава с такова държание към такива умни и интелигентни хора...На какво ниво ни в държавата,за да унижаване хора,които искат да ни научата на нещо...И най-жалкото е...,че и по-зле ще става и ще дойде ден когато учениците ще бият учителките си и нищо няма да се прави по въпроса....
212
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Драги ми сънародници.. Като гледам на какъв хал сме българите и в образованието, наистина се радвам, че съм завършил средно точно преди т. нар. "промени".. Дааа.. промените.. добре се променихме! Знам какво беше и виждам какво е сега. Трябва да си дадем сметка, че днес училищата произвеждат престъпници и наркомани. А висшите училища следват курса с некадърници, нагаждачи и мързели.Политиците, дали от глупост или по поръчка разбиха образованието. А ние сме ***, ***, *** народ, защото позволяваме това да стане. Ако в този момент започнат да ни управляват кадърни хора, ще трябват минимум 20 г. за да се изправи на крака образованието. И то в случай, че се работи усилено за това.
211
0
 
0
 
! Отговори
baimile преди 15 години
Учителката е права ... и толкова. Я всички многознаещи родители да си сложат ръка на сърцето и да си признаят те не поступват ли лигавите си отрочета
210
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Винаги сте прави нали:)
209
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей простако, толкова си ***, че не можеш дори една дума да напишеш без да обиждаш.... Ето за такива простаци като теб, трябва да има дебела тояга, не пръчка! И после да ходиш да копаш канали и да миеш обществени тоалетни, за друго не ставаш! Празна подивяла кратуно!
208
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 15 години
Психолозите в повечето училища са едни ***! Нищо не правят, или ако правят това са интриги, клюки по адрес на учителите и мазнене пред директорите. Системата е тотално сбъркана! А за "нарядите" прав си Руди, не само наряди ами и уроци ще подготвяш, ще си вземеш по един блистер с успокоителни и тогава...каквото ти е писано. Моли се само да са на кеф дечурлигата този ден, че иначе не искам да те мисля... може да те четем в днес .бг с по големи подвизи :)
207
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Червена кифла си ти ***.Сисо простачке родом съм от Варна,кофа такава,незнам какво ТВУ и какъв човек ти е влязал у скотоумната главица ама нямам нищо с психичният ти статус.Тука са ме правили на някакв Борко 12 клас в София,Албанец *** ..някав емигрант ..кюрд ,турчин..македонец от Западна бг ,и къв ли не.Ти си една кифла проста ,че нямам думи.Ти ,каква си *** от Фенките на Сергото от червения сайт,Всичките гадни червени нагли и прости отрочета се изреждате по няколко пъти тук.Айде бягай в нелегалност не *** занимай с простотията си.Писъл по много теми верно,но не прекалявам ..дори и рядко влизам,имах и БАН!Кифло от бивши и настоящи "учители" и милиционери не може да се диша тук.Тръгнали акъли и съждения да изказват социопати такива!Каде победихте *** ..аа да в Северна Корея за теб ГЛАВНО У!
206
0
 
0
 
! Отговори
Rudi преди 15 години
Ще ги бием, ама ако ги има. В училището на дъщеря ми математичките вече 3 се смениха за 1,5. По английски пък изобщо сме доволни ако има кой да влезне да ги пази. И в класа и дори и родители дето се правеха на важни и те клекнаха като гледат ,че няма кой да ги обгрижва така да се каже. Вече сме доволни ,ако има кой да влезне и да ги пази ,че имаха свободни часове и вилнееха по улиците или по кафетата или не знаехме къде са. Както е тръгнало се шегуваме в къщи, че ще даваме наряди. По 1 ден в месеца всеки родител ще е учител. Като идея май не е лошо. Така ще си изградим и представа и пари ще спестим на държавата. Само дето не съм сигурен ,че ще издържа с Гошо, Пешо и ...сие. Колкото до частните училища племенника ми беше в едно от най-елитните така да се каже. Там има учители ама дето децата са неграмотни. Моята поне няма този проблем както и другите в класа. Ами там такива метани им правят учителите на децата и родителите и такива усмивки и превземки че е отврат. То бива бива , но е прекалено. Иначе-без работа. Накрая сестра ми си премести детето в обикновено училище и да ви кажа е по-доволна. Само дето ми е далече иначе и аз бих го преместил моето. Важно е и училището и традицията в него според мен. Не подкрепям насилито , но учителите трябва да имат права и да могат да са дори независими от директора . Колкото до психолозите в училището е редно да се занимават с проблемните деца и да се гледа резултата , но това май го няма никъде. Объркана работа.
205
0
 
0
 
! Отговори
jkldo преди 15 години
еххх ако през 80-те години на миналия век имаше мобилни телефони, с които да снимаме даскалите, щяхме да пълним новините всеки ден с бити деца от учители.
204
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sa kato policaite prodajni mekereta,tqh trqbva da biqt 3pati na den
203
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Спорт в обектива с любов"...от Господари на ефира. Та И тук е следното: едни се интересуват какво се случва, а други отговарят - "...ми да ходят да се е**т.." С една дума много приказки, много нещо, но никой не предлага радикално решение на проблема. Жалка картинка!П.П. 108 и 199 са много прави. Всяко действие си има равно и обратно по сила противодействие.