Скандал в Сърбия заради изложба, представяща непристойно Христос

Гей парадът в Белград е под въпрос от съображения за сигурност
Обновена: 3 окт 2012 17:06 | 2 окт 2012 10:39, Елка Василева
208
Скандал в Сърбия заради изложба, представяща непристойно Христос

Представянето на Исус Христос по непристоен начин на изложба по случай седмицата на хомосексуалистите в Сърбия предизвика силни реакции на фона на предупрежденията на сръбския премиер Ивица Дачич, че планираният на 6 октомври в Белград гей парад не е изключено да бъде отменен от съображения за сигурност, предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Дачич, който е и министър на вътрешните работи, осъди заплахите срещу хомосексуалистите, отправяни от крайнодесни групировки, но същевременно предупреди организаторите на парада, че провокативните изявления от тяхна страна също може да застрашат сигурността по време на шествието.

Още по темата

Дачич напомни за изложбата, на която Христос е бил изобразен по непристоен начин, сравнявайки това с антиислямския филм и карикатурите, обиждащи пророка Мохамед. "Ако подобни провокации продължат, е невъзможно сръбският народ да приеме този парад," изтъкна той.

Една от противоречивите рисунки, чийто автор е шведска художничка, изобразява Исус Христос с дамски обувки, а на друга той е в басейн с двама мъже. Рисунките са общо 12, като на тях Исус е представен с транссексуални, ХИВ позитивни и гейове.

В единствения гей парад, който бе организиран в Белград през 2010 г., 5500 полицаи се биха срещу 6500 хулигани в продължение на часове, докато около 1000 хомосексуалисти и лесбийки и техни поддръжници проведоха кратко шествие. Общо 160 души бяха арестувани, а 250 /предимно полицаи/ бяха ранени по време на сблъсъците. Първият път, когато хомосексуалистите в Сърбия се опитаха да проведат прайд парад през 2001 г., десетки от тях бяха тежко пребити от екстремисти. Миналата година министерството на вътрешните работи забрани парада по съображения за сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сръбски ***-сърбин
134
3
 
5
 
! Отговори
да бе да преди 11 години
какво сте седнали да се възхищавате на тея ***, сърби, серви, сервитьори или там каквито и да са.
133
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еретичката антихристиянка,лесбийката Елизабет Уолин осквернява в "изкуството си" Исус Христос по най-срамен начин по което може само да си съперничи една религия,където Му се отдава еретично описание.Христос е дошъл за да каже,че е определен ден ,когато тази земя ще гори в огън в и едва ще остане плът жива,но Той ще завърне и ще унищожи злото и ще има небесен Йерусалим-дар за вярващите в Него но и Страшен съд за осквернителите,дошъл е да извика грешниците на разкаяние,не на парадиране с греха си
132
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да падне България трябва да падне само София.Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи. Държава на име България не трябва да съществува. на Парижката мирна конференция. Хубаво но години по- късно съдбата изиграва странна шега на този ***, и Бог дава възможност за странно възмездие. Български пилот на М15 прихваща нарушител на нашето въздушнопрострнаство. 1953 година е белязана с убииството на любовника на Чърчил, извършващ частен полет за най-добрият агент на МОСАД за времето си И двамата загиват на място. Това става на 27.07.1955 г. в близост до гр.Петрич, командващия ПВО тогава ген.л-т Величко Георгиев дава командаСтреляйте! на двата български МиГ-15 да стрелят по наглия нарушител Констелейшън на израелскатаавиокомпания Ел Ал, който въобще не е трябвало тогава да прелита над НРБ. Командирът на пътническия самолет е бил личният пилот на Уинстън Чърчил- кап. Хинкс.На борда на самолета се е намирал Бар-Дор, агент на МОСАД и други личности с интересни професии и това е била причината самолетът да не изпълни заповедта на изтребителите за принудително кацане. България плаща 8 млн. долара кръвнина на Израел. Търсят се виновни, но според тогава действащитедокументи, летците и без заповед от земята СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА СВАЛЯТ САМОЛЕТА- НАРУШИТЕЛ!След този случай се променя инструкцията за действия в подобни случаи и резултатът е още по-нагло поведение на военните самолети- нарушители, които вече знаят, че българскитеизтребители няма да стрелят на месо и им показват среден пръстИма много интересна и изчерпателна статия във в. Аерофанатик, бр.3, 22.05.1992 г., автор е Цветан Цаков. В ранната утрин на 27 юли 1955 г. дежурната двойка от 18-и ИАП (същата година превъоръжен с МИГ-15) в състав капитан Борис Петров и старши лейтенант Константин Санкийски е вдигната по тревога от летище Кумарица за прехват на голям четиримоторенсамолет, открит да лети в посока на юг от постовете за въздушно наблюдение в района на Трън. Нарушителят, както се оказва впоследствие, е израелски пътнически самолет Лок-хийд Констелейшън на израелскатаавиокомпания Ел Ал, изпълняващ полет от Лондон за Тел Авив през Виена, за който се предполага, че поради навигационна грешка се отклонил на около 100 км източно от своето трасе Белград Солун. Той бързо е открит и е опознат като военния вариант на Констелейшън-а С-121, предназначен за водене на радиоелектронноразузнаване. След като не се подчинява на командите на дежурнитеизтребители и дори се опитва да ги излъже, че се подготвя за кацане с пуснат колесник и клапи, а след това се отправя с пълна газ в посока към Гърция, на Петров и Санкийски е заповядано да открият огън. Констелейшън- ът пада в района на Петрич, като всички на борда загиват.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма гейове имасамо асексуални.Асексуални решилида си начешатнещо. Особенноако са им внушили това. А внушениетое умишлено. Точнозатова не трябва даима паради.Парадите са част отвнушението. Това внушение е заразаза пасивните илесновъзприемащиавторитети мозъци.
130
1
 
2
 
! Отговори
парада е показване н преди 11 години
Парад е организираношествие от хоракоито се движат подължината на улица или площад, обикновенооблечени в костюми,които подсказват откакъв клас или откоя част наобществото са участниците. Обикновено парадитесе състоят с някакъвпразничен повод.Например в края на Втората световнавойна руската армия прави парад на Червения площад, и от тогава тази сценасе повтаря на всеки 9-ти май през годините.
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
упс грешка човешла Йосип Броз Тито
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 185 забравяш най-големия Йосив Брос Тито хърватски евреин и до днес сърбите си го закачат по офиси , локали и ресторани.
127
0
 
4
 
! Отговори
Моше преди 11 години
Най-мразим антисемитизма и евреите.
126
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърбите винаги са били управлявани от сърби. Евала им.
125
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТАРА РИМСКА ПОГОВОРКАГЕЙ *** КОМУНИСТ МЮСУЛМАНИН И КОЗА ...САМО ТРЕПАНЕ
124
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Снимката прави пощуряващо впечетление, че в Сърбия министрите са сърби?! Синедрионът трябва с тях да започне от А Б.
123
2
 
4
 
! Отговори
Йешуа преди 11 години
От всичко най-мразим атеизма и боговете.
122
1
 
9
 
! Отговори
Таз преди 11 години
От всичко най-мразим хомофобията и гейовете.
121
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сърбите докато ги ,,цивилизоват,, като нас, зор ще видят :)
120
2
 
10
 
! Отговори
До 171 преди 11 години
Прайд е група лъвове, а не сборище на п-д-раси....
119
8
 
11
 
! Отговори
Акъл море до 171 преди 11 години
Сексът е с основна цел продължаване на рода.Това с течение на времето е извратено до сегашното положение на повсеместни контакти между мъже и жени по всяко време,навсякъде и без ограничения.*** прави още една крачка и води още по-навътре в падението на човечеството.Следващото ще е легализиране на педофилията.Прецени къде се намираш ти в тази скала.Аз лично мисля,че ти си *** и такъв ще си останеш!
118
2
 
3
 
! Отговори
. преди 11 години
Можеш да ме определил като педеругофоб и мисля , че фобия (идва от гръцката фовос ,което означава страх) не се използва правилно , не ни е страх от вас , просто не ви обичаме :) Епитетите , които използваш те издават , че си раздразнен и безсилен в спора ,затова си служиш с тях , истината е , че на живо не бих ти позволил подобен тон и бих ти потрошил *** муцуна , пък после какъвто-искаш-фоб не наречи ;)
117
0
 
1
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До МИСЛЕТЕ БЕ "ХОРправ си, пич...и аз заминавам по-интересни неща
116
1
 
1
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До .). нали не беше хомофоб бе селски:) на комбайна не може да си друг:)