Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!

Кметът от Южна Сърбия за идеята за обединяване на Албания и Косово
Обновена: 21 апр 2017 10:17 | 21 апр 2017 10:14, Елка Василева
126
Муслиу: Сърбите да са благодарни, че не искаме и Ниш!
Снимка: архив, Reuters

Кметът на община Буяновац в Южна Сърбия Йонуз Муслиу заяви, че официална Тирана има пълната подкрепа за „обединяването на Албания и Косово“, ако те бъдат лишени от европейска перспектива, но не и без Прешевската долина /така албанците наричат южносръбските общини Буяновац, Медведжа и Прешево, в които те са мнозинство/.

Муслиу заяви, че подкрепя заявеното по-рано от албанския премиер Еди Рама и косовския президент Хашим Тачи за обединяване на Албания и Косово.

Още по темата

„Съюз на Албания с Косово без Прешевската долина, без Медведжа, Буяновац и Прешева, е безсмислен. Сега е ключовият момент Албания и Косово да покажат на Сърбия, че това е част от Албания, която не бива да пипат“, каза Муслиу, цитиран от РТС.

Той твърди, че Прешево, Медведжа и Буяновац са съставна част от държавата Косово, от която са насилствено разделени.

Муслиу каза още, че съзнава, че това няма да се хареса на Сърбия, както не й хареса по думите му отцепването на Косово.

„Без Ниш това не е „Велика Албания“ и Сърбия дори трябва да ни е благодарна, че албанците искат обединяване само на Албания, Косово и Прешевската долина“, каза Муслиу.


126
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 дни
Ако ще и към Великата Британия да минат, тези които не са признали Косово пак няма да го признаят, ното пък обединението с Албания. Да видим богата Албания с какво ще ги нахрани....
107
1
 
0
 
! Отговори
До 105 преди 4 дни
Е, не, ще ме умориш от смях. Сума ти и книжовник школи, а книжовно наследство- нула. Къде са титаничните български автори? Освен една азбучна молитва от от анонимен автор друго няма. Не ми излизай с номера, че всичко е унищожено. Как в Истанбул се е запазило почти всичко от византийските автори, а от великите български литературни апологетите нищо няма. Хайде слез на земята малко. Във всичките световни университети се изучава османистика. Случайно ли?
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
И между другото,Византия и България,не само са били много по-развити в културно и друго направление от османците,ами дори те са били центъра на света в Средновековието и специално Византия,били са по-развити и от Западна Европа,които се развиват едва в късното Средновековие.Да не говорим,че там науката е била дълго време подтискана по религиозни причини.И имат късмет,че балканските народи изтощават и спират нашествието на османците към Европа.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен
Османците незнам каква хигиена са давали,но знам,че стотици години преди идването на османците на Балканите,в българските дворци е била изградена водна система,а градовете били опасани с водна система служеща не само за къпане,но и за много други дейности.За образование пък изобщо да не спорим,след като царете Борис+Симеон строят маса школи и книжовни центрове из почти половин Европа.Къде са били вашите книжовни школи?
104
2
 
21
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 5 дни
До Анонимен 103

Всички страни, неуважаеми господине с ограничена грамотност, незавиден интелект и със съмнителен произход, които са били на нивото на България през 1393 година и които са се сравнявали с България сега са процъфтяващи демокрации. Второто Българско Царство е царство на древна култура, на духовност, държава с крепости, дворци, църкви с великолепни стенописи, изпреварващи с векове европейския Ренесанс. За съжаление 500 години едно диво варварско племе съсипва всичко това.
103
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дадохме им прогрес,западна култура и ценности
...
Я пак?
Тогавашният ти прадядо е бил закрепостен към местният болярин който му е смъквал по десет кожи от гърба. Опъвал е тогавашната ти прабаба и всичките и сестри. Нямал е нищо освен кожената препаска. Дал бил прогрес и западна култура и ценности.
Османецът ти донесе хигиена, образование и закони. Даде ти парче земя и възможността да си изхранваш семейството. Освободи те от военна повинност за да се плодиш и развъждаш, а не да умираш за васала
102
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Истината е че Османците навлязаха по
тези земи преди векове! Дадохме им прогрес,западна култура и ценности ,
....

АХАХАХАХА
101
5
 
7
 
! Отговори
ДО Мюсюлманина преди 5 дни
Ама аз не съм Атеист .Вярвам в себе си.Моя бог се казва по същия начин както се казвам аз! Вярата не е лошо нещо.Лошо е когато те окове в окови, и почне да контролира живота ти! Когато в нейно име почнеш да правиш неща които иначе не би направил! Това е лошото във вашата вяра.Вие слугувате на вашата вяра докато Моята вяра слугува и работи за мен!Усмисли това !
100
9
 
1
 
! Отговори
От Мюслюманина. преди 5 дни
До ДО Мюсюлманина; Аз казах мнението си за такива атеисти като тебе,няма да ти отговоря защото просто не си заслужава.Само ще кажа, че не си прав, това ми е в задължението.А бъдещетоще покаже,всичко се променя с времето. А времето е добър показател.Само знам една истина,че от бомбите(всякакви) няма да умират само Мюслюманите и в Средиземно море няма да се давят само Мюслюмани. Докато в Афганистан, Сирия, Ирак, Либия, Палестина, Сомалия...няма мир, няма да има и в държаави"омиротворители". Това е
99
0
 
4
 
! Отговори
истината преди 5 дни
4е кметът на буяновац не е тоз муслиу или брус лиу а се казва шаип камбери... толкова сте тъпи вие от дневник бг 4е просто нямам думи ... само глупости си пишете !!! информирайте се правилно бе човечета...
98
4
 
10
 
! Отговори
ДО Мюсюлманина преди 5 дни
Човече! Исляма го създадохме ние Християните и Юдеите ,най-вече вторите за да спрем развитието ви.Защото бяхте напраднала цивилизация.Персия,Месопотамия ,Египет ,между реките Тигър и Ефрат.Представлявахте технологична заплаха за нас.Затова ви вкарахме в главите Алах ,да ви контролира и води към нищета .Но сега вече ще трябва да преосмислим съществуването на тази религия защото почва да вреди и на нас самите!
97
2
 
14
 
! Отговори
от 96 преди 5 дни
Иначе съм съгласен за някой неща.Преди да се появи Мохамед наистина бяхте цивилизация .От тогава до сега НИЩО ама НИЩИЧКО не сте дали на тоя свят освен Тероризъм и Фанатизъм
96
7
 
7
 
! Отговори
до 94 преди 5 дни
Само примитив може да вярва че има някой висш горе на небето и трябва да го слуша и да му се клана.Преди 1000 години и ние Християните бяхме фанатици като вас .Но еволюирахме! А вие сте спрели с развитието си още преди 1200г когато се появи Мохамед.Той няма ионтерес вие да еволюирате защото сте усетите че сте живели в заблуда.Той има интерес да ви държи Невежи и такива ще си умрете!И неми говори за науки защото Питагор и Аристотел (основателите на Математиката) за живели много преди да имаАраби
95
2
 
2
 
! Отговори
до 93 преди 5 дни
Много преди ние Българите да пожелаем вашето Геноцидиране целия свят ще го желае .С нашата смешна Армия няма какво да направим НО когато целия Запад е зад нас ....... Направо ако съм на теб ще ида още сега при Попа да си сменя вярата!
94
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До 92; От атеисти, бежбожници, мръсници, ***, човекоподобни които мислят,че те са създали света мнения, акъли, предложения и критики не приемам. Ти си си спечелил пъкала. Няма смисъл и аз да слизам на твоето ниво и да печеля грехове. Ти си върви по своя път. Така или иначе пътят ти пак ще свърши при(както ти се изразяваш) "измислиния Бог". Ислямът е дал на света медецината, астрономията, математиката и аритметика. Поради тази причина числата се наричат АРАБСКИ. ПУ-НКО ПРАЗНА ГЛАВА.ГЛАВОЧ..
93
10
 
4
 
! Отговори
истината преди 5 дни
До от 88; Хе де ще ще.ХахаЩе де ще.Ти заключвай врата здраво, уший на всичко женско в семейството шалвари и си трай. Ние няма да правим геноцид. Знаем какво да ви направим.Този път няма да сгрешим.С какво ще направиш геноцид бе шашма? С 20 танка които не палят,2 самолета дето не летят,35 БТР които нямат даже и акумулатори и двата хеликоптера?През 1989 имахте 120.000 армия 56.000 запасняци, 90.000 милиция и ДС,1200 танка,1400оръдия,250 БТР-а и клекнахте за 45 дена пред мирния турски народ.ИДВАМЕ
92
6
 
8
 
! Отговори
до 90 преди 5 дни
Какво сме научели от вас бе Акбарчо!!!Какво сте дали на света!Само тероризъм и фанатизъм. Само пречите на тоя свят да се развива.Вижте само как си забулвате и без това грозните жени сакън някой Християнин да не ви ги открадне.На човек който позволява някой измислен Бог да му контролира живота ,нищо не може да научиш от този човек! И ние си имаме Бог но не той контролира нашия живот а ние неговия!!!
91
2
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 5 дни
Алооо - Днес БГ, изпратете на ДАНС IP- то на последния коментиращ!!! Що за провокации и откровени глупости допускате да се пишат! А ако му тегля една майна, веднага ще ме изтриете, нали???
90
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До До Истината; Ренесансът в Европа започва благодарение на предобивките и наученото по времето на кръстоностните походи. В средновековието Ислямът е в векове пред християнството, за това се покорявате на Исляма. Там където има прогрес там е и успехът. Точно както е сега, християнската експанзия благодарение на техническите средства. Но всичко се пробужда и събужда скоро няма да е така. Така,че вие нищо не дадохте на Османската империя а получихте правото да съществувате като нация, жалко....
89
3
 
3
 
! Отговори
от 88 преди 5 дни
Търпението ни е към своя край.Просто ви чакаме да поискате нещо повече ,за да оправдаем Геноцида който ви очаква!