Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!

Споразумението никога няма да бъде приложено!
Обновена: 31 яну 2019 12:56 | 31 яну 2019 12:45, Елка Василева
112
Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!
Панос Каменос. Снимка: архив, Reuters

Преспанското споразумение няма да бъде приложено никога, заяви лидерът на партията Независими гърци Панос Каменос в интервю по гръцката телевизия Скай.

Според Каменос Русия ще отнесе въпроса до ООН. Освен това според Каменос подписалите Преспанското споразумение не са взели предвид позицията на България, "която не приема въпроса с езика". "Този език (българите) няма да го отстъпят", твърди той.

Още по темата

Каменос потвърди, че той лично е казал на парламентарния представител на Независими гърци Аристидис Фокас да отиде в кафенето и да не участва в гласуването на правителствен законопроект.

"Ципрас ни продаде сто пъти, затова ние ще пием газоза в парламента", каза Каменос.

Той отправи посланието, че ако управляващите се опитат да разцепят парламентарната група на Независими гърци с непочтени средства, "ще последва война".

Каменос директно обвини правителството, че се опира на предателства срещу облаги и заяви, че премиерът Алексис Ципрас е предложил министерски постове на бившите депутати от Независими гърци Елена Кундура и Василис Кокалис, пише БТА.

Каменос се зарече, че партията му ще има решаващия глас и в следващото правителство. Той се обяви за незабавни избори, след които обеща "това отвратително споразумение" (Преспанското - б.р.) да бъде отменено.

Панос Каменос обеща да изправи бившия външен министър Никос Кодзиас, който подписа Преспанското споразумение, пред съда заради скандала с незаконното издаване на визи на непридружени непълнолетни. Лидерът на Независими гърци отново каза, че зад Кодзиас стои Сорос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Тоя дебелак се е загрижил дали ще признаем македонския език. Ние признахме руския език, та няма да признаем някакви си македонци.
94
5
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Македония трябваше да бъде призната само тогава,когато признае,че е населена от българи.Но другарят Желю изпълни нечие чуждоземно поръчение,насочено срещу България,сакън да не си поискаме заграбените земи.
93
4
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
До Какво знеш ти заисторията ни? Дай поне един факт, че българите са се кланяли на Тангра. Посочи поне един тюркски топоним по нашите земи преди 1400г. Напиши колко тюркски думи има в старобългарския език или пък колко процента са тюрските гени в българите. Откъде се пръквате такива измислени "историци"?
92
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
"Ципрас ни продаде сто пъти, затова ние ще пием газоза в парламента"Някой тук ползва Google преводач :)
91
7
 
9
 
! Отговори
Ай сектир от тука преди 5 години
Все ми е тая как си наричат езика македонците. Книжовният македонски си е различна езикова форма от книжовния български - единственото дразнещо е, че македонистите изкарват диалектната основа, върху която е базиран книжовния македонски, като нещо изконно различно от диалектната основа, върху която е базиран българския. Това обаче е линг. въпрос. Не е повод изкуствено да възпираме развитието на Македония и да даваме почва на Груйовци и др. типажи да си веят байряка!
90
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко българите не бяха признали Македония,щяха да я разкъсат,признаването на Македония е добра идея,но не можем да признаем и езика за македонски.Реално погледнато,единствената македонска организация е била ВМОРО и ВМРО,които са български,друга македонска организация не е имало.
89
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Какво знеш ти за....Аз знам,че нищо не знам, но ти и това не знаеш.. Преди 1000г. е било 1019г. БГ пада под византийско 1018г. Демек, тогава е била християнска, а нацията формирана. За какви селджуки говориш, за какви азери.... Чел си нещо, ама недостатъчно. От мен да знаеш - половинчатото знание е по-опасно от незнанието!
88
23
 
17
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Истината е че ако Балканските народи не са единни да се противопоставят на НАТО и ЕС, те загиват защото са на пътя на Ислямската дъга. Няма да има кой е по-най. Ако Русофобите искат да си живеят в една имагинерна колония на САЩ, никой не им пречи стига да не продават останалите хора, за които единствено Русия може да спре Исляма.
87
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хазарите нямат общ геном с евреите,просто са приели юдаизъм.
86
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно гледам наследник на беломорските българи.Чист българин.от де този шовинизъм в гърците.Толкова надъхани,че чак фанатици.Не искат и история да четат,поне малко да си отворят очите.Глупав народ,нещастен народ.
85
45
 
3
 
! Отговори
Какво знеш ти за преди 5 години
историята, промит мозък .....преди 1000 години, ние Турците, Грузинците, Азерите и Арменците сме били един народ - имали сме един общ бог -Тангра, столицата ни Фанагория е била огромен камене град (на двете старни на Керченския проток е бил) ... били сме част от великата империя Тартария !следтова Хазарите (които са еврей) ни нападат и ни рзделят на няколко държави, някой от тези държави като Турция и Повожска България например поискват закрила от Багдатския халиф - за това сега са мюсулмани
84
2
 
20
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
До преди 60-70 години, 1/3та от Албания е говорела и пишела на български език.От къде тоз език се пръкна,никой и не обяснява.Имам снимка на обява в ,,ebay'' на една разписка за заем,и беше пусната за продаване на цена от 100 долара.И гласи ,,Долуподписаният Кръсто Филипов,получих от г-ца М. Кезкорова сумата 1 наполеонь (94)гр. срещу дългът на г-н М.Пасховь. 3/ХII 910г. ......Получил: подпис.гр.Лерин/ днешен Флорина" Флорина се намира почти на албанската граница, имената не завършват на,,ски''
83
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първанов беше историк, президент и главнокомадващ армията, няма как да е забравил историята и да е погазил многовековния стремеж за връщане на изконните български земи, населени с българи, в пределите на България. Не може да е признал Македония за нещо чуждо и различно от България.
82
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каменос ЗАЩИТАВА България и българския език...Каменос? Да защитава?! България и езика??!! Уважаеми, или сте крайно заблуден, или злонамерен. Македонизмът е гръцко изобретение, ако не ви е известно, сърбежите стъпват на него, доразвиват го, но и тия, и ония го използват за затриване на българщината. Каменос защитавал. Пфу!!!
81
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До kikiЮгославия само е чакала нова война с България след 1944 г. за да вземе и София до Плевен. Георги Димитров и Живков много правилно са защитили България. Не може заради Македония да загубим България.
80
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТази държава беше призната от Първанов, дори преди всички останали от Европа, ББ няма нищо общо...
79
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От коментар номер 86Ако Панос Каменос ЗАЩИТАВА България и българския език, съгласен съм. Моля за извинение от предишният ми пост.Бойко Борисов да не предава за пореден път България и българските интереси! Защото НЕ съществува "македония" и НЯМА "македонски" език и "македонска" история!И още нещо- редно КАНОНИЧНИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ЦЪРКВИ ( БПЦ- БП, Гръцка Архиепископия - Атина , и Румънска Православна Църква) да ВЪРНАТ Стария Стил ( Юлианския Календар) за Църковна Употреба!
78
6
 
45
 
! Отговори
Не ми пука преди 5 години
за Македония и не искам да ме въвличат в Македонските проблеми !!!макетата ни мразят !!!2 национални катастрофи преживяхме заради това глупаво, подло и неблагодарно племе !!!
77
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците ( колкото и да не харесват нас, българите) НЕ отричат, че съществувала България ( бЪлгарския език , етнос, народност, песни, обичаи и др.) още в 7 век!Гърците ( и ние, българите!) ОТРИЧАТ ( и то с право) съществуването на "македония" ( след новата ера)! Македония ( ПРЕДИ новата ера) НЕ е била славянска, а ГРЪЦКА!
76
6
 
18
 
! Отговори
Еврейско влечуго ! преди 5 години
До Анонимен"Бкп- то и руснаците избиха маса народ у Пиринско и Вардарско"защо не се загрижи за кланетата и униженията които Българите от Ниш изстрадаха !!!???Колко пъти се вдигаха на бунт и искаха помощ от България !!!???Макетата ни мразят !!Не се занимавайте с това подло, неблагодарно и глупаво племе - те НЕ СА БЪЛГАРИ !!!