Банкерът Василев: Не се крия в Сърбия!

"Тук съм, защото нямам гаранция за моя живот"
Обновена: 6 апр 2016 17:24 | 6 апр 2016 17:24,
14
Банкерът Василев: Не се крия в Сърбия!
Снимка: bgonair.bg

"Не се крия в Сърбия. Тук съм, защото няма гаранция за моя живот и няма гаранции за справедлив съдебен процес", заяви Цветан Василев на излизане от съда в Белград, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR в сръбската столица.

"Вие по-добре знаете от мен, че целият процес срещу мен е политически, решението и по екстрадицията ще бъде политическо, така че нищо чудно и да поискам политическо убежище", отговори той, попитан дали ще потърси убежище в Сърбия.

Цветанов обаче беше категоричен, че подобна процедура не е стартирана.

Днес той и адвокатите му представиха нови документи пред Висшия съд в Белград.

"Приложил съм нови документи, които уличават и прокуратурата в лъжа. Например, че има официално разследване в Швейцария срещу мен и моята съпруга, а пък аз предадох документи на съда, че такова разследване няма. Този документ е от декември 2015 г., твърдението на прокуратурата е от май 2015 г.", продължи банкерът.

Той нарече процесът срещу него в България "рейдърска атака, която използва всички силови структури на държавата, от следствие и прокуратура - през служби".

По думите му обвиненията срещу него се осъществявали "при пълното бездействие на Централна банка и правителството", а целта била да бъде унищожена КТБ и самият Василев в частност.

Според Василев през лятото на 2014 г. защитата му е поискала гаранция за неговия живот и това на семейството му, такива обаче не били дадени.

"Ако толкова много са искали от Прокуратурата, аз им предложих чрез адвокатите си през септември, октомври 2014 г. да бъда разпитан с видеоконферентна връзка - отказаха. Ако толкова много са искали, на извънредната парламентарна комисия им беше предложено изслушване, също с видеоконферентна връзка, те също отказаха".

Банкерът обяви, че е завел две дела в Страсбург, които вече са приети. Едното е за нарушаване на човешките права, а другото е заведено от еднолична фирма на Василев във връзка с отнемането на лиценза на КТБ.

"Както и да се развият делата в Страсбург, както и да съдя България, материално аз няма да ощетя държавата. Ще създам фонд, с който да компенсирам пострадали от това варварско отношение", увери той.

Пред медиите говори и адвокатът му, който отказа да коментира дали е започната процедура по искане на убежище на Василев в Сръбия.

Защитата на банкера заяви, че пред сръбския съд са били представени доказателства, че са нарушени човешките права на Василев с цел да бъде отнет бизнесът му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Шиши преди 8 години
Как кой, Шиши(Пеевски) от ДПС фалира КТБ. После бяха изтеглени милиардни кредити. Едва ли можем реално да пресметнем колко вреден за народа е ДПС и в частност Пеевски
9
2
 
3
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Цветан Василев продължава да се крие като мишка в Сърбия! То бива, бива да е страхливец, ама чак пък толкова не бива! Освен това раиран затворнически костюм страшно ще му отива на лъжливите кафеви очи, нали?
8
3
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
По лошото от това, че фараона все още не е в затвора е само факта, че има хора мислещи го за невинен. По *** история от това няма
7
3
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 години
ГОДИНА И ПОЛОВИНА БОКО И МЕСТАН УПРАВЛЯВАТ ЗАЕДНО ,ЗАЕДНО ФАЛИРАХА КТБ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА,ЗАЕДНО СИ ТЕГЛИХА 16 МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ,ЗАЕДНО СПРЯХА ЮЖЕН ПОТОК,ЗАЕДНО ОБИРАТ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА.СЕГА ЗАЕДНО В ЗАТВОРА ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ, КОЙ ЩЕ ПЛАЩА 4 МИЛИАРДА- БРЯХ НЕНАСИТНО ГЪРЛО- ТО КРАЛО ТА СЕ СЪДРАЛО- ГА ЛЕТЕШЕ ПАТАРОКА НА КЪМ САМ ЕДНИ ХОРА ДЕФИЛИРАХА ПО ПЛОЩади и паланки ОТИ ББ ЗАЯВИ, ЧЕ ЩЕ СТРОИ АКО БРЮКСЕЛ РАЗРЕШИ, едни автобуси се мотаха насам натам А ПОСЛЕ НЕКОЙ СПЪНА ПАТАРОКА И НЯМА НЕБАНКА, НЯМА ПАРИ, А БЪЛГАРИЯ ОСЪДЕНА- АЙ, АЙ, АЙ- ЧОВЕКОЛЮБИВ БЕ, ТА ДРЪНКА.
5
5
 
11
 
! Отговори
математик преди 8 години
Смешно е обвинението,че Басилев е откраднал 200 млн. лв от КТБ. Все пак той беше собственик на повече от 40% от банка с многомилиярдни активи. Отново изкочи въпросът КОЙ фалира КТБ и какви цели стояха зад фалита.
4
1
 
2
 
! Отговори
друсaн преди 8 години
КТБ не е прaвилно дa се нaпише,прaвилното е AAA(дългaтa ръкa нa плешивия перчем)
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че Василев не е света вода е ясно.Интересното, обаче, е кой стои зад негояото унищожение. И най вече как някой използва цялата държавна машина за свои бизнес цели.Мисля, че цяла България го знаем имената..дали обаче ще излязат наяве.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този крадец Цветан Василев в една нормална държава отдавна щеше да е в затвораНо в нашата България, ако откраднеш милиарди, съд няма
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бе, крадеца Василев не е избягал и не се крие в СърбияТе и Братя Галеви не са избягалиНедейте така мола ви се!