Борисов иска помощ за "братския гръцки народ"

"Маса народи се изпоклаха на Балканите, затова искаме стабилност"
23 юни 2011 20:34, Елка Василева
276
Борисов иска помощ за "братския гръцки народ"
Премиерът Бойко Борисов преди изказването му пред ПА на НАТО, м. май 2011 г. Снимка: Булфото

Колкото по-бързо кризата в Гърция отмине, толкова по-добре за съседните държави и за целия Европейски съюз. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред български журналисти в Брюксел преди заседанието на европейските лидери от Европейската народна партия и на Европейския съвет, предаде БТА.

Братският гръцки народ на нас ни е съсед и във всички случаи ще бъдем на позиция да се помага максимално на Гърция, за да имаме стабилен съсед, посочи премиерът. Имаме доста нестабилни съседи, допреди 15 години имаше войни на Балканите, изпоклаха се маса народи и затова искаме стабилност и просперитет в региона, добави той.

Освен това Борисов каза, че ще настоява Европейският съвет да подкрепи решенията за разширяването на Шенген, приети по-рано този месец от Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург.

Критериите за Шенген са изпълнени от България и сме твърдо да има дата, с едно решение, за приемането на нашата страна и на Румъния в пространството, добави Борисов. След това сме готови, ако има допълнителни критерии за всички страни, да ги изпълняваме, отбеляза той.

Хърватия спокойно може да бъде приета в ЕС без доклад за оценка от Европейската комисия, тя се справя много добре с всички предприсъединителни фондове, каза още Борисов.

По неговите думи страната е използвала европейските фондове както трябва и всеки, който е бил там, знае, че от столицата до границите и към най-големите курорти водят магистрали.

Инфраструктурата им е със светлинни години преди България и Румъния, коментира той.

Премиерът добави, че по темата за корупцията винаги е отбелязвал, че това не е българска дума и явлението се наблюдава във всяка държава.

С това не бива да се спекулира, на холандския колега казах, че ако сметнем за последните две години поръчковите убийства в Холандия и в България, в никакъв случай статистиката не би била в полза на Холандия, заяви Борисов.

По-късно днес премиерът ще участва в предстоящия Европейски съвет, който ще обсъди икономическата обстановка в Европа, разширяването на Шенген, общата европейска политика за предоставяне на убежище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
0
 
! Отговори
До 257 преди 12 години
Напълно си прав. Само да те допълня, че цял мандат им е много, защото още доста поразии могат да направят...
256
2
 
6
 
! Отговори
елеана преди 12 години
Христос Мурутис си вади хляба на околовръстния на София.......Той е професионалист дупедаващ и свиркаджия..........
255
3
 
5
 
! Отговори
Браво Бойко... преди 12 години
Браво Борисов !!!Малко си се пообъркал, но нейсе. Ако гърците са ти братя, за мен не са. Ако същите тези гърци са ти приятели, за мен са врагове от над 3 000 годинки.Гръцки "експерт" ни убеждава че много, много, ама много ще спечелим от гръцките честни частници, които щели да дойдат тук. Като гледам надулите се гръцки пиявици (бизнесмени) тук, не знам да плача или да се смея. Най-голямата помощ за Гърция и гърците е да бъдат изринати като гюбре от България, а не да даваме още и още.
254
2
 
1
 
! Отговори
До 265 - Деси преди 12 години
Дете, ясно е, че не си наясно, *** много елементарно защитаваш някой, който точно като теб въобще не разбира какво обещава и предлага.Как точно ще им помагаме на гърците, щото 5-*** пожарникари и да им изпратим е все тая. Аре да ни е жив премиера, че без него само мъкаъ-ъ
253
4
 
3
 
! Отговори
Наско преди 12 години
Как ще са ни братя тези мазни.надути и мързеливи византиици. Бойко че е *** , много е *** ама този път направо прекали, *** се с народа.
252
3
 
4
 
! Отговори
paragraf 21 преди 12 години
Abe xora kakav brat mi e malakata,tur4ina ili mamaligata ja go lapaite....
251
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА БОРИСОВ,НАЙ-МЪДРИЯ ДО СЕГА-ДЪРЖАВНИК ЩЕ ИЗЛЕЗЕ,ТАКА СЕ ГОВОРИ.Я СИ ИЗЛЕЗТЕ ОТ КОЧИНКИТЕ И ПОМИСЛЕТЕ.АКО В БЛОКА М/У 2 СЪСЕДИ ПАДНЕ СТЕНАТА-САМО 1 ЛИ Е ЗЛЕКАТО ОТ ГОД ИНИ БАНКИТЕ СА НИ ГРЪЦКИ-АКО ФАЛИРА ГЪРЦИЯ КВО ЩЕ ПРАВИМ С ДРЕБНИТЕ СИ ПАРИ,СКЪТАНИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ У НАСА ИНАЧЕ ГЪРЦИЯ АБСОЛЮТНО ТР ДА ФАЛИРА-МЕЖДУ НАС КАЗАНО
250
3
 
16
 
! Отговори
гр преди 12 години
Спомням си надменноста им когато не бяхме член на ЕС ,как ни посрещаха нас "голтаците прескочили"да си купим това онова или опитвайки се да си намерим каква да е работа там,защото при нас нямаше еврофондове,бонуси,затваряне на очи и пр. което гърците приемаха за даденост от раждането си едва ли не,затова нищо братско неизпитвам и сега трябва да си изпият до край горчивата чаша на високомерието и мързела си,нас нЕма какво да ни плаши повече..
249
5
 
5
 
! Отговори
233424 преди 12 години
Toi Borisov ne pomaga na sobstveniq narod trqgnal na MALQKITE DA POMAGA Nqma takiva nekadarnici .POMAGAITE NA *** I GARCI !!!!!!!!!!!!!
248
4
 
17
 
! Отговори
Безработна преди 12 години
Хайде, който още не е занимал да слугува в гръцка къща или на къра, да върви да помага на изпадналия в беда братски гръцки народ!!!
247
3
 
7
 
! Отговори
Деси преди 12 години
Вие какво очаквате в дипломацията? Бойко да каже, че не му пука, че Гърция е зле, например?! Политиката е яко мазнотия, за да вървят нещата по масло и по-лесно да се изплъзва, каквото и който е необходимо.
246
4
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Срувами се че Боко ако не друго е възприел византийският начин на обещания към "гордите ЕЛEНИ" !!!
245
2
 
21
 
! Отговори
попa преди 12 години
Разбира се че трябва да се помогне на братския гръцки народ - премиера го е решил още след 2рата година в която гърците ни завардиха границат вместо да си завардят търговското пристанище, и донесоха за 2ри път загуби за стотици милиони на сума ти народ. Евала Бойко, да знаеш че те гърците ни помагаха 21г. така че сега как да откажем....ние нали сме цъфнали и вързали.
244
3
 
28
 
! Отговори
Чичо Гошо преди 12 години
"Този, който отказва да участва в политиката, е обречен да го управляват ***"Платон
243
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Братският гръцки народ на нас ни е съсед и във всички случаи ще бъдем на позиция да се помага максимално на Гърция, за да имаме стабилен съсед, посочи премиерът. "Без коментар!
242
3
 
10
 
! Отговори
брен преди 12 години
до whatever"Най-хубавото нещо на демокрацията е мандатността, така поне някои идиотии имат край."Но големия въпрос е колко идиотии могат да бъдат сътворени до края.
241
3
 
6
 
! Отговори
258 преди 12 години
Оле, оле, ето защо сте толкова зле още си вярвате на легендите и митовите и си мислите, че живеете в приказка. Не ви знам на кого сте деца ама сте много грозни като цяло, мързеливи и крадливи, това е.
240
4
 
19
 
! Отговори
whatever преди 12 години
В статията става дума поне за едно лице, което попадна по неведоми пътища в политиката, стряска с некомпетентността си, а от известно време насам най-вече с маниерите си. Poor poor BG.............. Най-хубавото нещо на демокрацията е мандатността, така поне някои идиотии имат край.
239
5
 
19
 
! Отговори
до Христо от оле преди 12 години
Пич, хич не вярвай, че банките ще опростят 60 - 70% от дълговете на Гърция. Ще ги изсмучат като коктейл през тънка сламка, но няма да опростят. Просто ще ги заробят за 20 години. Свиквайте с картинката - бедна Гърция, а скоро и богата България. Докато гърците ще има да дават ама мнооого пари на Европа и то мнооого години, към България текат милиарди безвъзмездни помощи от Европа.
238
3
 
0
 
! Отговори
ааа преди 12 години
*Христос Мурутис живее в България от 1999 г. Родом е от Атина и е завършил право в Гърция. В България е учредител и мениджър на дружеството"Arceland", занимаващо се с управление на недвижими имоти и енергийни проекти на стойност ?200 milliona и председател на "Асоциацията на собственици на земя и недвижима собственост в България - Bullpoa".