Пътен инцидент с президента на Сърбия

Висш полицай засича кортежа на Николич
Обновена: 5 ное 2012 10:40 | 5 ное 2012 10:39, Елка Василева
2
Пътен инцидент с президента на Сърбия
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Томислав Николич е преживял инцидент на пътя в петък късно вечерта.

Офицер от МВР с джип на няколко пъти е препречил пътя на кортежа на Николич, но охраната е предотвратила трагедията, пише вестник „Курир“.

Държавният глава изрази увереност, че всички аспекти на случилото се ще бъдат разследвани докрай, съобщи неговият кабинет, цитиран от сръбския вестник „Блиц“.

Николич е изразил пълно доверие във вътрешното министерство, чиито служители се грижат за личната му сигурност, се допълва в съобщението на неговия кабинет, без да се посочват подробности за инцидента.

Инцидентът се случи в момент на засилване на избухнал преди дни политически скандал. Това стана след разкрития, че президентът на страната Томислав Николич и вицепремиерът Александър Вучич са подслушвани. Според публикации в медиите зад аферата стоят бизнесмени и престъпни групировки с цел държавен преврат.

Заповедта за подслушване на вицепремиера Вучич, който е и министър на отбраната и ръководи бюрото за координация на спецслужбите, е била дадена в края на октомври. Президентът Николич е бил подслушван по-дълго време.

Не е напълно ясно кой и защо е организирал подслушването, извършено от криминалната полиция. Най-вероятно става въпрос за делови или престъпен кръг, чиито икономически интереси са били засегнати.

Мащабите на незаконното подслушване в Сърбия са били разкрити неволно от Републиканския хидрометеорологичен институт при проверка на състоянието на радарните системи за защита от градушки. На 16 контролирани обекта институтът е открил около 430 антени и други комуникационни устройства с неясен произход и неизвестен собственик.

Подозренията паднаха върху премиера и шеф на МВР на Сърбия Ивица Дачич, но той заяви, че е непричастен и обвини директора на Управлението на криминалната полиция Родолюб Милович.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Живела УДБА!