Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"

Инцидентът е станал в основно училище "Петър Берон" в град Дебелец
27 мар 2009 23:57,
223
Учителка по руски преби с пръчка 3 деца в час, "лазели й по нервите"
Снимка: Булфото

Учителка в основно училище „Петър Берон" в град Дебелец жестоко е пребила с пръчка три деца.

Инцидентът станал в час по руски език, съобщава БНТ.

По думите на преподавателката Теодора Стоянова петокласниците говорели, замеряли се с тетрадки и не стояли мирно.

Това толкова ядосало учителката, че започнала да удря по тялото и главата едно от децата.

После обаче още повече се вбесила и нападнала още двама от учениците.

Момиче успяло да заснеме част от побоя с мобилния си телефон.

Пребитите деца се лекуват вкъщи и не искат да говорят за случилото се в часа по руски.

Съучениците им обаче са в шок, защото тази учителка никога не се е държала грубо с тях. Казват, че буквално полудяла пред очите им.

Теодора Стоянова преподава руски език в Дебелец от 27 години и твърди, че никога не е посягала на дете, обаче този клас й лазел по нервите цяла година и тя просто не издържала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
бившия учител, сега е още по зле! Щастлив си че си напуснал системата, завиждам ти! "а остават мижитурките, крепени от директорите ...." ето това е истината за образованието в момента. А директорите са още по големи мижитурки, крадат и правят далавери но...никой не им търси сметка, те са хора на министъра.
181
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Браво!За съжаление, това е жестоката действителност.Аз също сам напустах по такива причини.Не понесох че ми е учител-методист човек, който ме пита "Колко е 2КН сила?" и на другия ден се опитва да ме учи как се решават задачи по статика....По сегашните стандарти имам 2 висши образования.От 10 години работя в частния бизнес, по специалността си и съжалявам за 15-те години загубено време в училището.Съжалявам, че днес добрите учители са принудени да напуснат, а остават мижитурките, крепени от директорите ....В едно училище например в двора му, посред учебен ден, 10 човека ученици се блъскат челно с две безстопанствено изоставени учебни лади.4 човека бутат, един кара.Другия автомобил по същия начин, и се блъскат челно посред двора.Никаква реакция на ръководството, даже и не се заключват автомобилите...И това става в центъра на града!Нещо повече-директора е даван пред другите директори в града за пример от инспектората, че така е изготвил договорите за съкращение на учителите, че те нямат ни най-малко правно основание да съдят училището.Вината е колкото на учителите, толкова и на ръководството за състоятнеито на учениците.Кучето скача според тоягата!А има и един принцип, отдавна забравен:Единство на педагогическите изисквания.Каквото иска единия учител, такова да искат и другите.Защото едните стават добри и готини, а другите, взискателните-лоши...
180
0
 
0
 
! Отговори
Момче преди 15 години
Тая *** даскалица що не е посегнала на някой от 10-11ти клас? сигурно щото ще я млатят здраво. Всеки може да се гаври с по слабия...
179
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Сисе айде да си направим една среща пред Варненски Районен Съд!Надлежно ще ти се представя кратко и ясно!То бива да си толкова *** ама,чак та дрънчиш!И да си гледала по Канал 1 излъчиха клипа.И от побоя с твърдият предмет са пострадали 3 деца!Кифло!
178
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tova e terapia za po burzo zapametqvane na ruskia ezik,izpitano i dokazano
177
0
 
0
 
! Отговори
Xtravaganzza преди 15 години
хм да се върне оценката за поведение.Не съм от поколението в което е било наложено но знам от майка ми какво е било ;) Все пак и родителите имат капка вина- да си обсебен от работата си и да оставиш детето си едва ли не на произвола по отношение на възпитание.Не става така .....
176
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не можеш им спечели уважението, то остава да им спечелиш страхът :)
175
0
 
0
 
! Отговори
Sisi преди 15 години
Калине!!! Как не те е срам? Кой и кога те е бил с дървена палка бе човек? Стига си писал глупости ами виж , че те разпознаха като Слави Михайлов от Преслав от трудово-възпитателно училище! Стига вече!!! Върви да събираш парички и да ги харчиш-образованието не ти е от компетенцията. А и щом си наказван дори и там вече картинката е ясна. И...ако си взел пари за деца имай добрината да им ги дадеш!!!
174
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
154. - 15:48 - злото никога не спиОт: наталияЗзщо сте толкова крайни в изказванията си? В момента самата аз имам страшен проблем с моето дете,което се притиска до стената -както от училищните власти ,част от децатаи най -вече от родителите на същите.------------------- Не разбирам какво очакваш? Детето ти пречи на учебния процес, а аз като родител на дете, на което му се учи, трябва да и влизам в положението? Защо не и обясниш, че на света има и други хора освен нея и че те също имат права? Да не би някой да е длъжен да я води на кафе, за да и "задържи вниманието"? Детето ти наясно ли е, че има хора с различни от нейния характер и това не означава, че са задръстени или несправедливи? Трябва тя да се опита да живее с хората, а не света да и е виновен за всичко.
173
0
 
0
 
! Отговори
feyata преди 15 години
Учителю, а ти защо се мръщиш? Защото от теб се иска да научиш това дете, но то ти отказва, тъй като невинаги е в настроение за писане и четене. Ти проявяваш търпение и чакаш то да се адаптира към училищния живот. Имаш учебна програма, учебен план и твърде ограничено време, за да си свършиш работата, но вместо това времето ти минава в чакане и в безкрайни разговори с родителите, които желаят, изискват, настояват детето им да бъде добър ученик, но то не е. То не учи. Търсят ти сметка за проблемите, но ти не знаеш как да им обясниш, че цялата работа опира до едно уважение. Няма ли го, нещата приключват. Често пъти завинаги за каузата училищно образование.
172
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Ако ученикът, който тръгва на училище, все още не е възпитан от семейството си, че трябва дауважава училището и да боготвори учителите, както и да изпитва респект към другите ученици и да не им пречи да внимават в урока, защото училишето е светилишето, където той трябва да се изучи за да стане добър човек, то такъв ученик по-добре изобшо да не тръгва на училище! Изпуснат е вече и нищо няма да излезе от него! Съжалявам но това е истината! Вече и бебебтата знаят за важността на възпитанието през първите 7 години!
171
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
...Старата руска школа...Макаренко...
170
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Аз съм учител.Родил съм се в мига, когато от устата на дете е изскочил въпрос.Аз съм много хора на много места.Аз съм Сократ, вдъхновяващ младежите на Атина да откриват нови идеи като задават въпроси.Аз съм Ан Съливан, поставяща тайните на Вселената в протегнатата ръка на Хелън Келър.Аз съм Езоп и Ханс Кристиан Андерсен, разкриващи истината чрез безбройни истории.Аз съм Марва Колинс, която се бори за правото на образование на всяко дете.Аз съм Мари МакКлеод Бътюн, която строи голям колеж за моя народ, където вместо чинове има оранжеви щайги.Аз съм и Бел Кауфман, борещ се да върви "Нагоре по стълбата, която води надолу".Имената на онези, които са практикували моята професия, звънят като камбани на славата за човечеството... Букър Т. Уошингтън, Буда, Конфуций, Ралф Уолдо Емерсън, Лио Баскаля, Мойсей и Исус.Аз съм всички онези, чиито имена и лица отдавна са забравени, но чиито уроци и характери винаги ще бъдат помнени заради постиженията на техните ученици.Аз съм плакал от радост на сватбите на мои бивши ученици, смял съм се щастлив при раждането на техните деца и съм стоял с глава, наведена от скръб и объркване, край гробове, изкопани твърде скоро, за тела твърде, твърде млади.В продължение на един ден се е налагало да бъда актьор, приятел, сестра и лекар, треньор, търсач на изгубени вещи, банкер, таксиметров шофьор, психолог, заместник родител, продавач, политик и защитник на вярата.Независимо от картите, диаграмите, формулите, глаголите, разказите и книгите аз наистина нямаше какво да преподавам, защото онова, което трябваше да научат учениците ми, беше да опознаят себе си, а аз знам, че най-трудно е да разбереш кой си.Аз съм парадокс. Аз говоря най-силно, когато слушам най-внимателно. Най-големият подарък за мен е благодарността на моите ученици.Материалното богатство не е моя цел, но аз съм търсач на съкровища на пълен работен ден, който проучва нови възможности, в които учениците му да използват своите таланти, и издирва таланти, които понякога лежат дълбоко заровени сред отломките на нечие саморазрушение. Аз съм най-големият късметлия сред всички, които работят.На един лекар му е позволено да изведе живота на бял свят в един вълшебен миг. На мен ми е позволено да се погрижа животът да се ражда отново и отново всеки ден - с нови въпроси, идеи и приятелства.Един архитект знае, че ако строи грижливо, неговото творение може да просъществува векове. Един учител знае, че ако изгражда с любов и истина, онова, което изгради, ще трае вечно.Аз съм воин. Всекидневно водя битки срещу надзъртащото насилие, страха, предразсъдъците, невежеството и апатията. Но аз имам велики съюзници: Интелигентността, Любопитството, Родителската подкрепа, Индивидуалността, Творчеството, Вярата, Любовта и Смехът - всички се стичат под моите знамена и с тяхната подкрепа съм непобедим.А на кого трябва да благодаря за този чудесен живот, който така щастливо ми е отреден, освен на общество
169
0
 
0
 
! Отговори
feyata преди 15 години
Но да не забравяме! В конкретния случай ученикът (или непорасналият възрастен), все още не е приел учителя като личност, достойна за уважение. Защото родителите така го съветват. В тази ситуация детето ходи на училище, но без да се съобразява с фактора учител. Колкото и да ви е чудно, но всъщност не учителят, а детето избира как да протича учебния процес. "Аз решавам дали сега ще пиша, или не. Аз ще преценя според настроението си дали да правя онова, което ми казваш, учителю. Когато ти ме насилваш да върша неща, които точно в този момент не ми се вършат, тогава не те харесвам.
168
0
 
0
 
! Отговори
камис преди 15 години
Първо родителите да възпитат децата си, защото сегашните безконтролни пишлемета не бой с пръчка, а шутове в главата заслужават понякога за наглостта, неуважението, егоизма и простотията си! Чак тогава съдете учителката!
167
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Изгонете тъпата даскалка, то бива бива ама...все децата виновни!
166
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Ами в нормалните страни така се и прави.Специализираните заведения също са добро решение,стига да да се работи с тях в една добра среда.Първоботната система в бг не позволява обаче да има добро и адеквактно образование,то у тази страна си е образУвание!
165
0
 
0
 
! Отговори
4i4o преди 15 години
Питам журналистите,заинтересувахте ли се глобени ли са родителите на децата,които са издевателствали с учителката си.Подкрепям горещо учителката,народа е казал ,,бий дупенце за да не биеш дупище,, и още,,на зла круша,зъл прът,,.
164
0
 
0
 
! Отговори
dada преди 15 години
163.Comment, прав си така е! Журналистите и те са на заплата колко пари се наливат там, в техните редакцийки те си знаят....изпълняват поръчка от властимащите, това е съвсем ясно. Евала правя на оня мъж от Бтв, който наистина се оказа на висота и показа какво е положението в училищата. Но като него са малко... чухте ли *** от Днес.бг? За вас се отнася!
163
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Какви са тези епитети: "жестоко е пребила с пръчка три деца." И къде са сега тези многострадални "ангелчета" Ако още не са се поминали вероятно берат душа в оарила на окръжната болница, така ли? Я да си мерите думите нещастни калпазани, че май и вие от такива "ангелчета" сте се пръкнали! Вместо да кажете, че тази добра учителка е пошляпнала най-педагогично хулиганите от класа, с което е направила опит да ги поучи и възпита, вие дращите словоблудства и насаждате настроения срещу един от малкото професионалисти, който се опитва съвестно да си свърши работата! Вие също сте калпазани, заслужавщи пръчката да ви нашари дирниците!