ЦРУ е мозъкът на опита за преврат в Турция!

Ген. Башбуг: Целта бе да се удари турската армия чрез мрежата на Гюлен
3 авг 2016 10:52, Елка Василева
103
ЦРУ е мозъкът на опита за преврат в Турция!
Генерал Илкер Башбуг. Снимка: архив, Reuters

Бившият началник на турския генерален щаб Илкер Башбуг направи разтърсващи разкрития в интервю за Си Ен Ен Тюрк, излъчено в програма "Неутрална зона".

Той заяви, че гръбнакът на пуча е мрежата на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен - ФЕТО (Фетуллахистка терористична организация).

Още по темата

"Според мен метежът на 15 юли не е точно преврат, защото не прилича на военните преврати. По нищо не прилича на предишните преврати. Затова аз не одобрявам определянето на метежа на 15 юли като военен преврат. Това е въоръжен метеж на мрежата на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен", каза Башбуг.

Бившият началник на турската армия изрази категоричното мнение, че ЦРУ е мозъкът на опита за преврат.

"Смятам, че ЦРУ използва ФЕТО, за да удари турската армия. Военнослужещите фетуллахисти, които проникнаха в турската армия, не са действали по своя воля, за някакви свои цели, както обикновено става при превратите. Няма никакви данни за това, че те са имали някакви свои цели и задачи. Много явно си личи, че това движение изпълнява цели и задачи, които се направляват отвън", каза Башбуг.

По думите му три групи военни са участвали в опита за преврат.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
2
 
! Отговори
DURSUN преди 7 години
da jivee velika turtsiya!
63
1
 
2
 
! Отговори
cia преди 7 години
Ако наистина САЩ са го набелязали Ердогана, въпрос на време е да го гътнат!
62
4
 
9
 
! Отговори
100%TURK преди 7 години
До невярващите : На нас турците не вярвате , повярвайте поне на този . Човека на снимката е евреин , бивш главно командващ на турската армия. Казал е цялата истина , +/- 10 %.
61
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли.Пентагона ако планира свалянето на режима на Ердоган досега да говорим за него в минало време.Свалянето не става за една нощ.Поне месеци ще минат докато действатикономическите санкции.Активиране на кюрдите за отделяне.Декларации за нарушаване правата на човека в Турция .Нетърпимост и заклеймяване ежедневно режима на Ердоган. Тогава ще бъдат активирани всякакви агенти на САЩ,ЕО Мосад,до кризисна ситуация завършваща с преврат.САЩ едва ли имат пръст.Това са някакви азиатски номера.
60
1
 
21
 
! Отговори
638 неуспешни атента преди 7 години
Цру е най-голямата и най-смешната терористична организация в света. С 638 неуспешни атентата срещу Фидел Кастро!
59
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върховно тъпо оправдание за да върнат Турция в средновековието. Единствено хубавото в тази идиотия е, че след като изолират и съсипят държавите си, Ерчо и Путчо ще се хванат за гушите като Сталин и Хитлер, за да се покажат е по-гУлемиО бабаит. Тоя филм вече сме го гледали, и едва ли някой ще се върже да им помага преди да си изтребят половината от народите. мужици срещу ***.
58
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гюлен е пътник. Турските служби и Сивите вълци едва ли ще му дадат втори шанс.Проповедникът на радикален ислям няма място в светска Турция.
57
15
 
12
 
! Отговори
SS преди 7 години
таа карикатура на снимката е в много голяма грешка:патриотите, които се опитаха да свалят Ердохан са действали по своя воля, а целта им е да освободят турския народ и света от тоз сатрап и откровен фашизоид!Освен това, ако ЦРУ беше замесено, сега от Ердоган нямаше да има и помен, а в Турция щеше да се говори и пише за всичко друго, но не и за него, т.е. той щеше вече да е дълбоко забравен-така де, те момчетата от Ленгли си знаят работата, и щяха да изпипат всичко перфектно-не им е за първи път.
56
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КГБ стои зад Проект Възродителен Процес 1986
55
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко, че в България няма политик и лидер като Ердоган, който да мисли за народа си.Само продажни марионетки и треторазрядни слуги ... родени наведени и ...огъ ...
54
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AKO ISKATE DA JIVEETE SVOBODNO DOBRE IDA PROSPRIRATE IZGONETE RAZBOINIKA I KRADECA USA OT DYRJAVATA SI
53
6
 
14
 
! Отговори
Анон преди 7 години
До Анонимен 62Ти като работиш за статистиката и на България и на Русия, защо не пишеш с колко е по-голама средната заплата, господин пропагандатор?
52
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
AKO ISKATE DA STE DOBRE I SVOBODNO IZGONETE USA OT DYRJAVATA SI DA NE VI KRADE I PODTISKA.
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не знаехте кой е, със сигурност бихте оприличили генела с някой софиянец, нали...
50
3
 
19
 
! Отговори
234 преди 7 години
vsqka durjava trqbva da misli za sebe ne za usa ili rusiq te sa si dobre,korata jiveqt dobre nie v bg mizeruva i se biem da li da sme ot stranata na usa ili rusiq vijte turciq bori se za absulutno nezavisimost
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е по воля от вън случая е за човек на сноуборда,ако е по воля от вътре случая е за хора на лийксчетата,ама от къде пратени по направления и посоки,бая зор,бая воля за разнищване,направо работа за нова партия,то и по чиято воля да е било все до това ниво е щяло да бъде дори при оцеляване на който и да е поръчител.
48
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Организаторите са на север!!!
47
15
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
и защо цру ще удря по генералите които са завьршили военни академии в сащи как така седянката няма да проработи ако е подготвена от цру този пенсионирангенерал говори колкото да не го арестуват и него
46
9
 
14
 
! Отговори
Sasym Haship Kaia преди 7 години
Преди да изпуснат от зоологическата градина Банана Обама в неплатен отпуск добре е да си оправи свинарника в който превърна Европа и Турция ,като вземе да реши проблема с тоя диктатор.
45
4
 
20
 
! Отговори
хилъри клитор преди 7 години
ние бомбим само за свобода! за свобода и пак свобода!!