Силен трус в Гърция повреди пътища, няма пострадали хора

Земетресението е било със сила 5,3 по Рихтер
16 окт 2016 08:02,
12
Силен трус в Гърция повреди пътища, няма пострадали хора
Снимка: архив, Ройтерс

Земетресение с магнитуд 5,3 беше регистрирано снощи недалеч от границата на Гърция с Албания. Това съобщи Геофизичният институт на САЩ, цитиран от ТАСС.

Епицентърът на подземните трусове е бил на 25 км северозападно от Янина и на 215 км югозападно от Солун. Огнището е било на дълбочина от 21 км.

Още по темата

Представител на гръцкия Геофизичен институт заяви пред Ройтерс, че силата на труса е била 5,2, както и че епицентърът е бил на 12 км северозападно от Янина, край бреговете на Гърция.

Има известни щети по планинската пътна мрежа в района поради падащи камъни, но няма жертви, заяви пожелал анонимност полицейски представител.

Трусът е бил усетен и на остров Корфу в Йонийско море, популярна туристическа дестинация, предаде гръцката агенция АНА-МПА.

Гърция и околният регион често биват разлюлявани от земетресения в морето, като повечето не причиняват сериозни щети, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До светнат до планинарНе е нужно човек да е на самия епицентър, за да стане свидетел на ужасии. Янина не е чак толкова далеч от Олимп. Имал е късмет човекът.
5
2
 
6
 
! Отговори
светнат до планинар преди 7 години
Предполагам като планинар си наясно, че въпросната планина, която си катерил е бая далече от епицентъра на заметресението. Така че отговора на върпоса ти е - нищо.
4
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В бойколандия и без земетресения пътищата се повреждат малко след като талпата пререже лентичката.
3
14
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Вчера, ТАПАКО! И не обиждай съюзниците на Русия!
2
4
 
18
 
! Отговори
Планинар преди 7 години
Преди една седмица катерих Митикас (планината Олимп). Стигайки до върха странно но ми мина една мисъл през главата. Какво ли ще е ако има земетресение докато съм на стрямния връх?! Тези които са били днес там предполагам с ужас са забелязали рухването на големи късове скали. Късмет извадих...
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маматасиджаса! Около нас стана като на палуба.