Турция нанася удар: Приема руски туристи без визи и паспорти

Гърция очаква сериозен спад на руснаците това лято
27 мар 2019 13:55, Елка Василева
102
Турция нанася удар: Приема руски туристи без визи и паспорти
Снимка: архив, Reuters

Гръцките хотелиери очакват рязък спад на руснаците това лято, които ще се насочат към Турция или България.

Няма да се оправдаят очакванията на гръцкия туристически сектор за привличане на повече руски туристи тази година. Според турската телеграфна агенция, цитирана от гръцките медии, Анкара е готова да допусне руските туристи да почиват в Турция при облекчен режим - само с лични карти без паспорт и визи, предаде БНР.

Министерството на туризма в Атина трябва да промени изцяло стратегията си, за да не изгубим руските туристи, коментират собственици на хотели пред гръцките медии. Те дори очакват масово анулиране на резервации от страна на руснаците.

През миналата година едва 520 хиляди руснаци са почивали в Гърция по информация на Гръцката национална банка. Очакваше се тази година броят на руските туристи да премине един милион, но вероятно голяма част от тях ще предпочетат да почиват в Турция, където се предлагат много по-евтини пакети, заявиха от съюза на хотелиерите.

От гръцкия туристически бранш отчитат и трудна конкуренция с България, където руснаците имат традиция в предпочитанията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
11
 
38
 
! Отговори
Тим преди 5 години
До 42Ушанките намаляват по черноморието, защото Турция също предлага евтин алкохол и по-добри условияПречката за семеен туризъм у нас не са ушанките, а пияните тинейджъри от западна Европа. В дискотеките се вихрят грозни изстъпления , дори секс от младежи мислейки си, че българите сме второ качество хора
43
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
такива туристи дето не могат да си платят визите не ни трябват.Ей го тоя АБС - 80000 евро имал в джоба, ама нямал пари за самолетен билет и искал с влак.*** за бройка не ни трябват.По-добре да останат празни легла, отколкото да се стремим да докараме всякакви бедняци на килограм.
42
9
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРАВОСЛАВНИТЕ -МЮСЮЛМАНИ ОТВРЪЩАТ НА "КАМИКО" НА" ДАВИД " !!!!!! АМЕРИКАНСКИТЕ ЦИОНИСТИ /НА ВЛАСТ ЧРЕЗ ВЛАДЕЕНЕ НА МАНГИЗА/ ТЪРСЯТ КАСКА-ШЛЕМ ЗА ДАВИД ...ТА ДАНО СЕ СПАСИ ОТ РЕКУШИРАЛИЯ "КАМИК ",КАМЪК -РАКЕТКА,НОВА ВАЛУТКА - ЗАПЛАХИЧКА ОТ БАНКОВА НЕУТРАЛИЗАЦИЯ ; ЛАГЕРЧЕНЦА И Т.Н. !?!?!!?
41
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА съжаление пакета цена-качество предлагани услуги в Турция е много по-добър от този в България. Особено пък сега без визи за руснаците ще спечелят много. България и Гърция ако искат поне донякъде да са конкурент на Гърция трябва също да договорят сваляне на визите и то двустранно .
40
11
 
11
 
! Отговори
До 41 преди 5 години
Идват тук, защото е евтин алкохола!А иначе, колко прекрасно е информиран и колко е културен.... влез в you tube и ще разбереш!
39
1
 
9
 
! Отговори
scbg преди 5 години
До АнонименНе само, руснаците са така, а и българите. Важи не само за летните почивки а за зимните.
38
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като по нашите хотели се разхождат спиртосани ушaНКИ, свестен турист не очаквайте!Да ходят в Турция,да кодят на майнатa си, само тук да не идват!!!
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България руснаците имали традиция в предпочитанията си?!Много е удобно да се заблуждаваме. Днешният руснак е практичен и отдавна вече е забравил пословицата "Курица не птица - Болгария не заграница".Днешният руски гражданин е прекрасно информиран и избира най-оптималния вариант "цена-качество" без ни най-малка сянка на сантименти.
36
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а къде са американските туристи ???
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като нямам кинти за една хубава почивка си седя на *** и като събера тогава.Не да обикалям кат шматка с 5 лева в джоба някой курорт , и да гледам хората как си правят кефа по заведения и тей нататък.
34
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците в Турция, Европейските пияници на социални помощи и българските Батки в България, а Българите в Гърция! Рай!
33
8
 
32
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Докато тука си играем на политика другите страни си развиват туризма,друг въпрос че 1990г.у нас няма туризъм а пране на пари маскирано като такъв.
32
8
 
16
 
! Отговори
до АБЦ преди 5 години
не се засягай толкова , явно си се взел за руснак вече . Има и качествени руски туристи с добри обноски но са рядкост тук.Иначе да си жив и здрав и с кеф да си пръскаш паричките .
31
5
 
12
 
! Отговори
Не! преди 5 години
До авсА да нема нужда!!!
30
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците като цяло са кофти туристи.
29
6
 
40
 
! Отговори
тато преди 5 години
Колко са богати руските туристи те си знаят , но аз съм виждал много пъти германски туристи по черноморието, да седят двама на една бира и салата.
28
14
 
39
 
! Отговори
авс преди 5 години
СВАЛЕТЕ ВИЗИТЕ СВАЛЕТЕ ЦЕНИТЕ НА САМОЛЕТИТЕ ПУСНЕТЕ ВЛАКА МОСКВА СОФИЯ ЩЕ ИМАТЕ НАЙ МАЛКО 1 МИЛ.ТУРИСТИ ОТ РУСИЯ МНОГО ХОРА НЕ МОГАТ НА САМОЛЕТ
27
19
 
54
 
! Отговори
авс преди 5 години
До Анонимен.СЛУШАЙ МЕ ДОБРЕ ДА ГО РАЗБЕРЕШ ВЕДНЪЖ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ЖЕНА МИ Е РУСКИНИЯ ЖИВЕЙМ И РАБОТМ В МОСКВА ИМАМ ЕДИН СИН ОТИВАМ ВСЯКА ГОД.НА ВЕЛИНГРАД 3 СЕДМИЦИ .3 СЕДМИЦИ В СОЗОПОЛ В ДЖОБА СИ ИМАМ 8 ХИЛ ЕВРО ПРИБИРАМ СЕ СЪС 200 ЕВРО ВИЖ КОЛКО СА БЕДНИ РАШКИТЕ НЕ СТИГА ЧЕ ВИ ВДИГАМЕ ИКОНОМИКАТА ОТГОРЕ НА ТОВА ПЛЮВАТЕ .НЕ БЛАГОДАРНИЦИ
26
2
 
29
 
! Отговори
това е преди 5 години
Турските хотелиери знаеха че ще има такова решение и още от нова година повишиха цените за всички,наистина жалко защото в Турция на почивка човек се чувства прекрасно.
25
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е всички руски танкисти да заминават за Турция...в България не ни трябват !