Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!

Споразумението никога няма да бъде приложено!
Обновена: 31 яну 2019 12:56 | 31 яну 2019 12:45, Елка Василева
112
Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!
Панос Каменос. Снимка: архив, Reuters

Преспанското споразумение няма да бъде приложено никога, заяви лидерът на партията Независими гърци Панос Каменос в интервю по гръцката телевизия Скай.

Според Каменос Русия ще отнесе въпроса до ООН. Освен това според Каменос подписалите Преспанското споразумение не са взели предвид позицията на България, "която не приема въпроса с езика". "Този език (българите) няма да го отстъпят", твърди той.

Още по темата

Каменос потвърди, че той лично е казал на парламентарния представител на Независими гърци Аристидис Фокас да отиде в кафенето и да не участва в гласуването на правителствен законопроект.

"Ципрас ни продаде сто пъти, затова ние ще пием газоза в парламента", каза Каменос.

Той отправи посланието, че ако управляващите се опитат да разцепят парламентарната група на Независими гърци с непочтени средства, "ще последва война".

Каменос директно обвини правителството, че се опира на предателства срещу облаги и заяви, че премиерът Алексис Ципрас е предложил министерски постове на бившите депутати от Независими гърци Елена Кундура и Василис Кокалис, пише БТА.

Каменос се зарече, че партията му ще има решаващия глас и в следващото правителство. Той се обяви за незабавни избори, след които обеща "това отвратително споразумение" (Преспанското - б.р.) да бъде отменено.

Панос Каменос обеща да изправи бившия външен министър Никос Кодзиас, който подписа Преспанското споразумение, пред съда заради скандала с незаконното издаване на визи на непридружени непълнолетни. Лидерът на Независими гърци отново каза, че зад Кодзиас стои Сорос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Еха5 изречения - 9 грешки.ЕХА!
54
5
 
8
 
! Отговори
Еха преди 5 години
Вижда се края на кумунизма .Скоро хората ще рзберат истината и ще премахнат политиците и ще измислят по-добър вариант от този подход шепа преяждащи и склонни на корупция да ни управляват.Ще се промени всичко,когато всички разберат ,че ние сме хората сме еднакви без значение какво минало имаме и къде сме родени.Од едната страна на границата братя или сестри са Гърци,Сръби,Македноци или Българи.Това са едни и същи хора управлявани от алчни хора векове назад.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този ще му пуснеме Волен - да го каратекира.
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този се е наклал мощно, тая шия не е от туршия.
51
7
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
подобие на политик със силни балкански маниери демек гръцки вариант на бай ***
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.....Този език (българите) няма да го отстъпят....... ТЕ ТОВА изречение описва напълно ситуацията. Демек играта на маззните грци е следната: има български език, има и македонски език; то няма да стане, ама ако българите се "откажат", т.е. приемат, че има македонски език, значи днешните македонци стават автоматично "славофони", като милионите техни гръцки братя-славофони, българи - нема, щото нали всичкото е било преди Македония, пък сегашните точат лиги по древните, пък те са си били гърци.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да караме да признават макитата от къде са, що са...Както изтъкна един от коментарите по надолу за хората къде са малко по наясно - от Бяло море, до балтийските петна горе и до далечния изток на "руското" местообитание всичко говори и пише на българскиКак, що не знам...ти ми кажи.Ама върви се оправяй...?!А тия руснаци не ми ги хвалете - нищо не става от тях...само на съсипия ще отиде с тях
48
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Каменос ме кефи.В България няма подобни политици.Всички са крадци и мошеници,гледат само себе си
47
1
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
РСМ стана от БЮРМ , след години СФРЮ .Дълго време ЕС и ЕК и САЩ настояваха РМ да стане БЮРМ , сега вече имаме РСМ . ЕК , НАТО , ЕС , САЩ , ОАЕ и ЖГЕРБ са доволни .България и Гърция няма право да спират новата Държава РСМ по пътя и , след като е Подкрепена от ООН , ЕС , ЖГЕРБ , ЕК, РАЮ , СЗО , КО , НОИ , НАП , НАТО , КМР , ЖБР .
46
1
 
4
 
! Отговори
До 42 Маке преди 5 години
Евала ти Маке...Гърмим...Само така...Говорете си как си щете...Пълни ми се душата, а там винаги ще има място за македонци..Как искайте се наричайте, маме..Сексуалната, социална и национална ориентация са изцяло въпрос на личен избор в днешно време...Гърмеж да има... :)
45
1
 
14
 
! Отговори
Окупация преди 5 години
НАТО влезе в Македония. Ще се говори на английски и ще се управлява от Вашингтон.
44
2
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Двете държави които са крали история от нас с пълни шепи се карат, докато третата / Русия / подкрепя македонците, а ние си траем понеже така са казали от департамента, а тяхната дума е закон. Добре е, че патриотите влезнаха в управлението за да не допускат гавра с историята ни....... За затвора.
43
12
 
4
 
! Отговори
Маке преди 5 години
Учите се до сборувате по македонскиот.
42
3
 
2
 
! Отговори
...за българина... преди 5 години
Вижте, щом се лее ромска музика та било тя и крах Охрид, кво ни бърка че е на македонски...Тъкмо по интересно...Едене, пиене..."а ся разпишете тука"...и кой от къде е...Не е проблем...
41
6
 
29
 
! Отговори
Русофоб преди 5 години
Русофили защо ревете? Та Македония е рожба на вашата родина, на вашата кърмилница, работодателка, благодетелка. Македонска нация и език са създадени от Русия и Сърбия от червени апаратчици из канцелариите на коминтерна. Забравихте ли как македонизирахте пиринския край и биехте хората, които се наричат българи? Забравихте ли съкровенната мечта на БКП/БСП да ни направи част от Югославия, а по-късно след като се скараха Сталин и Тито мечтата беше да станем съветска република? Сега ревете по команда
40
15
 
7
 
! Отговори
Маке преди 5 години
Целиот ЕС ке руча по македонскиот говор. Македонскиот е веке официално признат и макeдoнскиот писменост.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остава макетата да почнат да говорят на гръцки. Ти да видиш македонска глава.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Каменус, се е объркал дълбоко...Разбира се че за българина няма никакъв проблем македонците да си са македонци...Само да попитат все пак преди това, ей така от обща култура...и няма проблеми, ние сме точни хора. Това не се ли знаеБългарина е либерален, демократичен...никога не би се противопоставил...Българина е способен само да бере плодове, не и да сее...Те и за това само го търсят по бригади...
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Да знаете, че ви сложих минус заради последното изречение. С останалото съм съгласен.
36
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам въобще какъв е проблема с дебата за езика.. Официално вече съществува "македонски" и "български"Така че не виждам какво сме се затръшкали...Македонците са си македонци и си говорят на македонски, българите - българи...Не виждам кой ще те пита какъв си...и "колко ти струва шапката"!?Ние като ходим на охридското ядем пием и се веселим, като си упражняваме македонския - не е ли така... :)Те пък търчат у нас за паспорти...Играем си и си ни е мн.добре даже..Кво сме се запритеснили