Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!

Споразумението никога няма да бъде приложено!
Обновена: 31 яну 2019 12:56 | 31 яну 2019 12:45, Елка Василева
112
Каменос: Преспански договор? Българите няма да отстъпят езика!
Панос Каменос. Снимка: архив, Reuters

Преспанското споразумение няма да бъде приложено никога, заяви лидерът на партията Независими гърци Панос Каменос в интервю по гръцката телевизия Скай.

Според Каменос Русия ще отнесе въпроса до ООН. Освен това според Каменос подписалите Преспанското споразумение не са взели предвид позицията на България, "която не приема въпроса с езика". "Този език (българите) няма да го отстъпят", твърди той.

Още по темата

Каменос потвърди, че той лично е казал на парламентарния представител на Независими гърци Аристидис Фокас да отиде в кафенето и да не участва в гласуването на правителствен законопроект.

"Ципрас ни продаде сто пъти, затова ние ще пием газоза в парламента", каза Каменос.

Той отправи посланието, че ако управляващите се опитат да разцепят парламентарната група на Независими гърци с непочтени средства, "ще последва война".

Каменос директно обвини правителството, че се опира на предателства срещу облаги и заяви, че премиерът Алексис Ципрас е предложил министерски постове на бившите депутати от Независими гърци Елена Кундура и Василис Кокалис, пише БТА.

Каменос се зарече, че партията му ще има решаващия глас и в следващото правителство. Той се обяви за незабавни избори, след които обеща "това отвратително споразумение" (Преспанското - б.р.) да бъде отменено.

Панос Каменос обеща да изправи бившия външен министър Никос Кодзиас, който подписа Преспанското споразумение, пред съда заради скандала с незаконното издаване на визи на непридружени непълнолетни. Лидерът на Независими гърци отново каза, че зад Кодзиас стои Сорос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА и НЕ съществува "македония" ! ИМА БЪЛГАРИЯ!НЯМА и НЕ съществува "македонски " език! ИМА И СЪЩЕСТВУВА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!НЯМА и НЕ съществуват " македонска" история, " македонски " исторически извори, " македонска" литература". ИМА и СЪЩЕСТВУВА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, БЪЛГАРСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ИЗВОРИ!А тоя *** Панос Каменос да си замъчли и да не говори глупости, че НЕ само бълагрите, НО и гърците ще го заплюят, защото И посред самите гърци НЕ съществува "македонски" език и история!
74
5
 
16
 
! Отговори
niki преди 5 години
Майката на Сергей Станишев е участвала в разработването на македонския език.
73
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бкп- то и руснаците избиха маса народ у Пиринско и Вардарско щото помнеха българския си корен и род! Въже за тия ***
72
12
 
19
 
! Отговори
2 национални преди 5 години
катастрофи преживеехме заради това глупаво, подло и неблагодарно Македонско племе !не се занимавайте с Македония - макетата ни мразят !!!
71
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1944 Г Бкп и Кпсс казаха че македонците не са българи, написаха им " азбука" и история и его е резултата! Пълна руска простотия с две думи! Ама за бой и е...не не са подлите руснаци а " бг" комунистите!
70
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия забърка тая каша на Балканите през 1892 г сега всички псуваме русия и с право. Няма народ на Балканите да обичат русия
69
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България два пъти е била фактор на Балканите единия път когато сме били с Германия и втория път когато сме били със Съвецкия съюз...сега сме фактор само в мокрите сънища и фантазий на Боко и Цоко....
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО забъркаха тая каша с Македония в 1878 г. и 1919 г. та сега 100-140 г. след това балканите още се карат за имена, църкви и езици.
67
6
 
17
 
! Отговори
до75 преди 5 години
Какъв идеал е отстояван от 1944 до 1989г.?!?!Ти в ред ли си?!Та нали същите тези продадоха и обезличиха 1/4 от България с харизването на Македония на Титова югославия!Тези хора направиха най голямото национално предателство в историята ни!
66
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75Като говориш за "НАЦИОНАЛНИЯ БЪЛГАРСКИ ИДЕАЛ" отиди и се разходи из идеалния център на столицата ни, за да видиш, че е заприличала на долнопробно московско предградие, превърнато от такива русофили като тебе, от стъпването на първия руски ботуш, та до 1989, а и след това - с катапултирането на Радев от руския МИГ21 !Накрая не забравяй да поднесеш цветя на паметника на съветската армия, която те е "овободила" от българите !
65
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 73Лъжеш !Вие русофилите не сте се отрекли само от Русия, иначе от Македония се отрекохте още по времето на Коминтерна, а пък от България се отрекохте когато стъпи първият руски ботуш !Само с "присъединяването" още изоставате !
64
1
 
3
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 5 години
До ЕхКалпаче, не ахкай, ами научи българския ! Ако си Столипински "гражданин", простено да ти е! В противен случай, НЕ ПИШИ!
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заев и Ципрас да седнат и да измислят северномакедонски език и азбука.Не желаем да използват българския шопски диалект.
62
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, то и руският език е български диалект като македонския, но същедтвува държава Русия, както и Македония !
61
2
 
6
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 5 години
Каква Северна Македония,какви македонци?? Що за народ?Що култура,що писменост,език и история?? Национални интереси,самозащита у нас?? Къде ги ?? Западни Балкани?? Те , България ще продадат,Вие?? Фесовете отдавна са на портмантото, чакат зурлите и тюркоалтайското племе! "Братчедите"! Политика на обезродяване..
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каменос, Каменос, много продажни политици имаме, аз грък да плие друг грък не съм чул, а само от онзи ден чорапът ни зелен като галбица стреляше. Ще им дадат някоя стотинка и са готови, като пияниците Благоев и Димитров.
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, как така Каменос не признава Македония като Северна, а баща му можеше да я признава като Югославска !?Явно много пари е получил от Кремъл, защото друго обяснение няма, а тези постфактум изцепки са колкото да не го карат да връща от хонорара !
58
5
 
8
 
! Отговори
Руските свине преди 5 години
и техните задунайски приплоди още през 1934 година признаха съществуването и на македанска нация и език, затова сега нямат никакво право да ***. А колкото до българите малаката да не се тревожи за нас, винаги ще се разберем с братята в Македония.
57
3
 
10
 
! Отговори
Таил преди 5 години
Македонците говорят на сръбско-български език и е повече от ясно че нямат собствен такъв.
56
3
 
29
 
! Отговори
Деян преди 5 години
Преди години когато учих в Дания в университета си разговарях с една македонка и една виетнамска се приближи до нас и ме пита на какъв език говоря-казвам и български,пита македонката-тя на македонски.Много очудена ни пита Вие как се разбирате тогава като говорите на различни езици?!?! Истината е,че езика в български и се използва в двете държави.Както македонците си смениха името на държавата,така сега е време да си сменят и езика с български,иначе няма да има ЕС