Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"

Инцидентът е станал в основно училище "Петър Берон" в град Дебелец
27 мар 2009 23:57,
223
Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"
Снимка: Булфото

Учителка в основно училище „Петър Берон" в град Дебелец жестоко е пребила с пръчка три деца.

Инцидентът станал в час по руски език, съобщава БНТ.

По думите на преподавателката Теодора Стоянова петокласниците говорели, замеряли се с тетрадки и не стояли мирно.

Това толкова ядосало учителката, че започнала да удря по тялото и главата едно от децата.

После обаче още повече се вбесила и нападнала още двама от учениците.

Момиче успяло да заснеме част от побоя с мобилния си телефон.

Пребитите деца се лекуват вкъщи и не искат да говорят за случилото се в часа по руски.

Съучениците им обаче са в шок, защото тази учителка никога не се е държала грубо с тях. Казват, че буквално полудяла пред очите им.

Теодора Стоянова преподава руски език в Дебелец от 27 години и твърди, че никога не е посягала на дете, обаче този клас й лазел по нервите цяла година и тя просто не издържала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
учител преди 15 години
много ми е интересно тези "родители" които защитават малките гаменчета, дали биха издържали и 15 мин. на мястото на учителите? Ми елате бе господа, елате да видите че вашите малки сладурчета се държат по съвсем друг начин в училище, неуважаващи нито себе си, нито своите съученици. Че псуват така както и хамалите на пазара не го правят....да не говорим за *** номера които "каките" от 6-7 клас вече добре са научили. Бедна ви е фантазията скъпи родители...затова бегом марш към Гърция да печелите а отрочетата ви ...те ще се научат сами от улицата и батковците.
161
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 15 години
Udrjaj s lopatata kydeto svarish...
160
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
третокласник
159
0
 
0
 
! Отговори
lili преди 15 години
Как ще коментираш моето предложение,децата с трайни отклонения в поведението,по подобие на болни деца,да извършват своето обучение по индивидуален график и в къщи.В своя дом да посрещат учителите,които да работят с детето.Има много пенсионери,които ще могат да прибавят допълнителни средства към своите пенсии.Детето с поведенчески проблеми няма да ,,тежи ,,на децата,които желаят сериозно да работят.Аз приканвам министерството на образованието да предвиди тежки санкции на родители чиито деца допускат подобно поведение в час,не е логично учителите да отнасят критики за лошо възпитаните деца,те не са проблем на учителя,проблем са на родителя.Учителите са от кръв и плът и могат да си изпуснат нервите,когато видят,че малко дете се гаври с тях,а до колкото разбирам тук става въпрос за лошо отношение към учител.
158
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
третокласници по време на час почват да се забавляват и да се смеят и учителя НЯМА право да ги изгони. Единия първокласник казва на другите, че го боли гърба а си е забравил да си сложи космодиска и не знае как ще издържи до края на деня. Друг подхвърля, че има газове и се нуждае спешно от дуфалак. Ей такива забавления в час когато се преподава урока. На учителя му остава една единствена възможност: Да се моли на учениците да запазят тишина, тъй като не може да ги изгони и те ако преценят може и да млъкнат, може и да продължат да се забавляват, както преценят.
157
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
В Англия не наказват с пръчка не дрънкай комунистическите си лъжи.
156
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 15 години
и премия хилядарка, а за праволюбците - бич и концлагери.
155
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Е това,като ги пребият в час ,как ще попречи да не се зарибят с наркотици.Ако проблеми има социални работници директори,охрана ,полиция ,инспектори,Детеска педагогическа стая.Те да го поемат и решават,какво да правят.Учителя бияч ли ако е окей.Утре посяга на мойто дете влизам с лопата и го заравям там!*** кой си ти ,при все че има толкова органи и институции да вземаш решения и да налагаш с дърво 11 годишни деца.
154
0
 
0
 
! Отговори
наталия преди 15 години
Ззщо сте толкова крайни в изказванията си? В момента самата аз имам страшен проблем с моето дете,което се притиска до стената -както от училищните власти ,част от децатаи най -вече от родителите на същите. Не искам да кажа че детето ми е безупречно, но то е от тези,които са по буйни/ това се изявява в случия при нея, като пеене, смях ,разни грозни приказки/. Отново почертавам ,не я защитавам. Ежедневно, разговарям с нея и чудесните и по- шумни приятели ,които са с година две по големи от нея. Живея в тяхната среда.С тях съм на кафе, в откровени разговори. Уча ги на добро давайки им примери от живиота. И какво ? След поредния зъл замисъл на въпросна госпожа ,детето ми ще напусне и въпросното училище.Аз и от това не се притеснявам,защото знам ,че тя е едно чудесно дете,приятел. Тя е научина да казва истината в очите,и точно когато накой трябва да бъде защитен за каузата на доброто тя е първата която ще скочи и ще го направи. След това незнайно как лошото ще наделее. Кажете ми уважамие преподаватели защо не намерите тънката връзка родител, дете, учител? Защо аз която нямам педагогическо образование успявам да накарам децата да говорят, да казват истината? Отговорете ми, защо все вие трябва да сте прави- защо тези малки деца,които живеят в хармония с вътрешното си Аз не бъдат закриляни точно от Вас? Защо все търсим вина в другия?Нима когато има конфликт между учител и дете, той прераства до вражески ? Защо не се опитаме да простим и с добро да продължим, а воюваме до падането на единия? Защо това трябва да се случва. Защо не намерим начин да изслушаме истината и когато тя е наяве си кажем едно извинявай, да си стиснем ръце и дакажем: НЕКА ЗАПОЧНЕМ ОТНАЧАЛО. Има ли някой, който може да ми отговори на многото защото? Не мисля, че децата са лоши,а преподавателите не са ни добри-просто Отмъщението е пагубно. Радвам се, че имам две прекрасни деца- едното е покорно, смирено.Радвам се и за другото въпросно в случия дете, което е прекалено импулсивно-но искрено........Радвам се, че съществува и въпросната госпожа-за мен тя е един прекрасен преподавател, но УВИ жалко ,че не цени крехката човешка -децка система. Защо не си помогнем всички взаимно ,а винаги искаме да упрекваме и да гледаме ,как някой страда, как някой е затиснат в голямата безизходица от родители, учители,деца..... Жалко, много жалко
153
0
 
0
 
! Отговори
Emigrant преди 15 години
s par4ka. Po-dobre e izpravqne do stenata ili da se stoi pred vratata na klasnata staq - kakto beshe po nashe vreme. No dnes tova e smehuriq.Vse pak, TRQBVA DA SE VARNE AVTORITETA na u4itelite. Az li4no ne znaq kak moze da stane tova .
152
0
 
0
 
! Отговори
До калин преди 15 години
Готин,пожелавам ти да ти зарибят децата в у-ще с наркотици и да те видя каква песен ще запееш...Не си мисли ,че твоите дрогирани са прави...Аз съм българин и съм гадняр ,да ти се случи....Мен не ме мисли ,аз съм на сто години.
151
0
 
0
 
! Отговори
образование преди 15 години
Това е политика на мачкане и след време да няма българи и това е от знаете кои....Парадокса е ,че ние българите сме уникални и нищо не правим за продължаване на рода....И най -гадното е ,че е публична тайна и нищо не се прави по въпроса.Римляните са го казали преди 2000 год. :Каквото и да ти разправят ,знай ,че става ,дума за пари.
150
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 15 години
Отдавна правата на учениците са много повече от тези на учителите. Щом като колежката е с дългогодишен стаж и досега няма такива прояви, можете ли да си представите тези тримата как са се държали, за да я изкарат от равновесие.Учители,учители,ама и на нас природата ни е дала нервна система. Може би който се наема да става учител на днешно време, трябва да му се прави ваксина за волска нервна система, за потискане на емоциите от всякакъв характер и за топъл кравешки поглед при всяка ситуация.
149
0
 
0
 
! Отговори
OneOfAll преди 15 години
Стига вече с тези преекспонирани класификации в стил "преби", "потроши", "начупи" и подобни... Училищното и семейното възпитание вървят ръка за ръка - когато едното го няма - другото трябва да навакса. Пръчката е чудовищен възпитателен инструмент, но е доказал своята ефективност като ефективен през вековете... така че - понякога е необходимо!
148
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Ако някой пречи то си има компетентни органи.При директора,който ги предава в Педагогическа стая или на социалните работници!Какво по просто от това.Нека те да решават на учителя му е работа да преподава.Деца да бъдат налагани в час пред съучениците си на тази деликатна възраст с пръчка по глава и крайници си е подсъдно не само в нормалните страни за това се лежи в затвор!
147
0
 
0
 
! Отговори
образование преди 15 години
Ами станете вие даскали ,без значение по какво бе Готини е и разберете за коя Мария става дума....Просто ви е бедна фантазията за какво става дума......
146
0
 
0
 
! Отговори
смех в залата преди 15 години
тея па имат и претенции - знаете ли що София е чиста, а образованието ни - скапано? Защото средната заплата в чистотата е по-висока от тази на учителите. ... До един, дето питаше - не, нямат и до днес право да гонят - ако учител изгони някой калпазанин и той вземе, че си счупи ръка, преди да е бил звънецът, учителят може да бъде съден и осъден. 60-80% нормални деца са заложници на няколко калпазани, закриляни по стар български обичай от закон и общество. Само айдуците и айдущината са престижни и доходоносни в една територия, населена с роби и Офци.
145
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами да щом пречи - да го гонят от час. Учителите да не са звероукротители. Да гонят, да пишат забележки, но не и да бият.
144
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хватката е, като не слуша ученика вместо да го пребиваш, просто да го изгониш от час да не пречи на другите. Доколкото знам, преди месец гласуваха тази поправка, да можеш да изгониш ученика от час, както си беше преди доста години. Това е единствения изход за да могат учителите да преподават нормално уроците си. Моя роднина напусна професията си като учителка точно заради този закон, който действаше досега и не ти позволяваше да изгониш ученик от клас. Тя е имала случай, когато ученичка на 13 години пълзи на четири крака по време на час в учебната стая и целия клас се залива от щастие и смях, а моята роднина учителката няма право да я изгони и единствено е записал в дневника, че ученичката с еди какво си име по време на час пълзи из стаята на четири крака. Миналата година вече не издържа психически на дивотиите на учениците и напусна. Не знам тази нова поправка за разрешаването на гоненето на ученици от час влезе ли вече в сила или не е? Някой учител да каже.
143
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре де, бийте ги. Но когато пораснат и вие остареете, те ще са по силни, а ако решат да си отмъстят? Пак ли с бой ще решите проблема?Да ви кажа коментарите ви отразяват ценностната ви система - стойте си тук в България. Хубаво се живее в кочинка.