Делото за екстрадирането на Цветан Василев от Сърбия - обявено за решаване

Сръбският закон не поставя срокове за взимане на решение
Обновена: 7 апр 2016 18:25 | 7 апр 2016 18:25, Елка Василева
5
Делото за екстрадирането на Цветан Василев от Сърбия - обявено за решаване
Снимка: архив, БТА

Делото за екстрадирането на бившия собственик на КТБ Цветан Василев от Сърбия в България е обявено за решаване. Това съобщиха от Висшия съд на Белград за БНТ.

Това означава, че съдията е преценил, че са събрани всички доказателства и цялата необходима информация по случая и няма необходимост от още изслушвания на Василев.

Още по темата

Ако Цветан Василев е поискал убежище в Сърбия, което фалиралият банкер вчера не отрече, съдът в Белград е преценил, че това не налага временно спиране на процедурата по екстрадицията.

Сръбският закон не поставя срокове за взимането на решение, възможно е съдът да го обяви както в следващите дни, така и по-късно.

Решението на Висшия съд може да бъде атакувано пред апелативната инстанция. А след нея последна дума има министърът на правосъдието. Междувременно в Сърбия на 24 април предстоят парламентарни избори, съответно не е ясно кога ще бъде сформиран новият кабинет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Сърбияцветан василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Май и сърбите вече се усетиха, че Василев ги мотае и ги използва само и само, за да се измъкне от българското правосъдие. Сърбия иска да влиза в ЕС, ама след като дава убежище и протекции на престъпници като Василев не виждам как ще я допуснат. Май вече се усеща силен натиск от страна на Брюксел и дните на Василев в Сърбия са преброени. Надявам се колкото се може по-скоро да го екстрадират и да ни го върнат, за да бъде изправен пред съда и осъден.
3
5
 
6
 
! Отговори
Ikonomist преди 8 години
КТБ беше една от малкото БЪЛГАРСКИ Банки, която ИНВЕСТИРАШЕ В РЕАЛНА ИНДУСТРИЯ, а не да дава само потребителски кредити като филиал на чуждите банки. За жалост малко са хората, които оценяват с колко много ум и енергия г-н Василев се е стремял да укрепи Българската военна индустрия и енергетиката, и да направи България независима поне малко. За жалост и най-умния си е малко *** - довери се на хищници като момченцето и те го рекетираха. Но Страсбург още не си е казал думата.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тук няма приятелски и неприятелски страни, всяка страна си има съдебна система и за човек с пари като Мустака едва ли е проблем да се възползва от слабостите и да протака докато му е кеф. ако имаше реален шанс да го екстрадират досега да е вече в ЮАР или Нова Зеландия като Веска Меджиджиева. помните я нали? сигурно харчи крадените пари от БГ на воля
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сърбия, ако беше приятелска страна на България , щеше отдавна да го е екстрадирала този мошенник не да му дава убежище! С това сърбите само за пореден път доказаха, че са едни л****ри!