Протести в Скопие по повод петорното убийство

Няколкостотин души скандираха антиалбански лозунги
17 апр 2012 07:16, Елка Василева
102
Протести в Скопие по повод петорното убийство
Полицията в Скопие разпръсна протест по повод убийството на петима македонци. Снимка: Reuters

Полицията в Скопие вчера разпръсна митинг на неколкостотин демонстранти, протестиращи срещу убийството на петима македонци миналия четвъртък, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Участниците в митинга, събрали се пред сградата на правителството, настояваха за арестуването на извършителите на убийствата, скандираха антиалбански лозунги и ругаеха полицията. Повечето от събралите се бяха млади футболни фенове. Някои започнаха да хвърлят камъни срещу полицията и да трошат билбордове, след което силите на реда ги разпръснаха. Полицията не съобщи дали има пострадали или задържани по време на сблъсъците.

Още по темата

Обстановката се нормализира привечер в Скопие, където в църквата “Свети Климент Охридски” беше отслужен молебен в памет на жертвите - четирима младежи на двайсетина години и мъж на 45 години, намерени убити в четвъртък край езеро в село Смилковци край Скопие. Жертвите бяха погребани в събота. Аутопсията и разследването показаха, че срещу тях е стреляно с три типа оръжие и са убити от упор, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
12
 
! Отговори
В.Черноземски преди 12 години
Да влезе Българска Армия ! Ние не сме забравили завета на дедите си - Обединена България - от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море !
37
3
 
22
 
! Отговори
Ксеркс преди 12 години
Като го гледам това хОМОвско ла,но и си мисля, заслужават си го. Македонци в България е имало само когато комунистите караха хората насилствено да се пишат македонци на преброяванията. Изкуствена нация с 50 години история. И понеже фиромците не са хомо сапиенс, а чистокръвни марсианци затова не са дошли от Азия както всички човеци в Европа, а с директен междугалактически полет Марс-Шкупи.
36
28
 
2
 
! Отговори
Пирин преди 12 години
ЛЪЖЕЦО, 130 000 убити от общо 800 000 македонци във Вардарско през 1945 г. има само в болните български глави !!! Подобни НЕДОКАЗАНИ изказвания показват какъв промит мозък си. Я се разходи из Пиринска Македония,където все още има живи десетки хора, минали през затворите и лагерите на комунистическа България заради това че са МАКЕДОНЦИ,а не както лъжете,че ги карал някой насила да са такива. И като си знаеш произхода поздрави братовчедите ти турците,защото ние не сме дошли от Азия а вие!
35
1
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
До 45...Един "макак" не е всички хора..още повече с тази анонимност ти не знаеш кой пише. Защо не си помислиш друг вариант? Че тези подстрекатели са тук нарочно и ни тровят точно с цел да намразим хората...Че няма образовани ***, търци или албанци ли? Които могат да се врат по сайтовете и да посаждат омраза? Помисли, приятелю, от същата страна на барикадата сме аз и ти..
34
5
 
23
 
! Отговори
бива ли преди 12 години
албанците ги *** ***, те пак нас плюят... като са такива - нека им, *** промита. жалко за осъзнатите Българи там.
33
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
протестират тези които на два пъти рушат паметника на нашите загинали туристи в охридското езеро
32
1
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
А видимо ЕС също няма капацитет да реагира! Набутахме се в една умираща организация, неефективна, бюрократична и неинтересуваща се от истинските проблеми на европееца. А братята македонци имат освен това проблема с управниците си- копие на безсилните и лакоми политици у нас. Тези криминални случаи, дори да имат политически подмолни идеи, трябва да се пресекат из основи. Така само може да се спре процеса..В такива случаи е необходимо връщането на смъртната присъда, бърза и неумолима!!
31
1
 
9
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Много задъхани коментатори... Хайде по-кротко за събитията извън България - имаме си достатъчно наши. Тъжното е, че всичко това се случва, без значение къде и защо. Хората трябва да живеят и да се обичат, не да се мразят и избиват.... Коментарите просто са излишни, особено пък когато са некомпетентни. Приятен ден!
30
3
 
14
 
! Отговори
do makedonec преди 12 години
Ти не си никакъв македонец а един *** злобар.Ти ако си македонец щеше да пишеш на кирилица и всеки мислещ македонец знае,че българите ви уважават като идват в България никой не ги обижда и псува една ни е кръвта а другото са полтически игри.Аз съм бил на работа в Македония имам приятели македонци не съм имал никакви проблеми това е истината,жалко,че тия млади момчета са убити така жестоко.А ти сигурно си някакъв злобен шиптър.
29
4
 
8
 
! Отговори
геро преди 12 години
малко преди този инцидент македонец застреля двама албанци,тогава тези фенове не протестираха
28
3
 
13
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Чета коментарите и се чудя на писачите..90% от пишещите са пълни профани! Такава трагедия не може да се използва за подигравка към македонците! Нито пък македонисти да използват това за нападки срещу България. Отвратително е!! Хората трябва да се осъзнаят и да потърсят истинските причини за случващото се. Сега е момента да си подадем ръка срещу общия враг, тези които искат да създадат нова война на Балканите! За жалост македонската полиция е неефективна, като всички в региона..
27
2
 
19
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Маке, а ваша работа е била да докажете обратното. Все пак преди да ви сменят идентичността (започнала с избиването на интелигенцията - 130 000 през януари 1945) сте си били чисти българи. Вярно били сте и "по-интелигентни", но службата за сигурност на измислената федерация Югославия не прощава на огъващите се!Честно казано хич не искам да съм на твое място. Гордея се с потеклото си и се радвам че нямам абсолютно никакви съмнение какъв съм. За съжаление това се отнася и за твоя произход.
26
3
 
26
 
! Отговори
До Македонец преди 12 години
Кратък въпрос към тебе :КАКВО ПРАВИш В БЪЛГАРИЯ И ЗАщО ЦАПАш ТАЗИ СВЯТА ЗЕМЯ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ?МАРш ОТ ТУКА !!!
25
2
 
15
 
! Отговори
ел преди 12 години
Хич не долюбват Любчо Георгиевски, но той каза нещо вярно в прав текст. Македония трябва да се раздели, за да се запази поне една част от нея. Албанците постепенно ги избутват на изток и скоро ще опрат в нашата граница. На НАС ни е изгодно да я има македонска Македония, за да ни пази от шиптърските пълчища. Иначе за 20-тина години ще ни премачкат и нас и ще затворят ислямската дъга, за която мечтае Турция.
24
25
 
3
 
! Отговори
Makedonec преди 12 години
Bahti ste zle vsichkite...Ne e ni strano che vav cqla jugoslaviq horata vi smqtat za retardirani!ot makedoniq do sloveniq kazvat: Balgarin, Turchin i *** sa sashtoto gjubre, vera da nqmash!
23
3
 
20
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
Там кадето има *** няма мир това е факт!!
22
3
 
8
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Най-вероятно тези убийства са извършени с цел де стабилизиране на обстановката в Македония.Кой има мотив и интерес от промяна на обстановката в тази държавица ?Погледнах нагоре и видях звездите почуствах вятара и дочух песента на дърветата За миг усетих самота и в този момент осъзнах колко голяма е любовта.Разобличителя
21
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
то държава само с фалшиви паметници не се става ... и доста други работи трябва, но засега фиромците са на етап - паметници. Не е сигурно дали ще го прескочат този етап или всички следващи паметници ще са на Енвер Ходжа.
20
15
 
8
 
! Отговори
Makedonec преди 12 години
E shto ste tolkova sigurni che ubiicite ne sa pak balgari ot varna ili vraca!Ubiec e ubiec, i stiga ste lupali nacionalistki gluposti.dali e albanec, makedonec, balgarin ili sarbin ne e mnogo vajno.Da ubivash deca ne te pravi nito po-pameten nito po-umen!
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая държава "Фиром" не върви на добре и вина за това имат корумпираните им политици. Като не искат да са част от Европа - нека са част от албания !