ЦРУ е мозъкът на опита за преврат в Турция!

Ген. Башбуг: Целта бе да се удари турската армия чрез мрежата на Гюлен
3 авг 2016 10:52, Елка Василева
103
ЦРУ е мозъкът на опита за преврат в Турция!
Генерал Илкер Башбуг. Снимка: архив, Reuters

Бившият началник на турския генерален щаб Илкер Башбуг направи разтърсващи разкрития в интервю за Си Ен Ен Тюрк, излъчено в програма "Неутрална зона".

Той заяви, че гръбнакът на пуча е мрежата на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен - ФЕТО (Фетуллахистка терористична организация).

Още по темата

"Според мен метежът на 15 юли не е точно преврат, защото не прилича на военните преврати. По нищо не прилича на предишните преврати. Затова аз не одобрявам определянето на метежа на 15 юли като военен преврат. Това е въоръжен метеж на мрежата на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен", каза Башбуг.

Бившият началник на турската армия изрази категоричното мнение, че ЦРУ е мозъкът на опита за преврат.

"Смятам, че ЦРУ използва ФЕТО, за да удари турската армия. Военнослужещите фетуллахисти, които проникнаха в турската армия, не са действали по своя воля, за някакви свои цели, както обикновено става при превратите. Няма никакви данни за това, че те са имали някакви свои цели и задачи. Много явно си личи, че това движение изпълнява цели и задачи, които се направляват отвън", каза Башбуг.

По думите му три групи военни са участвали в опита за преврат.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
8
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Като агент от ЦРУ категорично отричам безпочнените нападки към себе си и шефовете в Ленгли. Ние сме НЕВИННИ и БХК ще накаже в международния съд нашите клеветници и поругатели.Агент Кънчев, ЦРУ!!!
43
4
 
23
 
! Отговори
. преди 7 години
А кмета на Анкара каза по CNN-Turk, че Гюлен изпращал духове, които карали хората да му се подчиняват. "Аз знам - той може" завърши кмета.Това по световна медия.. Кмет.. не на някакво селце в Анадола, а на Анкара - столицата на Турция.
42
7
 
6
 
! Отговори
Проучване преди 7 години
Доверие към турците в Русия - под 14%
41
1
 
0
 
! Отговори
леле преди 7 години
До Troliadaтакива глупости написани
40
3
 
24
 
! Отговори
сова преди 7 години
Има ли нещо станало по света, и да не са замесени краварите. Ако оная двуликия Янус, Клинтън стане президент, тогава ще видите какво го очаква света.
39
15
 
11
 
! Отговори
Обергрупен фюрер преди 7 години
Докараха ме да обяснявам що обичам со.росо.Висички без значение фили и фоби турци и обяснявам що трябва да ненавиждатe Ердоган,тоя ултра ислямист ако не бъде махнат от власт майка ни жална.Своите погребва като кучета в безименни гробове с вас и децата ви ли ще има милостТурция е е халифат nee влизала само у един от съседите си с който граничи.У нас!
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ви препоръчам да разгледате и проучите банкнотата от един долар.
37
4
 
1
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
До Обергрупен фюрер Пак повтарям. Точно те ! Директивата им е трудна за сдъвкване, но ..........
36
20
 
14
 
! Отговори
??? преди 7 години
Отново под силен натиск от Ердоган генералът обвинява САЩ( въпреки че целият прогрес на Турция се дължи на НАТО и САЩ.)Сега Путин ще го прегърне.Но всички, които пишете с възторг СЕГА за Ердоган( защото е против САЩ и ЕС), знаете ли , че ТОВА е прелюдия към война( разумните казваме "ДА пази ГОСПОД!), защото и Ердоган, и Путин достатъчно "объркаха конците".Те( Ердоган и Путин дори не искат края на ИД: мигрантите и за двамата са средство за ИЗНУДВАНЕ на ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ страни.)
35
3
 
15
 
! Отговори
Бай минчо преди 7 години
Я помислете малко по-така. Всеки може да стои зад този опит, вероятно широката публика никога няма да узнаем отговора.Важното е, че ЕРДОГАН 100% Е ЗНАЕЛ КАКВО СЕ ГОТВИ - дни, седмици а може и месеци преди това.Дали е можел да го предотврати? Ами естествено, но да не е *** - сега вече е недосегаем!
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПсиходиспансерКакво по-голямо доказателство от това, че памперсите вече работят според новите опорни точки!
33
8
 
7
 
! Отговори
Troliada преди 7 години
Napravo se uchudvam, kak vsichki ruski trolove suzaliavat za gorkia diktator Erdogan! Niakakvo diavolche go podkokorosalo da svali samoleta (koito samite Americanci mu kazaha, che ne e triabvalo da pravi),sega sushtoto diavolche mu spretnalo prevrat! Gorkia toi! Mnogo mi e mil! A kakvo stana sus tvurdeniata na Putin, che toi i negovoto semeistvo profitira ot cisternite kum ISIS... izvednuz niama takova neshto..> CIA... OBAMA, ...te sa vinovni...
32
8
 
4
 
! Отговори
Обергрупен фюрер преди 7 години
До диспансер-aЯ пак ,...наново помисли Дали Русофилите защитават Ердоган
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 27 и 1 коментарЗащо не напишеш така: 5 млрд долара и Путин без Украйна, 2 млрд долара и Ердоган с повече врагове и неспокоен сън.
30
15
 
5
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Изключително ми е забавно да гледам, как руските *** сега са най- големите защитници на Ердоган. По- лоши от господаря са само слугите му ! Същите тези, които до оня ден хвърляха епитети към Ердоган със силата на ядрени бомби, сега, когато вече е Ердоганчик имат нов приятел.
29
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои хора забравят, че Турция не е арабска страна, а страна с хилядолетна традиция в държавно управление. ЦРУ може винагаги да е успявал с превратите в арабските страни, както и с предишните преврати в Турция, но това не значи, че са Фанали господ за топ.ките. Този път го оплескаха като българите се изкензаха с възродителния си процес!
28
8
 
3
 
! Отговори
маиор томчев преди 7 години
Точно казано.Това не беше опит за преврат а наказателна акция,за това че Турция пусна и пуска бежанци към Европа,и някои от тези бежанци направиха атентати.Западняците изкараха танковете от военната база в Инджирлик(тъй ли беше) и започнаха да газят и стрелят.
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШибиРибиПроЗтият турски народ нищо не знае, пасе трева и брои звезди, докато умният, красив, строен български селянджър всичко знае! Брях брях брях брях брях ...
26
14
 
15
 
! Отговори
Обергрупен щурмбах ф преди 7 години
Ако ЦРУ бе направило самоорганизираният от Ердоган преврат Ердоган щеше да свърши като куче разстреляно на улицата-справка Садам,Кадафи и др организирани от ЦРУ.Тоя преврат си е чиста пишман вътрешна работа на Ердоган, Ердоганисване на неудобните,а ЦРУ ,че ще организира преврат ще го направи,но диктатора ще свърши като тия изброените от справката
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vqrno e CRU e organizatora,hodjata e samo izpulnitel