"Албанска армия" със заплахи към правителството на Македония

Поставен е ултиматум за изтегляне от "окупираните албански земи"
Обновена: 17 апр 2012 18:20 | 17 апр 2012 17:30, Елка Василева
302
"Албанска армия" със заплахи към правителството на Македония
Неизвестната "Армия за освобождение на окупираните албански земи" отправи заплахи към правителството на Македония. Снимка: архив, Reuters

Неизвестна досега организация, наричаща се „Армия за освобождение на окупираните албански земи“, отправи директна заплаха и постави ултиматум на правителството на Македония в срок от две седмици да се оттегли от „окупираните и колонизирани албански земи“. В противен случай щели да нападнат славомакедонските полицейски и военни структури.

В съобщение, цитирано от македонските медии, се твърди, че така наречената армия е провела в град Косовска Митровица среща на своя „генщаб“, откъдето бил отправен ултиматумът на македонското правителство 

Публикуването на текста става в момент, в който се засилва напрежението в Македония след убийството на петима македонци недалеч от Скопие. Разследването продължава, като медиите в Скопие не изключват престъплението да е етнически мотивирано.

Още по темата

В същото съобщение се твърди, че в Бившата югославска република Македония „всекидневно се нарушават правата на албанците“. „Просръбското правителство на Никола Груевски разпространява антиалбанска идеология и инсценира нападения срещу невинни албанци, блокират се албански села от страна на славомакедонците, а никой от корумпираните политици в етническа Албания не реагира, тъй като всички са продажни души и предатели на родината“, пише в текста.

Организацията заплашва още, че няма да седи със скръстени ръце, а ще „отмъсти за братята си“. „Стига сме мълчали, това мълчание приключи“, се казва в „ултиматума“ към македонското правителство.

Организацията е поставила ултиматум и на правителството на Косово да разреши ситуацията в северната част на Косово, както и на правителството на Гърция да не си играе със статута на чамите, тоест албанското малцинство в областта Епир. Това не е първото съобщение на тази организация. През януари беше издадено идентично съобщение, отправено към гръцките власти. То намери силен отзвук в гръцките медии, според които ставало дума за добре организирана екстремистка група начело с Хущрим от Косовска Митровица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
5
 
7
 
! Отговори
тракийски българин преди 12 години
ми всяка година поне по два пъти посещавам Македония и никога не са ме смятали за татарин или за чужденец. пък може би щото съм синеок и със светла кожа и коса .. Абе не се глупирайте и не четете какво пишат пубери из нета. Те са чули само от звратената сръбска история за българите. и то не без помощта на "българските" учени като Златарски и подобни татаромани и монголомани относно произхода на нашия тракийския народ - Българския!!!
150
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хихихихи, не ни стигат кучетата, ми и тюлени сме си завъдили...
149
3
 
12
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
нека шиптърите да им отпорат задниците,а те нека чакат помощ от Сърбия
148
7
 
11
 
! Отговори
български тюлен преди 12 години
Ако се наложи, ще помагаме на братята македонци! Ще прегазим Албания за 24 часа!
147
3
 
12
 
! Отговори
до 171 преди 12 години
***, влез в някой ФИРОМ-ски сайт и ги питай дали си им брат...
146
4
 
7
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
но на макетата българите не са кръвни братя
145
5
 
8
 
! Отговори
до 168 преди 12 години
не пращай някого 4на майната си", защото ще дойде време , когато почти цяла Южна България ще бъде изправена пред този проблем, който сега е на главата на Македония. А че не смяташ македонците , че са твои братя ,това е твой проблем. Може ли си го наследил генетично от някой баба или дядо с влашки, кавказки, турски, гръцки, арменски или не знам какъв си небългарски произход. Тогава наистина генетимчно няма как да са ти братя македонците. Но на българите , македонците са единокръвни роднини.
144
6
 
11
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
до тракийски българинние за тях сме татари и такива ще си останем добре го запомни,не са ни никакви братя
143
3
 
8
 
! Отговори
до Мирко преди 12 години
Мирко, знаеш, че..."МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ"! Гордо крените глави , брат, и знайте, че всички честни и почтени българи са на ваша страна и винаги ще ви подадат ръка. *** /джубрета/ е имало , има и ще има и у нас и вас. Вервам, че има и много почтени и паметни албанци!
142
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В груба грешка си приятелю "тракийски българин", никакви братя не са ми тия палячовци! Три национални катастрофи все зарад стремежа да им помагаме, да ги освобождаваме... Поколения от цвета на българския народ са си оставили костите заради тях. И тия *** ни наричат "татари", "окупатори" и как ли не още! Айде стига толкова! FYROM да върви там, дето й е мястото: на майната си!
141
3
 
9
 
! Отговори
mirko преди 12 години
Do trakijski blgarin .Vsicki se idali v Mk da gi kolat i srbi i grci ,turci za zal i nekoi blgari ,Mk nikade ne se otivali da pravat zulumi i da ubivat hora i na krajot pak krivi ,Da ne zabravat albancite koga srbite gi podgoniha MK primi mnogu albanci i gi spasi od srbski noz .MK beshe edinstvenata zemja v istorijata tolku malka a da prieme tolku bezanci Sega s tezi hora treba da se biem da ne dade Bog kolku zalko,Nadevam se Bog da ne go dopuste tova .She byde tesko za vsichki neka pobedi razum
140
1
 
10
 
! Отговори
Юда преди 12 години
И (не)знайно защо, "Македонско сонце" е качено на канадски сървър на компанията Пърлман !? Нещо хамеричко-юдейска нишка съглеждам, а не македонска , ама нейсе. Както се казва , в страната на слепците и кьоравият става водач!
139
18
 
6
 
! Отговори
тракийски българин преди 12 години
Айде стига сте плюли и лайнословили против нашите единокръвни братя-македонците. Македония и народа там е преживял много повече ужаси в историята отколкото тези в стара България. Само южнотракийските българи могат да разберат братята македонци. И ние сме клани от турчин и грък, както и егейските македонци са унищожавани от гръцките африкански ***. Вардарците пък са патили и от сърби и от "старобългари". Народът македонски е много страдал и напатен.Да живее Македония!
138
4
 
1
 
! Отговори
miro преди 12 години
koj ska da gleda sair na krajot i na nego go gledat taka vikat
137
4
 
15
 
! Отговори
смях преди 12 години
Главният мюфтия ,, КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА сърбия ,,, Е нема такова падение . Не мога баси смеха ще повърна , уф да се уригна , тая бира. Сърбите са *** като нищо ще си свалят гащите на некои шеи от суадитска арабия . Те са маистори , като почнеш . Унгарци , Руснаци , Австриици, кои ги хвана все ги опъна , Накрая шиптарите любовници си ги направиха
136
3
 
3
 
! Отговори
miro преди 12 години
Tito ne e srbin prijatel ,Tito e pola hrvat pola slovenec ako ne znaesh ,Tito ne gi nepravi Mk srbi
135
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вярно е, че "Принц Ойген" са били корава дивизия, ама доста отдавна е било...
134
6
 
8
 
! Отговори
до блядката156 преди 12 години
БЪЛГАРИН ПОДИГРАВАТЕЛНО ВЪВ ЦЯЛА ЕВРОПА , бегаи на гениколог че си изкукуригала ***
133
2
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
Теди твоя приятел като чуе за СС " Принц Ойген " пак ли полудява или търси къде да се скрие !
132
24
 
10
 
! Отговори
Бля преди 12 години
Никой не мрази българите, и вие сте изчезващ народ като македонците.В България е много силна ***, цяла Северна България вече е ромска провинция.За да си мразен трябва да си значим, а българин е подигравателно в цела Европа.