По новата магистрала: Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград?

Пътна такса няма да се плаща до 1 декември
Обновена: 12 ное 2019 13:23 | 11 ное 2019 08:49, Елка Василева
188
По новата магистрала: Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград?
Кадър: YouTube

Пътна такса по новооткритата отсечка на магистралата от българската граница до сръбската столица Белград няма да се плащат до 1 декември.

След тази дата пътната такса от Ниш до българската граница ще бъде 410 динара /3,50 евро/, а от Белград до границата – 1 290 динара /11 евро/, съобщи РТС.

Новите участъци вече са в действие и само от 22 часа вечерта в събота до 13 часа в неделя по тях са минали близо 4 800 превозни средства.

Още по темата

На официалното откриване на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш.в събота присъства премиерът Бойко Борисов, който беше там по покана на сръбския президент Александър Вучич.

„Можем да кажем като германците, че от днес Берлинската стена между България и Сърбия падна“, каза Борисов.

"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар", заяви още Борисов и допълни, че за България новия участък от магистралата също е важен, тъй като така ще може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа. "Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия", заяви още министър-председателят.

С пускането на новия участък приключва процесът по изграждането на автомагистралния път от Белград до българската граница. "Честитя на гражданите новите почти 87 километра. Пристига и нашият български брат Бойко Борисов, а аз ще се обърна към него и на български", каза Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
18
 
! Отговори
У нас преди 4 години
От Софето до Бургас е също 350 км, но не плащам 22 лв такса в едната посока.
138
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питам ги тези дето пищят от цената. Колко пари на ден дават за цигари? Колко от храната дето купуват заминава в коша за ***. Колко пъти ползват колата на разтояние по-малко от 500м.? За това колко работят и какво изработват няма да питам.
137
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БЕЗОБРАЗИЕЕ нали искаха от септември да ги въведат и нашите превозвачи се опънаха! В България решаваме всичко с консенсус. Един да има недоволен, го чакаме. А накрая разбираме, че било диктатура. Какво не разбрах?
136
2
 
27
 
! Отговори
БЕЗОБРАЗИЕ преди 4 години
"От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар"А кога ще започнем да събираме тол такси за нашите магистрали - сърбите десетки милони евра всяка година от турците дето се прибират по родните си места (ама там има бариера - плащаш и тогава те пускат). А при нас чуьжите коли минават "транзит" и на пукта за винетки никой не спира. А сърбите - за 350 км магистрала - 11 ЕВРАКА!Това в БЕЗОБРАЗИЕ !
135
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия да хванат и да видят хората върху пясъка какво са изградили, а не само да се хвалят.Жалки и смешни са.
134
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не че нещо ама има 2 светофара...на казичене пешеходния , и на божурище срещу лукойл....абе ей така за протокола ...
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гатанка:Кой кара колата?
132
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 125Ти плащаш 90 лева за 365 дни. Искаш да кажеш, че българите не правим *** около себе си? Онзи ден говори по телефона, кара със 60 при ограничение от 90 и непрекъсната линия. Направи задръстване. И накрая си изхвърли чашката от кафето през прозореца. Не позна. Бе с врачански номер.
131
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 128 SaКато ползваш ще плащаш. Като димиш, ще плаш акциз. Като износваш магистрали, държавни и общински пътища ще плащаш тол такса, винетка и пътен данък. Като ползваш автобус или влак няма да ги плащаш директно и в цял размер. Нинова ли те светна, че управляващите, които да са на власт ги крадат парите? Искаме. Ама да е качествено. Ама да се поддържа. Ама да не плащаме??!! Сега като са ограничени средствата и се гледа най-вече цена, какво качество?
130
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SaПътния данък е за общинските пътища. Преди и аз без да имам автомобил плащах за републиканските. Трябва тол такси за всички. Който ползва, плаща. Да ги видим тези с 15-20 годишните БМВ-та и Аудита ще димят ли по-пътищата. Но не. *** и баш електората шъ ревнат, че им се ограничават правата.
129
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 130Какво плачеш? И сърби, и българи, и гастърбайтери плащат в Сърбия еднакво. Ти искаш, да плащаш малко, а другите повече за един и същ път? В България е същото. И българи, и сърби, и гастърбайтери плащаме винетки. И аз искам на нашите магистрали да има такси. Да плащаме колкото ползваме и прошляци да не се мотаят по тях.
128
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аферим, бате Бойко, турския гастербайтер ще плати на сърбите за магистралата 40 лв., а за нашата 10 лв.
127
12
 
27
 
! Отговори
До 128 Sa преди 4 години
Казваш да плащаме 4 пъти - акциз за горивата, Данък МПС, винетка и тол такса. А защо не предложи още десетина плащания? Всичко това се краде от управляващите.
126
21
 
18
 
! Отговори
Sa преди 4 години
А тука си караме по магистралите безплатно и пак мрънкаме! Крайно време е да се пусне ТОЛ и за леки коли-който иска по магистрала, да плаща, който не иска по магистрала, по другите пътища, но не с винетка, а както си беше преди-с пътния данък!
125
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен знамето е Сръбско. Руското е обратно като подредба.-----------зарежи го русофила, да се радва там :) те всичките русофили са един дол дренки, не знаят даже и знамето на Русия, ама са готови да и се продадат за жълти стотинки.
124
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен знамето е Сръбско. Руското е обратно като подредба.
123
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 120Кой не плаща? Всички на границата плащат винетна такса. Аман от неинформиран народ с ГОЛЯМА уста!-------------тая винетна такса е 10 лева за цял ден, като е с такси ще е поне 50 лева на кола да прекоси България. Да не сме им длъжни нещо на гастербайтерите та само тук да минават най евтино и да правят мизерии покрай пътищата и бензиностанции. Спират да заредят и си изхвърлят бокуците от колата директно на земята до колонките и продължават. Даже на тия мизерници трябва 2-на такса
122
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те сърбите направиха, ама нашата връзка .....................
121
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 120Кой не плаща? Всички на границата плащат винетна такса. Аман от неинформиран народ с ГОЛЯМА уста!
120
3
 
1
 
! Отговори
Само 5 преди 4 години
До АнонименСопола не можеш да си обършеш сам и вече делиш хората ....