"Турция плаче" – откриват убити изчезнали деца

Случаите предизвикаха възмущението на обществото
3 юли 2018 11:30, Елка Василева
107
"Турция плаче" – откриват убити изчезнали деца
Снимка: в. "Ватан"

Темата, свързана с убити деца в Турция, е водеща за турския печат днес.

Всички водещи турски издания публикуват на първите си страници снимки на изчезналото преди 18 дни четиригодишно момиченце Лейля, което вчера бе открито мъртво в източния окръг Агръ.

Малката Лейля Айдемир изчезна в село Безирхан (окръг Агръ, Източна Турция), в което живее дядо й. Лейля бе пристигнала със семейството си в Безирхан по повод Рамазан байрам. Цяла Турция дни наред следеше развитията във връзка с издирването на момиченцето.

Новината за смъртта на детето дойде, след като в неделя бе съобщено, че друго изчезнало дете в Турция е открито мъртво. Тялото на осемгодишната Ейлюл Яглъкара бе намерено след седемдневно издирване, заровено под електрически стълб в Анкара. Според първоначалните медицински заключения момиченцето е било измъчвано, насилвано сексуално и удушено.

"Турция плаче" ("Ватан"), "Черна новина от Лейля" ("Йени шафак"), "Сърцата ни отново са разкъсани" ("Стар"), "След Ейлюл и Лейля бе открита мъртва" ("Миллиет"). Това са заглавия на някои от вестниците по темата, поместени на първите им страници, пише БТА.

След осемгодишната Ейлюл, открита мъртва в Анкара, и изчезналата в Агръ четиригодишна Лейля бе открита мъртва. Милиони се потопиха в скръб, пише "Ватан".

Добрата новина, която цяла Турция чакаше, не дойде, констатира "Йени шафак", като добавя, че разследващите не изключват варианта за убийство на детето.

Изданията пишат, че тялото на детето е било открито край малка река на три километра от село Безирхан от местен жител, който отишъл да коси трева.

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи, че тялото на Лейля е било открито в район, който многократно е бил претърсван от спасителните екипи, заради което се създава впечатление, че тялото е било оставено край реката преди 4-5 дни.

В издирването на детенцето участваха жандармеристи, полицаи, служители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), медици, работещи в Бърза помощ, служители в турския Червен полумесец, доброволци, специално обучени кучета.

Трагичните развития с двете изчезнали момиченца в Анкара и Агръ предизвикаха обществено възмущение. Хиляди турски граждани, включително много известни личности, заляха социалните мрежи със съболезнователни послания и призиви за по-строги наказания за убийците и насилниците на деца, включително връщането на смъртната присъда.

Вестник "Миллиет" пише, че още две деца са изчезнали в Турция през последните дни. Едното дете е шестгодишният Уфук Татар, който е издирван в южния окръг Хатай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: турцияубити деца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Краекожие Мохамедово преди 5 години
***, това е жертвоприношение в чест на Аллаху-акбар!!!
51
1
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 5 години
Ивчо, *** да видиш каква икономика имат турците, какви курорти, на които всички българи се изнасят през лятото, какви хотели имат и колко са трудолюбиви, ние се храним с турски зеленчуци и плодове, колко любезни и отзивчиви са тези хора .
50
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за детенцето,като кукла е.Какво значение има дали е българче,турче или друга народност.Родителите и бликите страдат.Съболезнования на семейството .За виновните-справедливо наказание.
49
3
 
12
 
! Отговори
Тайчи преди 5 години
Да ги пращат в някой руски затвор белият орел черният делфин или някой подобен и малко по малко ще изчезнат тия случай като се знае какви наказания при какъв режим ги чакат
48
4
 
8
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
Автора е с турски произход. Нищо лошо, аз имам приятели турци, но когато този автор пише против Русия и трие коментарите против Турция, а против България не се трият ми идва в малко повече. Именно за такива хора като тази има етнически и верски конфликти!
47
1
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Няма значение че сме били под турско робство това е голяма трагедия за опечалените семейства изкрено им съчусвам. Помислете ако се случи и на нас как ще го понесем.
46
4
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
Що за ***..ски коментари има тук?Какво ви пречи Турция?
45
12
 
7
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Щом мечката играе у комшиите и при нас ще дойде
44
4
 
9
 
! Отговори
До 64 преди 5 години
Всичко е зомбирано брато.
43
7
 
16
 
! Отговори
Не ви е срам преди 5 години
Правителството ви мачка, мачка...увеличи ви тока парното, а вие тука се самоизяждате.. пфу.....не ви е срам.
42
11
 
3
 
! Отговори
Demented преди 5 години
Как сте зомбита?
41
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуйките ще си платят за всичко което са вършили през годините. Обратното броене е започнало за тях.
40
3
 
11
 
! Отговори
Рамирес преди 5 години
Долу лъже- патриотите нагаждачи, работещи против народа!
39
9
 
14
 
! Отговори
Дурхан преди 5 години
До Теофан..става въпрос за невинни деца..как може да злорадстваш?!дано да си проклет и ти и родата ти ...дано да изчезнеш
38
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Осман Паша-Ти нормален ли си бе,че пишеш тези неща за връщане на педофилията и т.н.Педофилите се наказват със затвор!Според мен изобщо не трябва да излизат от там,защото това е заболяване на психична основа и няма как да се излекува.Ще освободят педофила,той ще изнасили друго дете.А психотравмата на детето остава за цял живот(ако има късмета да остане живо).Химическа кастрация за педофилите и затвор!
37
44
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, защо само бели и светлооки, славянски тип деца убиват?Явно черните турци, по-низшата раса искат да останат само черни, като Ердоган..Горките дечица!
36
29
 
20
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
Убиваш същите кюрдски деца и бумернага се връща! Кога хората ще разберат, че всичко се връща рано или късно?!
35
3
 
37
 
! Отговори
Българина преди 5 години
До Турчина"Политиците в Турция почнаха да говорят за химическа кастрация след този случай, но според мен човек, който посяга сексуално на деца и ги убива трябва без много замисъл да му се наложи смъртно наказание! Ето за това смъртно наказание трябва да се прилага във всяка държава в света!"Това не е наказание. Каторга и тежък физически труд до живот - това е наказание.
34
18
 
40
 
! Отговори
999 преди 5 години
ДО БАЙ ИВАН!ПЕДОФИЛИЯТА Е СИЛНО РАЗПРОСТРАНЕНА В ХРИСТИЯНСТВОТО. ОТ ВЕКОВЕ ЦЪРКВАТА ВИ СЕ СЛАВИ СЪС СВОИТЕ СЕКС СКАНДАЛИ !НА СНИМКАТА ЗАГЛАВИЕТО СЕ ПРЕВЕЖДА КАТО : ТУРЦИЯ В ТРАУР !СЕГА ЩЕ ВИДИТЕ ВСИЧКИ ТУРЦЕМРАЗЦИ , ЧЕ НА ТУРЧИНА НЕ МУ ПУКА ЗА ЕВРОЧЛЕНСТВО, ЗАЩОТО НОВИЯ ЗАКОН Е ИЗЗЕТ ОТ ЗАКОНИТЕ НА ЩАТА ТЕКСАС И ЩЕ Е ПЪРВИЯ ЗАКОН КОЙТО ЩЕ МИНЕ ПРЕЗ ПАРЛАМЕНТА ! И ХИМИЧНАТА КАСТРАЦИЯ И СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ЩЕ СЕ ПРИЕМАТ!
33
2
 
87
 
! Отговори
:( преди 5 години
Не пишете щуротии.Убити са деца. Смъртта им е била мъчителна. Бог да ги прости и да накаже виновника.Имайте респект пред тази страшна трагедия.