Сините: Доган прави опит за преврат в СДС

Опитаха се да регистрират синята партия като самостоятелен играч на евроизборите
30 апр 2009 23:41,
64
Сините: Доган прави опит за преврат в СДС
Снимка: БГНЕС

Днес беше извършен опит за криминална регистрация на СДС в Централната избирателна комисия за европейските избори (ЦИКЕП) на базата на документи с невярно съдържание. Това е поредната фаза от войната срещу Синята коалиция, която започнаха Доган и БСП.

С тези думи започва декларацията на Съюза на демократичните сили, разпространена от пресцентъра на партията в четвъртък привечер.

Реакцията на СДС е провокирана от внесени в ЦИКЕП документи за регистрация за самостоятелно явяване на изборите.

По първоначална информация зад днешната инициатива с внасянето на документи в ЦИКЕП стоят хора от вътрешнопартийната опозиция на сегашното ръководство.

Във внесените от Пламен Радонов документи като председател на СДС е посочен предишният лидер – Пламен Юруков, съобщава БНТ.

Истината е, че след събирането на фалшива подписка в редиците на ДПС, днес Доган прави опит за преврат в СДС. ДПС регистрира СДС. След като днес Върховният касационен съд отсъди в полза на СДС, лицата направили опит за регистрация на партията, фактически извършват политическо престъпление, коментират от ръководството на синята партия.

Демократично избраният лидер на СДС е Мартин Димитров, пише в декларацията.

По-рано в четвъртък Върховният касационен съд върна делото за регистрирането на Мартин Димитров като председател на СДС на Софийски градски съд за ново разглеждане от друг състав.

Делото пред върховните магистрати бе образувано по жалба Димитров заради отказа на СГС да го впише като председател на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Кокалов преди 15 години
Кой ми се наака в гащите, другарко!!Сигурно пак е БСП и ДПС тия са едни такива серачи, само акат в чуждите ***. А ДАЛИ НЕ СЪМ СИ СЕ САМ НААКАЛ, А?????
62
0
 
0
 
! Отговори
Биг Пич преди 15 години
Браво!!!!Е те така ви обичам, твърди, упорити и последователни до последната люспа. До окончателното закриване на мъртво роденото СЯДЕСИ.До заветната кота 0, до нулевия %, който вие и ние така желаем и очакваме с безценната помощ на лицето Ив.Йор.Кокалов /заколител на всичко десно/От името на Партията, благодарим ви от сърце. Без вас за къде!!!
61
0
 
0
 
! Отговори
ss20 преди 15 години
мартин димитров се е надрусал яко .на некадърниците в сдс доган и станишев им пречат .съсипаха една хубава идея и сега търсят виновни .не бсп и дпс са виновни а мошенниците крадците и кариеристите в сдс са виновни и народа на изборите ще им го покаже.мартин дано не погледне към космоса че и марсианците ще заподозре за разпада на сдс.голям балък е мартин димитров но се мъчи и тези които вярвах ме в сдс да прави на бълъци
60
0
 
0
 
! Отговори
Карбораторовски преди 15 години
Мартинчо абе от умряло куче и от СДС а така и ДСБ кой да го е страх бе джанам ? Та вас в следващия парламент едвали ще ви има . А тези статии са за ваща реклама то и на бебетата им е ясно вече . И престанете да пипете СДС и ДСБ че били опозиция това е супер пошло . СДС И ДСБ са абривиатура на бившата партия майка БКП сега разпаднала се на няколко части . Гласувам с кеф за АТАКА за да спя спокойно . АТАКА е единствената партия която заслужава глас за сега поне са ясни и големи изненади няма да има .
59
0
 
0
 
! Отговори
Биг Пич преди 15 години
Кой ми се наака в гащите, другарко!!Сигурно пак е БСП и ДПС тия са едни такива серачи, само акат в чуждите ***.А дали не съм си се сам наакал, а?????
58
0
 
0
 
! Отговори
млад човек преди 15 години
Ще трябва да гласувам и чета коментарите. Не му трябва много на човек, дори и много млад, за да разбере, че повечето хора тук изливат натрупаното напрежение или компенсират липсата на елемантарна политическа култура.Какво разбрах - Мартин Димитров няма регистрация, може и да не получи. Бърза да се разпорежда в СДС, но за всичко трябва да се моли на Юруков, да го упълномощава. Ами тогава за какво говорим? Тръгнал е да упражнява права, без да има законово основание. Освен това познавам доста хора, по възрастни, които не са доволни от положението, което е създал в СДС. Моят извод на млад човек е, че или трябва да се вземе в ръце и да се държи зряло или да се свива в ъгъла. Много лошо говори за него, че няма аргументи срещу недоволните от него и им слага клишета, за да привлече върху тях обществена омраза. Много лошо, много лошо.
57
0
 
0
 
! Отговори
Петя Иванова преди 15 години
По съвета на един компетентен прочетох в устава на СДС главите за членство и правата на Националния съвет. За мен като *** човек, незанимаващ се с партийни дела, стана ясно, че М. Димитров само хвърля кьор фишеци. Може да даде препоръки на клуба и общинската организация, където членува Пламен Радонов, но много здраве да нареди изключване. Не вярвам, че организацията във Велико Търново ще изпълнява команди от София. През 20-те години, когато гласувах за СДС без да съм член, видях разни хора, които минаха през СДС и сега или са в други партии или реализират як бизнес и не помнят къде са били, или станаха софиянци - примери много. Без да искам да засегна някого, май не мога да се сетя за друг активен седесар в нашия регион, освен за Пламен Радонов, който и на каквито постове да беше - партийни и държавни - никога не се откъсна от хората и мястото, откъдето тръгна в политиката. И в общинския съвет на Велико Търново и като заместник-министър на отбраната, зная със сигурност, че винаги е бил полезен на съгражданите си. Докато някои си построиха в София палати и хотели, той не прекъсна връзката с родното си място и има дом единствено в родното си село Поликраище. Затова и седесарите от района го избраха за заместник-председател на СДС с разгромяващо мнозинство пред останалите кандидати. Това обаче плаши. Явно затова днес се нахвърлят върху него. Но хората казват, че предпочитат един бит, отколкото десет небити. Костов го беше сринал до основи, но той пак тръгна отначало, с хората, с които споделя синята идея. Сега отново ще преживее Костов, пардон - Мартин Димитров. Поздрави на всички истински седесари, горе главите. Сигурна съм че Пламен Юруков и Пламен Радонов са нашите хора. И да знаете ще има и други, които ще се осмелят да заявят, че не са съгласни да се съсипва СДС по този костовистки начин. Смело на избори, с нова формула за привличане на целия потенциал, който е свързвал надеждите си със синята идея
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов пак бърка здраво в бръснатите мити дупета на ДПС :)). Щом се хващат вече на такива отчаяни ходове, значи здраво са я ззакъсали манговците.:))) Избирателя да ги има в предвид и да подкрепи Костов и хората му. Една коалиция с Боъко пък би била наъ-добрия вариант. Браво Иване виж какво са готови да свършат срещу тебе неориантираните помаци.:)))) Сещаисе каква ти е силата :)))
55
0
 
0
 
! Отговори
ernesto преди 15 години
А бе ананколу, избраха те за лидер на СДС и твоите хора го оспориха легитимността ти в съда.Сагата вече продължава 2-3 месеца в съда заради брожения и несъгласия в самата партия СДС от нейни членове и ръководни кадри.В цяла България и то в големи областни градове не бяха доволни от твоите задкулисни игри и завери с Костов.Сега в този случай легитимния / все още де юре / лидер на СДС иска да регистира листата за евроизборите ти пак скачаш до небесата и казваш - пак Доган и БСП ми пречат.А бе момченце ти *** ли си!!!Но нищо не казваш за Костов, който е истинският разрушител на СДС, нещо повече дори му пристана в синята коалиция.Вземи се в ръце иначе докато се усетиш оня черния и тебе ще те прати в 33 глуха.Хората затова скачат срещу тази ***, защото са му яли попарата / справка ли - колокото искаш!!! /.На времето Доган и електората му като гласуваха за Ж, Желев за П. Стоянов и прочие бяха много добри, нали!!!А сега той ви е виновин за всичко.Хай сиктир бе пишман демократ.
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тъпият бг народ е като лук.колкото повече го тъпчеш по голяма глава става.
53
0
 
0
 
! Отговори
БАЙ АХМЕД преди 15 години
АФЕРИМ,ДОГАН ПАША!ОТ КОГА ЧАКАМ ДА ОБЯВИШ ДАТАТА ЗА ОБРЯЗВАНЕТО НА СИНИТЕ ***.ШЕ КВАКЯТ И ВРЕЩЯТ АМА ША ГИ ПРОВОДИМ КЪМ ПРАВАТА ВЯРА.САМО ЕДНО НЕ МОЖЕМ И ТО ДРУГ ДА ГО ВСЪРШИ-ТОВА ДА ОБРЪСНЕ ГЛАДКО ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА МИАЙЛОВА!
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То и руснаците по девети,като дошли тука се чудели от какво ни освобождават...
51
0
 
0
 
! Отговори
оооо преди 15 години
Биографична справка за Пламен Радонов: Роден е на 24 октомври 1963 г. в село Поликраище. Има висше икономическо образование. Депутат в 38-ото Народно събрание с листата на СДС до ноември 1998 г. През ноември 1998 г. е назначен от военния министър Георги Ананиев за зам.-министър, отговарящ за армейските търговски дружества и централните доставки в министерството и армията. При встъпването си в длъжност Радонов заявява, че основната му задача ще бъде да създаде гъвкава, мобилна и прозрачна система на управление на търговските дружества, които ще работят на пазарни принципи. На 19 септември 2000 г. военният министър Бойко Ноев предложи Радонов за уволнение. Причината министърът да поиска оставката му е постановлението на прокуратурата за следствие заради злоупотреби. Проверката бе по сигнал за рушвет от 30 000 германски марки за обзавеждането на щаба на сините каски в Пловдив. Радонов отказа да подаде оставка, защото се счита за невинен. На 20 септември с. г. премиерът Иван Костов уволнява Радонов. Разследването срещу него се води от Софийската следствена служба по чл. 282, който визира престъпления по служба. Впоследствие срещу Радонов е повдигнато обвинение. През юли 2007 е избран от Националния съвет на Съюза на демократичните сили за Главен секретар на СДС. След избора той заявява: СДС ми е дало много и е време и аз да му дам". --Коментарите са излишни--
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
То и при "комунизма" България бе напред от Гърция и не само от нея.Идваха тук гърци, изселили се по спогодбата Кафандарис - Моллов и цъкаха с език.Знаеха какви кирпичени къщи са оставили и какво виждат след 40-50 години.Един от тях простичко каза: "Американците ще направят всичко възможно да ви съсъпят."
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да бе,царя дава,пъдаря не дава!Хайде стига с тия оправдания!Работата е ясна,ами язък за СДС-то!А на Костов много му здраве!
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Турците трябва да бъдат спряни на границата по време на изборите.
47
0
 
0
 
! Отговори
atanas_1941 преди 15 години
Защото не му позволиха. Костов лично не може да отвори досиета, а след като всички съдии, разни чиновници и ченгета държаха ключа от гардероба с досиетата, включително и многоуважаемите "безпристрастни конституционни съдии" , които замотаха нещата с измислени доводи, явно че нещата ще се разсъхнат. Това е моето обяснение.Не е лесно с демократични средства една група хора да се преборят с тази прогнила и проядена държава.
46
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
"Ще ми подскача Асенчо Агов по Нова сутринта, дето неговия дядка -капитан Асен Агов даде взрива да направят атентата преди 84 г. в "Света Неделя"Вие комунистите все започвате да си "спомняте" разни неща преди избори :). Откъде пък я изкопа тая информация? Що не вземеш да си спомниш, че преди комунизма България е била по-развита икономически от Гърция, а виж къде сме сега. Спомни си също 97-а година (а и годините преди това), спомни си как сега ни спряха повече от милиард евро от ЕС, защото другарите не са се спряли да крадат. Спомни си какви секретни договори за доставка на газ подписват "в полза роду" и тн. Мога много неща да ти пиша, но няма смисъл. Най-вероятно ти плащат (като на номер 33), за да замърсяваш форума.
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Доган ли им е крив или нещо друго криво са усетили?Ще ми подскача Асенчо Агов по Нова сутринта, дето неговия дядка -капитан Асен Агов даде взрива да направят атентата преди 84 г. в "Света Неделя"
44
0
 
0
 
! Отговори
izmislen преди 15 години
А знаете ли как Ковачки събира подписи за регистрация из своите фирми.Дилемата за работещите в тях е или подписваш или си без работа.Същото ще бъде и на изборите.