ЦРУ е мозъкът на опита за преврат в Турция!

Ген. Башбуг: Целта бе да се удари турската армия чрез мрежата на Гюлен
3 авг 2016 10:52, Елка Василева
103
ЦРУ е мозъкът на опита за преврат в Турция!
Генерал Илкер Башбуг. Снимка: архив, Reuters

Бившият началник на турския генерален щаб Илкер Башбуг направи разтърсващи разкрития в интервю за Си Ен Ен Тюрк, излъчено в програма "Неутрална зона".

Той заяви, че гръбнакът на пуча е мрежата на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен - ФЕТО (Фетуллахистка терористична организация).

Още по темата

"Според мен метежът на 15 юли не е точно преврат, защото не прилича на военните преврати. По нищо не прилича на предишните преврати. Затова аз не одобрявам определянето на метежа на 15 юли като военен преврат. Това е въоръжен метеж на мрежата на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен", каза Башбуг.

Бившият началник на турската армия изрази категоричното мнение, че ЦРУ е мозъкът на опита за преврат.

"Смятам, че ЦРУ използва ФЕТО, за да удари турската армия. Военнослужещите фетуллахисти, които проникнаха в турската армия, не са действали по своя воля, за някакви свои цели, както обикновено става при превратите. Няма никакви данни за това, че те са имали някакви свои цели и задачи. Много явно си личи, че това движение изпълнява цели и задачи, които се направляват отвън", каза Башбуг.

По думите му три групи военни са участвали в опита за преврат.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Цък цък, ЦРУ-то колко некомпетентни са станали един преврат не могат да организират като хората. А имат толкова преврати зад гърба си, че човек би си помислил, че са изпипали процеса. :)
3
9
 
10
 
! Отговори
BINGO преди 7 години
Ще ми е интересно ако Възродителен Процес е извършен по съшата Схема като в Турция , затова Дело Възродтелен Просец е за Европейския Съд
2
11
 
16
 
! Отговори
Йес преди 7 години
ЦРУ да не знаят как да направят преврат?
1
3
 
39
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Някакво торнадо завилня над Турция от известно време. Чорапът започна да се разплита, но покрай така наречените военна тайна, държавна тайна, секретна информация, не всичко ще стане известно за обществото. А би било интересно. И важно.