800 мигранти зад оградата на гръцко-македонската бразда

Ситуацията е взривоопасна, редът виси на косъм
Обновена: 30 ное 2015 12:39 | 30 ное 2015 12:30, Елка Василева
51
800 мигранти зад оградата на гръцко-македонската бразда
Снимка: Reuters

На косъм висят редът и спокойствието на гръцкия пункт Идомени на границата с Македония, където 800 мигранти от Азия и Африка са блокирани и не могат да преминат на македонска територия на път за Централна и Северна Европа, пише гръцкият в. "Етнос".

Това става в момент, когато властите в Македония са издигнали метална ограда, висока 2,5 метра и дълга 1,5 километра, на граничната бразда с Гърция.

Още по темата

Македонските власти твърдят, че оградата е била поставена за по-голяма сигурност по границата, а и за да предотврати преминаването на икономически мигранти на територията на Македония, и че това е стремеж страната да хармонизира действията си с тези на другите държави по протежение на т.нар. балкански път на мигрантите, допълва вестникът.

Според източници на изданието само за последното денонощие потокът на влизащите бежанци е намалял. Във връзка с това се отбелязва, че три хиляди бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан все пак са преминали през границата и са се отправили към Сърбия.

Мигрантите от останалите националности се намират в препълнения вече временен лагер в "неутралната зона". Издигнати са палатки по протежение на влаковата линия, а мнозина продължават да търсят сигурно и топло място, за да пренощуват, тъй като температурите падат.

Ситуацията остава взривоопасна след сериозните инциденти в събота, когато македонската полиция използва сълзотворен газ, за да попречи на мигрантите да разкъсат обръча и да влязат на македонска територия.

В. "Етнос" пише още, че македонските медии са критикували гръцката полиция за това, че не се е намесила за отслабване на напрежението и че гръцките полицаи са гледали безучастно случващото се зад телената ограда.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом така са ербап представете си ако им подхвърлят по една пушка някой лошо ги е научил че с нахалство всичко се постига
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Хвърляй бомбатаааа, свършвай ни"
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да падне снага и ще ги мъкнем като репичка от преспите.
21
2
 
37
 
! Отговори
do 19 преди 8 години
Аз пък все още имам надежда в населението на Европа. Говоря няколко езика и сега като гледам медиите в Европа, по които може да се коментира, хората мислят точно като нас. И французите и испанците и германците. Не сме толкова глупави колкото си мислят бюрократите , но сме неорганизирани. Хората са заети, всеки в поблемите и затова досега и толерасти и третополови и феминисти и какви ли не си развяваха байряците. Много малко е нужно да се търкулне гърненцето
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Качвайте ги на влака и директно към Освиенцим. Там знаят какъв газ им трябва, нема да ги бавят :)
19
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се стреля на месо.
18
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западна Европа да си ги интегрира един по един, аз виждам само лекари, инженери и т.н.
17
0
 
58
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Уплашени бежанци са били нашите прабаби и дядовци или арменците, бягащи от ятаганите на същия този башибозук, който ни е клал 5 в.
16
0
 
35
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Точно в тази ситуация трябва само един "Миг" и всичко ще приключи ! Един Миг от вечността :)
15
0
 
37
 
! Отговори
до 15 преди 8 години
Не се надявай- през годините управниците направиха всичко възможно да промият мозъка на западняка. Те не познават истинското лице на ислямиста както ние. А и религията е много важна , а в ЕС се направи всичко възможно да се забрани кръста на общ. места, щото дразнел ислямистите, да се прекръстят християнските празници на светски, да се раздава корана на ислямистите.В Англия точно англиканската църква предложи шериатска полиция.Не ни трябват мюсюлмани да ни унищожат- политиците вършат това вместо
14
0
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Огън бе ! Редът бил на косъм .........ОГЪННННН и този проблем няма да го има ! Толкова е просто ! Нямат паспорти нямат нищо ! Един по един туп туп и айде в казаните с киселина или на прасетата и това е !
13
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западна Европа се оказаха по-неадекватни от източна Европа. Разбирай и унгарци и словаци и поляци имат по-адекватно поведение от германци, французи и подобни.
12
0
 
31
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
СТРЕЛЯИТЕ БЕ МАКЕДОНЦИ,КАК ТАКА ЩЕ ВЛИЗАТ В МАКЕДОНИЯ НЕКАНЕНИ?СТРЕЛЯ ЛИ СЕ ВЕДНЪЖ ЕДВА ЛИ ЩЕ ИСКАТ ДА ПРЕМИНАТ.
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха дано да избухне искрата, че да се надигне стара Европа. И без това достатъчно стискахме зъби а номенклатурите и вчера ни изпързаляха да плащаме на изнудвача Турция.
10
0
 
42
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
САЩ и другите страни заявиха, че това са терористи. Само за Европейските нещастници това са брадати майки с деца и не ги е страх. Ама те не гърмят евролидерите, а обикновените хора
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да съдим ЕС за дискриминация- откъде накъде башибозук, който не е член на ЕС си минава свободно границите, ни паспорти, ни проверки, а ни трябва да висим на гишетата и да чакаме?? откога Африка и всякакъв Shit-stanса член на Шенген??? А германия и Сокато искат черни и жените им така ги сърби, да си ги прибират, а не да ги натрисат на нас- ние башибозук не искаме
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея гледат на Европа като на бащиния. Наглост до безкрай. Що не се пробват по същия начин да нахлуят в САЩ? Справедливите и демократични американци направо ще ги потопят в океана.
7
1
 
9
 
! Отговори
bahmaamu преди 8 години
800 shebeka gi pravqt ludi i shtaslivi....smeeetaaaiAmi ako beha 2000,policeite mogat napravo da si hodqt doma...tststs
6
0
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
както винаги от престараване ще сме прецаканите...С такива продажни управници, обещали на ЕС да ги пазим и събирмае световния *** тук, не ни се пише хубаво
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано ази зима да е люто студена, минус 20, пък нека идват тея тука!