Корпоративна търговска банка с апетити към сръбския пазар

Намеренията й са да купи банка и да строи газова електроцентрала
Обновена: 27 мар 2012 17:29 | 27 мар 2012 17:29, Елка Василева
28
Корпоративна търговска банка с апетити към сръбския пазар
Цветан Василев. Снимка: архив, Булфото

Корпоративна търговска банка проявява интерес да купи банка в Сърбия. Това заяви председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев за сръбската агенция Бета.

КТБ желае да разшири дейността си на сръбския пазар, като решение за закупуване на банка в Сърбия ще бъде взето, след като бъде реализирана сделката за Сръбския завод за стъкло в Парачин. Днес беше подписан анекс към договор, с който КТБ гарантира поемането на завода от консорциум от българските фирми „Рубин“ и „Глас индустри“, чийто мажоритарен собственик е банката.

Цветан Василев каза, че КТБ освен това проявява интерес към строителство на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със „Сърбиягас“.

От своя страна генералният директор на „Сърбиягаз“ Душан Баятович каза, че неговата компания планира да установи сътрудничество с КТБ в областта на земеделието, енергетиката и финансите.

По думите му българската банка проявява интерес да бъде собственик или да финансира фонд за проекти в земеделието в Сърбия, както и да финансира или да е собственик на електроцентрали.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
Бистра преди 12 години
Не знам защо, но Цветан Василев не мога да го приема на сериозно.
27
1
 
1
 
! Отговори
Атол преди 12 години
Кой знае с какви сръбски мафиоти се е договорил вече.
26
0
 
1
 
! Отговори
Мая преди 12 години
Има апетити. Ама в Сърбия са по корави от нас. Каква протекция ли ще използва.
25
0
 
1
 
! Отговори
гери преди 12 години
Ле-леееееееееее, какво му е на Цецо?
24
0
 
2
 
! Отговори
артистичен преди 12 години
Къде си е направил фейс лифтинг този агент, много гот изглежда - интелигентен и артистичен!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съгласен съм с всички определения за човека на снимката, но...пишещите по-долу нека не забравят, че вече сме в пазарна икономика.Това са частни капитали и никой не може да налага на бизнеса къде да инвестира капитала си.По същата логика страните на всички чужди инвестиции в България трябва да се противят на това, че се инвестира в България.
22
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ковачки изнесе милиони и ги инвестира в съседите...какъв е резултата днес....върнаха ли се тези пари или поне част от тях в България или ги загубихме?офшорките унищожават българската икономика!никой не плаща данъци в страната въпреки че били най-ниските само 10%!реално истинските ни инвеститори са 1 .5 милиона гастербайтери работещи на Запад!
21
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
къде ще се плащат данъците?това друга форма на износ на капитал ли е?може ли някой компетентно да каже имаме ли наша външнотърговска фирма която след като е инвестирала някъде навън да започва да носи пари и в България?имаме ли нужда от чужди инвестиции или ние изнасяме капитали?
20
2
 
4
 
! Отговори
IavO преди 12 години
А и да добавя, тъй като по-долу някой много правилно беше окачествил съществото на снимката като вампир. Недейте да забравяте че по време на глад най-страшни са охранените, защото всички знаят с какво се хранят. Така, че кървавите, изстрадани и мръсни пари на КТБ е нормално да потичат (вече окончателно) извън страната, жал ми е за нея и за всички други, които се опитваме да променим нещо ТУК.
19
2
 
5
 
! Отговори
IavO преди 12 години
ХА ХА Цецо Василев банкер, че и способен бил, ХА ХА.. смЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕх
18
5
 
2
 
! Отговори
Баси преди 12 години
Цецо Василев е един от способните български банкери, които нямат страх от това, да поемат рискове! Който играе - пичели, който не играе - не пичели, нали знаете?
17
4
 
3
 
! Отговори
hala_mala преди 12 години
КТБ определено си заслужава приза за една от най-добре развиващите се финансови институции! Определено има голям потенциал в този пазар. Моите поздравления към г-н Василев
16
5
 
2
 
! Отговори
master of illusion преди 12 години
Цветан Василев отдавна съм го признала че е даровит бизнесмен с много силен инвеститор нюь. Затова е толкова е толкова успешен и е получил почетното второ място в класацията на Форбс за най-великите българи непосредствено след Бойко.
15
1
 
3
 
! Отговори
Tiago преди 12 години
Сега пък в Сърбия... Свършиха предприятията в България и започнахте да спекулирате за Сърбия. След това какво ще последва? Македония, Румъния и т.н.? Ставате смешни просто с тези статии.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВАМПИР
13
3
 
1
 
! Отговори
kompot преди 12 години
явно инвестициите на василев му носят доходи, след като е решил да напада сръбския пазар! дано все така да му върви и да не ни излага пред съседите :)
12
2
 
2
 
! Отговори
unogondurite преди 12 години
До 10 - няма значение, че налива навън - нали после тия пари пак се връщат в България под формата на кредити, които се дават! Така, че за мен това е положително и аз адмирирам!
11
0
 
2
 
! Отговори
La Ciocara преди 12 години
Еми КТБ вече изкупи каквото имаше в България. Не се спряха тия хора. Че и електроцентрали искат да купят! Сериозна работа, но определено доходоносна.
10
1
 
2
 
! Отговори
traktor преди 12 години
"Цветан Василев каза, че КТБ освен това проявява интерес към строителство на газова електроцентрала в Сърбия в сътрудничество със Сърбиягас. " Чийто приходи ще се наливат в нашата икономика:) Докато всички дребни риби се чудят как да привелкат чужди инвестиции, той вече инвестира навън от наша страна...:)
9
2
 
2
 
! Отговори
Evcheto_Yaneva преди 12 години
Малко са предприемчивите хора като Василев, който знаят къде да си влагат парите! Нужни са повече такива хора на България