Проблемно синьо

Доган контролира българския съд, категорични са от СДС
7 май 2009 19:43,
57
Проблемно синьо
Снимка: БГНЕС

Проблемите с регистрацията за изборите на Синята коалиция се увеличиха с още един. В четвъртък привечер от централата на СДС коментираха, че войната срещу партията поставя под съмнение честността на изборите.

Съдията от градския съд в София Николай Маджаров си е направил отвод и е отказал да гледа делото за регистрирането на Мартин Димитров за председател на СДС.

Делото за регистрацията на Димитров се гледа за втори път в СГС, тъй като преди няколко дни от Върховния касационен съд върнаха делото за ново разглеждане от друг състав.

Според върховните съдии градският съд е допуснал редица процесуални нарушения, постановявайки отказ за вписване на Мартин Димитров.

След самоотвода на съдията делото ще бъде гледано от друг магистрат от съда.

Реакцията на СДС не закъсня:

Днешният отвод на съдия по делото за регистрация на ръководството на СДС, довел до отлагане на решението, ясно показва, че е налице брутален натиск от страна на Ахмед Доган върху българския съд. Безпрецедентната политическа намеса от страна на управляващите руши демокрацията и гражданското общество. Те обявиха война на демокрацията - това се посочва в изявление на СДС, изпратено до медиите.

Последните действия са на практика опит за служебно елиминиране от участие в изборите на СДС - партията-емблема на демокрацията в България и обединител на дясното пространство. БСП и ДПС ще направят всичко възможно, за да не допуснат участие на СДС в изборите, категорични са сините.

СДС ще сезира Европейската комисия, Европейската народна партия и посланиците на страните-членки на Европейския съюз за атаките срещу партията.

От своя страна Пламен Юруков съобщи пред БТА, че тази сутрин е подал молба за спиране на процеса за регистрация на новото ръководство на СДС в Софийския градски съд.

Той посочи, че има няколко такива молби на хора, на които "по маскараден начин" е било инсценирано изключване от партията.

Юруков твърди, че не е изключен от СДС.

Термин "изключване" няма, има "прекратяване на членство", отбеляза Юруков.

Той смята, че този Национален съвет, който се събира, не е легитимният Национален съвет, който може да изключва, и не е това процедурата, по която това става.

Съвсем скоро сигурно ще има регистрация на СДС в ЦИК за европейските избори и под тази регистрация абсолютно всички - и колегите от ДСБ, и от другите десни партии можем да направим обединение и да се явим заедно на изборите, заяви Пламен Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Mladenov преди 14 години
Тази опозиция е бита карта. И те както и ГЕРБ са кръгла нула и няма да спомогнат с нищи за държавата.
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ся. Костов си е ***, гледан от българи. Кръвта вода не става. Много краде. Ми той е по-*** от Цветелин Кънчев, бе дето е българин, гледан от ***. По делата им ще ги познаете.
54
0
 
0
 
! Отговори
nikol преди 14 години
sinite kato opoziciq sa kragla nula ta predstavqm si ako stanat koaliciq s bate boiko za kakvo pravitelstvo ide re4.ili po to4no ne iskam da si predstavqm...
53
0
 
0
 
! Отговори
Биг Пич преди 14 години
Стига сте мрънкали, стига сте плакали, без некой да ви пита!?!?! Не се крийте без некой да ви гони и търси!?!?!Не виждате ли че останахте една каруца "народ", историята вече ви забравя!?!?!Ако искате гласувайте за ДЕ СЕ ИБЕ, ако искате гласувайте за ДЕ НЕ СЕ ИБЕ, ако искате гласувайте за филан кишията. От вашето файтонче нищо не зависи.Трябва да се съобразявате само с демокрацията, а там управлява и ръководи болшинството и вие трябва да се подчинявате, колкото и да ви е мъчно и тъжно. Сами си се докарахте до този резил. Костов ще ви даде едно СДС, сини бозайници. Само Костовизъм за вас.При тази скапана опозиция, БСП ще е на власт до 2025 год, най малко. Повтарям ви го 1000 пъти, най-накрая вденете и млъкнете....
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ако успеят да разкарат СДС от изборите ще гласувам за ДСБ. Не ви ли писна от мръсни комунистически номера?Гласувайте с главите си ! За ГЕРБ или някоя партия от десницата. ДПС и БСП трябва да бъдат изринати от властта за да се самоизядат. Друг шанс за България няма !
51
0
 
0
 
! Отговори
конски доктор преди 14 години
Абе тоя виктор, ПЕНДАДУДОФИЛ ли е, МАЛИГРАФУН ли е??? Не е добре човека. То май и човек не е???Не слуша и не си взима хаповете редовно. Веднага да бяга при ветеринарния, още вчера съм го пратил!!?!?!?!
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ако успеят да разкарат СДС от изборите ще гласувам за ДСБ. Не ви ли писна от мръсни комунистически номера? Гласувайте с главите си ! За ГЕРБ или някоя партия от десницата. ДПС и БСП трябва да бъдат изринати от властта за да се самоизядат. Друг шанс за България няма !
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
"Кой ми *** в гащите?" - епизод пореден или как да си направим реклама на фона на умствената ни недостатъчност.
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Как да няма накъде бе, човек!? Има! Още едно тяхно правителство (или в случая само на ДПС и БСП без царистите). Следващото ДС правителство със сигурност ще е по-лошо от сегашното ДС правителство :)И тук съм вече напълно съгласен с Вас - трябва да им прекъснем серията овреме!
47
0
 
0
 
! Отговори
старселянин преди 14 години
Благодаря ,че сте написал точно това което мисля.За жалост мислещите по този начин останаха твърде малко в тази псевдодържава .Вярно е че СДС не са безгрешни,но вече е време за КАТАРЗИС!
46
0
 
0
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 14 години
или телевизията на МИТ (ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ) съобщиха, че и регистрацията на Пламен Юруков няма да бъде узаконена, защото подписите не стигали ...А за Мартин Димитров вече било късно ...Така че СДС най-вероятно е аут от изборите
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Моето лично мнение е, че по лошо от сегашното правителство няма накъде. Затова трябва да го сменим. Следващото най-малко ще е по-добро, ако не много по-добро. Да вземем за пример Румъния, която няма нито цент спрян по Европейските фондове. Защо и ние да не сме като тях. При Костов те ни дишаха пушилката. Да махнем престъпниците Станишев и Доган и да спрем да се излагаме пред целия свят.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Напълно съгласен с казаното от Вас. Но това трябва да се проумее от мнозинството избиратели. Именно медийният комфорт е видим, ясен. По-долу говорих за изборни резултати. По-преди се говореше за "марки" някакви... Избирателят трябва да осъзнае тези неща, трябва да се ограмоти. Това е в негов интерес!
43
0
 
0
 
! Отговори
шопа преди 14 години
Прави ми впечатление на какъв медиен ,политически и съдебен комфорт се позват всички "опозиционни"плотически партии итзаи чростна атака срещу СДС. Очевидно някой много се страхува от създаването на синята коалиция.Очевидно има и страх от появата на Костов на силна позиция. Всичко това показва, че новата коалиция е на прав път и тя е истинската опозиция. Изненадващо е и нахалното и натрапчиво присъствие на симпатизанти на БСП във форума и цялата свинщина/между другото присъщо за нея/ която се разнася от една очевидно провалила се , както социална, така и финансова политика. Едно развихряне на коорупцията в невиждани мащаби , една нарастваща престъпност във новите си форми, едно безсилие за защита на националните ни интереси.Очевидно досега дразнещия,а вече определено опасния дразнител на сегащните управляващи е личността на Ив. Костов. И както често става в живота, подобно престараване обикновенно вместо да изпише вежди-вади очи. Обърнете внимание и на факът , че по младата и интелигентна част от младото общество е определено ориентирана да гласува за синята коалиция. За мен всички подобни византийски номера, независимо от източника им,т.е Юруков, БСП , Съдът или така наречените "опозиционни/ на кого?/ партии ще имат единствен резуилтат и той е обединението на всички опозиционно мислещи хора да напрвят правилния и наистина важния за бъдещето на България избор- да гласуват за СДС-ДСБ.
42
0
 
0
 
! Отговори
pi4 преди 14 години
браво викторе! :)
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Разликата между ГЕРБ и автентичната десница е в това, че ГЕРБ е политическото представителство на организираната престъпност в България, а автентичните десни на кадърните и работещите хора в рамките на закона. Нормален десен човек не може да гласува за гангстери като Борисов и хората до него :) От това губи България и Европейска народана партия. Това се опитвах да обясня по-надолу. Ограничени сте аверите на мутрьо, Сатнева. Пообразовайте се малко, припомнете си резултатите от вота в София на местните избори. Я ми кажете кой спечели на последните мести избори?
40
0
 
0
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
Моето лично мнение е , че няма реална алтернатива на сегашното правителство. Така наречената опозиция е много по-слабо подготвена , да не говориме че рибата мирише откъм главата .. а главата на Герб вече доказа себе си с кметските си изцепки .
39
0
 
0
 
! Отговори
ВИКТОР преди 14 години
Тук, Ахмед, ти надмина Тодор Живков и Огнян Дойнов, които за 4 години - от 1985 г. до 1989 г. - успяха да подведат 398 чуждестранни банки и да вземат 10 530 млрд. при унизително тежки условия. Най-неприятното в цялата история е, че работиш в ущърб на България, че ти не успя да разделиш философските си схващания като прочит от реалната материална сила на пазара. Абсолютна илюзия е схващането ти, че чрез няколко доволни, алчни, крадливи, но проверени и преданни към теб българи, ще можеш да преразпределяш националното ни богатство така, че те да бъдат достатъчно представителни в държавата и достатъчно дашни към теб. На фона на моделираната пропаганда, която внушава, че вождът Доган най-точно преценява, най-точно вижда и най-човешки и правилно отсъжда определени проблеми, скоро ще претърпиш пълен провал. Днес ти си хвален, ти си за турците, но за тях ти нищо съществено не направи. И няма защо да се чудиш, че 350 чиновника са ни блокирали пътя към еврофондовете. Че тези читовници, според теб, са *** и неграмотни. Тези чиновници са повечето твои хора, Ахмед, извади им кадровите справки и препоръките за назначаване и ще видиш подписите на твоите кадрови корифеи. Нима си забравил за тоталната подмяна на повече от 1 000 експерти, която започна след 2001 г. - тогава бяха освободени специалистите в земеделието, горите, екологията, все области, в които има толкова много европари. Наред с промяната на кадровия апарат, целяща да доведе до стабилизация и икономическо процъфтяване в районите със смесено население, дерибеите ти смесиха реалността с примитивната си представа за местното самоуправление. Помниш ли какво стана в повечето общини, ръководени от ДПС? От една страна, турците в България те въздигат за гений, способен да сложи на мястото им всички българи, от друга, ти създават фалшив образ в изкривеното огледало. Образ на съмнителен тип, използващ парите, колите и яхтите на неколцината олигарси, обогатил се незаслужено и подло. Подобна маргиналност и зле фунционираща парламентарна практика изкривява развитието на България и довежда страната до радикализация на негатива. Радикализация на базата на неспособността, неадекватността на цялата политическа класа и на пълната й зависимост от теб, Ахмед. В ДПС умишлено, вече пета година след изгонването на Осман Октай, поддържаш маргиналност заради страха ти. Оставяме на страна онези 400 000 долара, тяхното движение, получаване, разходване и присвояване. Те са ти най-малкият проблем като наличност, като сума, която е нищо за твоите възможности. Маргиналността постигаш чрез потискане на апарата на ДПС и това е далеч по-скъпо като условие, това е цената за твоето оживяване като политически лидер. Несъмнено като всеки малък диктатор и ти се страхуваш да не би някой исполин да те измести и бързо се допитваш до Макиавели: как да продължиш и как да се съхраниш като лидер на ДПС?
38
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 14 години
Tъй като И.К. все още не е казал колко са прекратените дела от общия им брой над 200000 , докато Иван Григоров беше председател на ВКС /2000-2007 г./, нека Мартин да каже техният брой ! Нека да каже и от кого /кои/ беше назначен Иван Григоров на поста си през 2000 г. и от кои беше преизбран на същия пост на 15.12.2003 г. !
37
0
 
0
 
! Отговори
Fars преди 14 години
При тая скапана и циркаджийска опозиция, барабар с това НЕДОРАЗУМЕНИЕ ББоклуков, не виждам до 2025 год друг на власт освен БСП и за сега Станишев, човек с образование, интелект, управленски качества и т.н. ЯДЕЦ ОПОЗИЦИЙО!!?!?!