Най-качествената кока-кола в света се прави в Македония

Скопската фабрика печели признанието за втори път за 5 години
19 апр 2013 21:08, Елка Василева
96
Най-качествената кока-кола в света се прави в Македония
В Македония се произвежда най-качествената Кока-Кола. Снимка: архив, Reuters

Компанията "Кока-Кола" класира македонската фирма „Пивара Скопие“ АД на първо място в света по индекса на качество на напитките, които произвежда. За втори път в последните пет години „Пивара Скопие“ АД печели това най-високо признание за качеството на напитките от портфолиото на Кока-Кола, пише македонският вестник „Дневник“.

Първото място за качество на произведените напитки през 2012 г. македонската фирма е спечелила в конкуренция с над 200 завода на "Кока-Кола" в цял свят.

„Качеството е наш най-висш приоритет, тъй като знаем, че то е важно за потребителите в над 200 страни в цял свят, в които присъстват нашите продукти. Любителите на кока-кола в Македония могат да се гордеят, че тъкмо тук – в „Пивара Скопие“, се произвеждат напитките с най-високо качество в света“, заяви Шон Лейтън, директор за качеството на "Кока-Кола" в Централна и Югоизточна Европа.

От своя страна генералният директор на „Пивара Скопие“ АД Яак Микел изтъкна, че наградата е резултат от последователно инвестиране, максимална отдаденост и екипна работа от страна на всички работещи. „Пивара Скопие“ АД днес е на върха на света и ние сме там, тъй като в тази фабрика произвеждаме най-добрата кока-кола в света. Това е голяма радост за нас, смятам и за Македония“, каза Микел.

Биляна Смилковска, мениджър в „Пивара Скопие“, посочи, че е възможно един път случайно да стигнеш до върха на света, но втори път – не.

Индексът за качество се определя чрез проверки от страна на независими международни лаборатории. Проверката на качеството се прави с мостри от напитките, взети от магазини на случаен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: МакедонияКока-Кола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
Не казвам преди 11 години
Искаш да кажеш щом българите са измислили ...Ти като си толкова отворен и определяш Българите по области, теб как да те нариччаме ??? Тракиец, Доброжанец, Северняк, Граовец, Шоп, Пиринец, Родопчанин, Македонец, Воденец, Кукуш, Дойранец ???Нещо да си чувал за прослувутата 1875 година ?Я вземи научи историята на България и тогава се изказвай!Най голямата трагедия на Българите е предателското им самосъзнание и желанието им да се самоопределят като всичко друго но не и като това което са!
76
0
 
1
 
! Отговори
ѝ&#111 преди 11 години
Нормално е, щом македонците са измислили Кока Кола, нормално е и да я правят най-добра :) хахаха
75
0
 
0
 
! Отговори
Не Казвам преди 11 години
Никога не сме правили рецептата, защото набавянето на всички необходими продукти за нея е много трудно, няма от къде да се купят, голяма част дори са непознати у нас.Между другото, преди години излезе някаква публикация, че са разкрили тайната на колата, действително всичко което са написали там като рецепта е вярно, но е по малко от половината на истинската рецепта.Възможно е да са я разкрили, защото няма грешка в грамажите, но със сигурност не са посмели да я публикуват цялата.
74
0
 
0
 
! Отговори
Не Казвам преди 11 години
Американския концерн Кока Кола използва много под-изпълнители по цял свят и действително това оказва незначителни влияния във вкусовите качества на продута Кока Кола.За създател се счита Джон Пембертън.Вече 127 г. се пази в тайна точната рецепта.Предполага се, че само двама души в света знаят точната рецепта на Кока Кола.Мой пра дядо е бил на гурбет в Atlanta, по случайност при Пембертън а рецептата я пазим и до днес в дома.Е не са само двама които я знаят ;)
73
2
 
1
 
! Отговори
Комита преди 11 години
Що е маке - все е с Кока-Кола! :))))
72
0
 
0
 
! Отговори
xv преди 11 години
pf ebahti prostotiqta tva e coca cola iskam kadeto i da sam v sveta da piq ednakvo kachestvena kola, ako piq v qponiq naprimer ko znachi piq *** li .....
71
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Вярно е, даже ползват тази напитка против забременяване. Не питайте как - представа нямам, но това е факт. А невярващите може да поровят за проучване по темата от преди 2 -3 години.
70
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българска Кока Кола, българска от фабриката в Македонсия край.
69
11
 
3
 
! Отговори
Vlad преди 11 години
Ah be Blgari ....
68
4
 
15
 
! Отговори
Кейн преди 11 години
Абе халал да им е,все едно Афганистан да се гордее,че прави най-качествения опиум.
67
7
 
10
 
! Отговори
До 75 тракиеца преди 11 години
А днес 80% от "македонците" всъщност са албанци..Е не днес но айде да кажем до 10-на годинки ще е така!
66
4
 
6
 
! Отговори
МСП преди 11 години
ее идеално нали има спор за името на македония..да се прекръсти на Кока Кола и готово. Гърците ще мирясат..макар че не виждам какво толкоз недоволстват тези гърчоля. Самите те ще си сменят скоро името на на Ной Саксония или Ной Баденвюртенберг!
65
1
 
17
 
! Отговори
Гоце преди 11 години
Пил съм Македонска кола, СУПЕР е!!!Ама то не само колата , ами и хлябът им и сиренето им и млякото им, пък ако знаете само какви пържоли имат ...
64
0
 
1
 
! Отговори
Хиха преди 11 години
До 73.От гледна точка на компанията Кока Кола продуктът е по-скоро "елексир на живота', та в този смисъл ми е малко странна-*** подобна класация :)
63
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може да има качествена кола, това питие си е отрова....няма едно полезно нещо което да съдържа...
62
0
 
22
 
! Отговори
Хиха преди 11 години
Да не би да не съм разбрала правилно, но защо ми се струва, че Кока Кола си признава, че има некачествено производство на кола по света....
61
0
 
12
 
! Отговори
въпос преди 11 години
Какво се подразбра под "качество" на доказано вредна напитка.Може би не веднага ще ви падат зъбите , а чак когато изпиете поне 1 стек :)Все едно да обявят : Най-качествения Мак Доналдс се прави в САЩ
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
The Coca Cola factory in Macedonia produces the best quality Coke in the whole world, the company said after conducting a global inquiry.The Skopje Brewery, where this popular drink is made, on Tuesday received a special acknowledgment for this directly from the Coca Cola Company HQ in Atlanta, USA. This is a big achievement considering the fact that we have about 600 factories in 178 states, *** Bret, the head of companys Alpine and Adriatic Europe Division told media in Skopje.He explained that the company tests all of its products throughout the year in its lab in Brussels. Th
59
9
 
10
 
! Отговори
БДЖ преди 11 години
Да, но пък в ***-Бг са най-смръдливите гомна.
58
0
 
7
 
! Отговори
МакКола преди 11 години
Любимото питие на Постоль Войвода и Дилбер Танас.