Български бебета за продан в Гърция! 13 новородени за ?6000 – 8000

Разбита е престъпна група от шестима, продали 13 новородени
Обновена: 23 дек 2016 20:31 | 23 дек 2016 20:30, Елка Василева
43
Български бебета за продан в Гърция! 13 новородени за ?6000 – 8000
Снимка: архив, Булфото

Българи продавали бебета в Гърция срещу суми между шест и осем хиляди евро, съобщава електронното издание на гръцкия вестник "Та неа".

Полицията в град Катерини е разследвала 13 незаконни осиновявания и е разбила престъпна група от България, в която са участвали шестима души.

Според полицията групата е действала най-малко от три години. Тя е намирала бременни жени в България в тежко финансово положение и ги убеждавала да продадат новородените си бебета.

След това престъпниците прехвърляли жените в къщи в Катерини, където те живеели до раждането, което ставало в клиники в района.

След това майките и бебетата били карани в градове в Северна Гърция и Атина, където бебетата били предавани на бездетни семейства, които плащали за услугата до осем хиляди евро.

Полицията е установила, че от октомври 2013 г. до май 2015 г. са извършени общо 13 незаконни осиновявания, пише БТА.

Разследването обхваща 13 биологични майки от 23 до 44 години, като всички са от България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
13
 
7
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Напротив! За съжаление днес много българи са готови да продадат бебетата си заради тоталната, неописуема немотия, в която живеят. Хората във форумите не могат да си го представят, защото живеят извън страната или са заможни.33028
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Български бебета или бебетаа на български граждани - ако може авторкатаа да уточни. Нее новина, че хора с българско гражданство, което не са българи, отдавна въртят бизнес с бебета в Гърция. Показвани са многократно по телевизиите в България. Защо поли;иятаа разбива групата едва сега? Нали са ги знаели от три години, перидо, достатъъчен да се изкарат сериозни парици и да се поделят почти по братски с ресорните наблядатели! Или този път не са си платили достатъчно?!?
7
2
 
15
 
! Отговори
до 9/ Пешо * преди 7 години
Това за изоставянето на децата от страна на бащите ли се отнася ?
6
9
 
19
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ааа, българките не ги продават. Те ги раждат срещу голф, апартамент, чантичка, палтенце....А сега сериозно - за мен лично всяка престъпление срещу дете трябва да се лежи минимум 20 години, включително изоставяне и отказ от полагане на грижи.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за това ли царя ни е виновен? Или Путин? Или ЕС?
4
4
 
29
 
! Отговори
Да,те са от България преди 7 години
Български гражданки са.Но НЕ са българки.Те не желаят да отгледат тези свои деца, а в Гърция има семейства, които горят от желание да ги приемат. Тогава какъв е проблемът? Нали и България, и Гърция са в ЕС. Децата ще са граждани на ЕС, независимо от това дали ще растат тук или там.Гърците, които са приели децата в своите семейства, са направили подарък на биологичните майки, това си е между тях, полицията да не се меси.И да не ни ги връщат, та да плащаме на наши роми да са приемни родители!
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПрофесорПосле се чудим къде са изчезнали траките.
2
0
 
16
 
! Отговори
Издислав преди 7 години
Професоре ........тази българи си продават децата много преди Радев,Росен,Първанката и т.н....
1
3
 
47
 
! Отговори
не е за смЕх преди 7 години
Омръзна ми разни драскачи да обиждат непрекъснато българите наричайки такива *** които и без това трудно говорят български.