Борисов обяснява как се излиза поне на средно ниво в Европа

Потърпевши са участниците на среща в Хърватия
Обновена: 7 юли 2012 09:33 | 7 юли 2012 09:33,
448
Борисов обяснява как се излиза поне на средно ниво в Европа
Бойко Борисов. Снимка:БТА

Финансовата дисциплина, икономиката и инфраструктурата са пътят за излизане на Балканския регион поне на средно ниво в Европа. Това заяви в Дубровник премиерът Бойко Борисов, който участва в срещата на високо равнище "Хърватия 2012 - държавното изграждане и опитът на Европейския съюз", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

"Етническата толерантност, финансовата дисциплина, борбата с организираната престъпност и корупцията и изграждането на инфраструктурата са важните фактори и условия, които държавите от Балканите трябва да изпълняват", каза Бописов в хърватския адриатически град. Той изрази своята гордост от наличието на етнически мир в страната, като даде за пример представителите на различни етноси в правителството.

Премиерът припомни, че както за НАТО, така и за ЕС има строги критерии, изпълнението на които е необходимо за присъединяването на отделни държави. "Според най-добрите икономисти и финансисти на Европа страните трябва да имат под 3%а бюджетен дефицит. В момента България има под 2% бюджетен дефицит и това е постижимо", изтъкна Борисов.

Той допълни, че изпълнението на този показател е станало при редица ограничения, при замразени в продължение на три години пенсии и заплати, в условията на финансова и икономическа криза. "Българите изстрадаха. Това не е популярна политическа мярка, но сега само България, Дания и Швеция изпълняват изискването за бюджетния дефицит", похвали се премиерът. "Ако се спазват тези критерии и няма ръст на инфлацията, няма да има и криза в Европа", подчерта той.

Борисов представи пред делегатите на форума информация за сключената преди дни сделка с емитиране на външен дълг на страната. Той подчерта, че Европейската комисия е спряла процедурата по свръхдефицит срещу нашата страна и Германия.

Премиерът говори още за ускореното с няколко пъти усвояване на средства от еврофондовете и важността на кохезионната политика за развитието на региона. Той припомни, че само преди дни правителството е получило положителна оценка от еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан за реализацията на проекти в страната. "Три години работихме много по административния капацитет на звената, които усвояват еврофондовете", посочи Борисов.

Той представи и резултатите от последните реализирани в България акции за залавяне на големи количества наркотични вещества. Премиерът призова страните от региона за тясно сътрудничество с Европол.

Той подчерта изключителната важност за страните от Балканите на изграждането на инфраструктура. "Сега няма такава и затова еврофондовете са жизненоважни за нас. Европа ни е като еталон, искаме да сме там, да ни приемат, но и да сме пример за подражание и да показваме, че сме равностойни на другите държави. Затова финансовата дисциплина, икономиката и инфраструктурата са много важни. Това е пътят за излизане на нашия регион поне на средно ниво в Европа", подчерта Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
2
 
9
 
! Отговори
нико 66 преди 11 години
След като се върна от почивка в Гърция,започвам да пестя и се запасявам с всичко което могазащото идва невиждана криза в световен,европейски и балкански мащаб.Още през август започвам с бурканите,после със сухата храна и лекарства,до ноември трябва да се запася с обувки,якета,пуловери,свещи,батерии,цигари и кафе.Ако ми останат пари ще си плащам само тока,телефона и интернета до 21.12.2012.Ако се окаже че и МАИТЕ също лъжат като политиците,го удрям на ЛАЙФ,без да мисля повече за нищо..това е!
363
6
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Абе Сергеичо да не почна работа ж днес.бг?
362
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 377 Евала пич, много хора мислим като теб ! Който го може, си го може !!!Следващите избори само ГЕРБ и Бойко да си го пазим, че тия на които им спря кранчето и изхвърли от власт да не му сторят нещо лошо, че тогава затъваме яко !
361
0
 
4
 
! Отговори
,,LARI,, преди 11 години
IZLIZA SE,KATO PRAVITE POSTOQNNO NOVI ZATVORI I VSI4KI OLIGARSI V TQX .
360
2
 
10
 
! Отговори
До 396 преди 11 години
От един *** до един оптимист - аз съм платил достатъчно много и то си ги плащам от много години, но това не е причина да обиждам хората. Но като ти чета коментара ти едва ли си плащал, защото с тази простотия едва ли си работил нещо нормално. Хората имат право на мнение, дори и да не ни харесва. А за *** коментари, комплексите и простотиите, като твоите не си заслужава загубата на време.
359
2
 
12
 
! Отговори
Безработен преди 11 години
С мръсните пари от Всички Молове да ги пребразуват на фабрики.Ето начало за средно ниво.
358
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Toku sto procetoh vav Mediapul,ce Boko Tikvata vliza vav ucebnicite po istoria ot tazi godina,zatova predlagam da mu bade izdignat i Pametnik na koito da napisheme Tova e Covekat olicetvorenie na Naglostta i Glupostta
357
0
 
11
 
! Отговори
Професора преди 11 години
2012,година над България по времето на диктаторския режим на ББ се спуска летяща чиния.Извънземните правят кратка обиколка над страната и капитанът казва на пилота:-Аз казах ли ти,че тука няма живот!
356
8
 
7
 
! Отговори
хохо преди 11 години
***, те заплатите се увеличават в зависимост от умственото Ви развитие а не по години.
355
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българинооо дигайй сее Време еСтани Стани юнак балканки от сън дълбок се събуди!!
354
1
 
18
 
! Отговори
Баба преди 11 години
ВМЕСТО ДА ОБЯСНЯВА - ДА СИ ХОДИ!
353
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Три години капиталистически цени,комунистически заплати!!!
352
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трета година заплатата ми е 143 евро а цените и услугите и данаците са нагоре
351
3
 
19
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Турците навремето са взимали всяко 10-то българско момче за ***,като са съзнавали,че трябва да оставят достатъчен брой момчета,които да продължат рода.За разлика от турците, Бойко е решил да наложи тотален геноцид и забележете над собствения си народ.Тези,които не избягат в чужбина иска да зароби с непосилни данъци и мизерни заплати.Не се наядоха олигарсите Пашата,Бориславова,червените генерали.Не им стигна,че заграбиха всички национални активи,НЕ те искат да свалят и кожите от гърбовете ни
350
2
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Prezidenta i Premiera se nadprevarvat koi da govori povece gluposti po Sveta
349
3
 
20
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Изобщо не си загубих времето да чета статията.Как някой ще те учи на нещо,от което хабер си няма.Единствените неща,от които разбира тиквата са контрабанда на цигари,метаамфетамини,контрабанда на горива,покровителстване на контрабанда(в частност Леденика и Мишо бирата),бухалки,овчарски кучета,облагодетелстване на свързани с него лица и фирми,търговия с влияние.
348
6
 
12
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
*** нещастни в този сайт дайте си данъчните деклараций да се види какво се платили и дали за тази страна защото на мен ми омързна да плащам данъци и да Ви храня инвалиди: умствени и физически.***.
347
5
 
14
 
! Отговори
Никой преди 11 години
И още нешо за хвалебоусниците на ГЕРБ - всички големи икономики се опитват да запазят социалната политика и вътрешното потребление на добро ниво, защото в условия на криза това е начин да дърпаш исономиката напред. Това е за сметка на по-висок дефицит, а не както при нас за сметка на мизерията. Западните държави имат някакв политика за подпогане на бизнеса и неговото развитие, а нашите вождове удушават бизнеса без никаква идея за развитие, освен на приближени олигарси и полумафиотски структури.
346
2
 
18
 
! Отговори
Баба преди 11 години
КОЙ СЛУША ОБЯСНЕНИЕТО НА ББ? МОЕТО ОБЯСНЕНИЕ КАК СЕ ИЗЛИЗА НА СРЕДНО НИВО - БЕЗ ГЕРБ И ББ!
345
3
 
13
 
! Отговори
Никой преди 11 години
Чета глупостите и възхвалите на трубадурите на Бойко. Да имаме финансова стабилност за сметка на мизерията на хората. Благодарение на идиотската ни стабилнаст поддържаме най-ниския стандарт в ЕС. Стига с митовете за фондовете - усвояваме ги с 2-3% по-добре. Похарчен огромен резерв за евтин PR, без да се извършат никакви реформи. Некъдърно упровление и обслужване на олигарси довело да пълен срив на икономиката и огромна вътрешна задлъжнялост. Липса на идея за политика за растеж и стимулиране.