Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!

Албанските политици били заплаха за мира на Балканите, оцени той
21 апр 2017 19:15, Елка Василева
375
Дачич: Велика Албания стигна до Ниш! ЕС и САЩ да реагират!
Ивица Дачич. Снимка: архив, Reuters

Външният министър на Сърбия Ивица Дачич призова ЕС, САЩ и Великобритания да реагират на изявленията на албански, косовски и официални лица от трите общини в Южна Сърбия /Прешево, Буяновац и Медведжа/ за обединяване с Албания.

Дачич заяви снощи, че те ще бъдат сериозно отговорни, ако не реагират на заявените позиции на албанските политици, предават белградските електронни медии.

Още по темата

Кметът на община Буяновац Йонуз Муслиу заяви по-рано, че съюз между Албания и Косово е "безсмислен без Прешевската долина - Медведжа, Буяновац и Прешево", както и че "без Ниш това не е "Велика Албания" и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина".

По този повод Дачич предупреди, че албанските политици се превръщат в "главна заплаха за мира и стабилността на Балканите и Европа".

"Координираните изявления на албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за съюз на Албания и Косово и на Йонуз Муслиу показват, че Велика Албания е цел на всички албанци. Днес Муслиу добави към това и Ниш, утре ще бъде и Скопие, Улцин, Епир. Ще проговорят ли ЕС, САЩ, Великобритания? Ако не направят това и този път, когато Велика Албания стигна до Ниш, те ще бъдат пряко отговорни за последиците", подчерта Дачич.

Той добави, че албанците "би трябвало да мерят думите си, защото на международната сцена ги няма вече техните защитници, които бомбардираха Сърбия, за да откъснат Косово от Сърбия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
1
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 7 години
*** кухоглави, по-вероятно е в близкото бъдеще да има турско-албанска граница!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Шовенистите Не става, защото Белград не тяхен. Само Крива паланка.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кръпел Ами ще обяснява. Те и сега учат за "Шопското востание против бугарите 1878". Тогава пет сърбомански чорбоджии и около 15 сръбски официри останали в София след Гурко, окупират софийските кръчми и дигат сръбското знаме. Това е шопската нация.
40
3
 
6
 
! Отговори
Шовенистите преди 7 години
Сърбия накрая ще остане един Белград..
39
0
 
2
 
! Отговори
До 31 преди 7 години
Тогава ни спря Русия. За останалото си прав.
38
2
 
2
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 7 години
''Историко'', с талибан Ердоган от югоизток гледай да не загубиш цяла България!
37
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърбе на върбе! Българо-хърватска граница!
36
0
 
13
 
! Отговори
Бултрас преди 7 години
С шиптърите ще се срещнем на Косовско поле.Не случайно ги е страх от нас.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е и така ще имаме кораби и търговия на Средиземно море с Италиям Франция и Испания и ще заобикаляме Сърбия. =============Нали имахме кораби и търговия в Черно Море?Харизахме всички кораби на Киро Гела, който ги наряза и сега се радвате на футболния му отбор.С тази политическа класа и с този манталитет не можем да администрираме никакви територии, освен да крадем пари от европрограми и външни дългове в София.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mного бързо забравихте как през 1885 г. ни забиха нож в гърба сърболята.---Проблема е, че в момента сме по-близо до 1396, отколкото до 1885.
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставам с впечатление, че в софия са останали 95% безмозъчни същества а умните са се изнесли в чужбина. Хайде да е на късмет Албанците да вземат софия та да се " радват" на евростлантиците.
32
2
 
16
 
! Отговори
Историк преди 7 години
Сърбите загубиха Косово, сега да внимават да не загубят и Войводина. Суботица е 90% унгарско население, Нови Сад е 50 на 50 сърби/маджари. Унгарците отдавна си ги взели на мушка. Всеки си плаща за гяволъка, православни "братя"! Както вие искахте да откъснете Македония от майка България, сега албанците ви разказаха играта с Косово.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 34 Няма как да стане, защото сърбите ни мразят абсолютно. Те не могат да ни простят, че са спечелили войните с нас, ама са яли бой непрекъснато, та даже в I СВ им изтребваме 1/3 от юначната армия. Те и днеска си искат линията Самоков-Ихтиман-Плевен-Лом и ни делят поне на 10 нации, от които 5 сръбси. Ти май си от сръбските!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган стана султан и на някои хора им пораснаха криле.
29
3
 
5
 
! Отговори
До Помним историята преди 7 години
Ти май много бързо забравяш годината 1396.Това е главната опастност сега.
28
1
 
14
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Аааааааааа, колко гадно било да ти късат живо месо от държавата, а....... "братя" сърбе-Нали ВИЕ така правихте с нас, ама всичко се ВРЪЩА (какво ли очаква хАмерика????).Арнаутите пък да си помислят за изконни Български земи че да не глътнат Българска какалашка напряко.........
27
4
 
4
 
! Отговори
2013 преди 7 години
Само не разбирам Дачич защо плаче на ЕС и САЩ, като този албанец е сръбски гражданин, че и общинар. Не става въпрос за някой от Албания или Косово. Да го осъдят и бутнат в затвора.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ходил съм два пъти в Ниш. И двата пъти ми направи впечатление, че има доста хора които разбират ДОБРЕ български и дори опитват да го говорят като разберат, че си от България. Като цяло хората са доста добронамерени. Градът малко прилича на Пловдив.
25
5
 
19
 
! Отговори
Помним историята преди 7 години
Mного бързо забравихте как през 1885 г. ни забиха нож в гърба сърболята. Как ги мачкахме до Пирот и оттатък Ниш. И Белград днес щеше да е български град, ако не се беше намесила Австро-Унгария да ги спаси. Забравихте как ни наричат предатели на православието и "црни б*угари от Татарстан", а на братята ни македонци им промиваха мозъка в югославските учебници по история с "б*угари су jeдно хунско татарско племе".Долу Сърбия. Граница с Хърватска!
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29 Така е - Белград им е подарен от Австрийския император, когато бягат от Косово.