Върху Борисов се оказва чудовищен натиск срещу „Турски поток“

България трябва да се откаже от тръбата, настояват САЩ
27 яну 2020 12:04,
123

Две велики страни и една средно велика страна - България, са на кръстопът. В Русия обществото трябва да усети промяна в социално-икономическия си климат. Путин е в изключително деликатно положение. Тръмп е длъжен да изпълни своето обещание - да извади американските военни от Близкия изток. От Иран ще му помогнат, директно и брутално гонят САЩ от Ирак. Тръмп би следвало да напусне и Сирия. Той ще победи на изборите, ако успее да се измъкне от всички клопки и да не влезе в нито една сериозна война.“, това заяви международният анализатор Валентин Вацев в студиото на "България сутрин". Той очерта и възможните сценарии за страната ни, в контекста на кризите с водата, боклука и предстоящото гласуване на вота на недоверие към правителството.
Още по темата

"Перничани идват в София с празни дамаджани, събират се майки на деца с белодробни заболявания, до май всяка седмица ДАНС и прокуратурата гонят по двама руски дипломати. Ако този вот на недоверие не успее, ще има следващ вот на недоверие. Истинският сюжет е ще се откаже ли Борисов от строителството на тръбата от "Турски поток". Американската позиция е твърда - руският газ за Европа и България е нещо крайно опасно", обясни Вацев.

ГЕРБ – към края си. Но иска ли БСП властта?

Пред Bulgaria ON AIR международният анализатор подчерта, че върху Борисов се оказва чудовищен натиск да се откаже от новостроящата се тръба. По думите му въпросът е дали премиерът има силите да удържи правилната си в момента позиция. На Тръмп не точно това му е главната грижа, отбеляза Вацев.

Кризата с водата и боклука

"Наистина има криза с водата и боклука. Всичко ще бъде простено на Борисов, ако се откаже от тръбата. Животът ще се успокои. Борисов има още една година. Пред него има козя пътечка. Не съм сигурен дали ще има енергията да скача по скалите. Как се лавира между Москва и Вашингтон в ситуация, когато всеки момент ще започне нова Студена война", каза още Вацев.

Виждам едно надпартийно и експертно правителство на националното спасение или съгласие. Правителство от нов тип, което не иска парламентарни избори. Всички политически сили предлагат по двама души, Борисов и Нинова отиват на заден план, но си запазват партийните позиции. Коалицията е ненужна. Всички парламентарни сили да подкрепят нещо, което привидно е извън тях.

България лидер на Балканите

Вацев е на мнение, че правителството трябва да се закрепи на ръба на бръснача до март месец. Ако това се случи, то правителството ще изкара мандата си, смята той. И очаква България да реагира на големите промени в света.

Балканите се оказват крайно неопределено място. На Балканите трябваше да има уравновесяваща сила, от Бога е дадено това да е България. Засега не успяваме. Бихме могли да поискаме от Европа да помогне в нашата стабилизация. Да изградим спешна стабилизационна програма между България и Европейската комисия. За тази цел Борисов трябва да забрави грижите за Перник и майките на болни деца. Имаме задача да стабилизираме България, за да може България да стабилизира Балканите. Липсва ни инициатива, гледаме от днес за утре и хитруваме на дребно, коментира още Вацев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
24
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
На ***-лизатор Валентин Вацев много му се иска да се построи руската, заробваща тръба. С тази тръба Боко е пътник.
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 18След като политиката не е лъжица, за всяка уста, ти за къде напираш?Или имаш вътрешното усещане, че дълбоко в себе си си велик политик и ще оправиш България?
18
4
 
23
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
За вас никой не гласува,бе.Освен продажната и страхлива администрация,купения ромски вот и шашмите на Мишо Константинов.Така печелите изборите.
17
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е Борисов да разбере,че политиката не е лъжица за всяка уста.Едно е да търкаш ушите на бай Тошо и съвсем друго е да ръководиш цяла държава.
16
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 16Ей, каква цъфтяща държава имахме преди Борисов.Дойде режимът Борисов и доведе националната катастрофа.Ама ако дойдете на власт вие красивите от ДБ, пак ще цъфнем и ще вържем.Ама простите *** не щат да гласуват за вас.
15
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режимът Борисов доведе до национална катастрофа цялата държава! Има аудио и видеозаписи, в които сам признава кои фондации германски са го поставили на власт, което е противоконституционно, както също и другите му господари от САЩ и ЕС. Изпълнява всички техни заповеди (фатално вредни за българите) в замяна на власт и пари.
14
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинЕ ваш станишко що не построи пустото белене по негово си време, а продаде самоварите на безценица?
13
5
 
39
 
! Отговори
така е преди 4 години
Борисов слуша и ще слуша америкосите, защото са го хванали за камбанките (ако ги има).Сега ще спре и турски поток, а газ ще ни продават пак америкосите. Цената, цената като са за 8 хвърчила-скъпа, много скъпа(като за безволеви васали).Гоним руски шпиони, а три посолства изказват одобрение?! А сме разграден двор за всякакви други шпиони.Даже САЩ нямат и нужда от шпиони тук, защото правителството се отчита на Козяк, а прави това, което му наредят също оттам. Така че за тях няма скрито-покрито!
12
2
 
28
 
! Отговори
Тъп преди 4 години
До българинСъмнявам се, че е българин. Защитава интересите само на племето. То и неграмотните го крепят на власт. Забравих разбойниците. Тези, които разсипаха държавата и все още никой не ги е спрял.
11
6
 
35
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Вацев - премиер, Борисов - портиер!
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааа,той е як и ще устои.Най-много да се надупи.На когото трябва.
9
7
 
50
 
! Отговори
българин преди 4 години
От Америка,освен " потупване по рамото" Друго не видяхме до сега през тия 30 г след 1989 г до днес! Ако Борисов е истински българин,Трябва да отстояваме интереса си! И Белене трябваше да е построен до сега! А ние слушаме ли слушаме Америка! Никой не ни е виновен" Сами сме си виновни!
8
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисовата диктатура оказва огромен, кризисен и катастрофален натиск върху всеки почтен и изнемогващ българин!
7
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато начело на държавата вече 10 години е един еднокнижник,опасно е не само лавирането между големите.а и оцеляването на нацията следствие на некомпетентност и безхаберие.
6
1
 
50
 
! Отговори
Дядо ви преди 4 години
Правителството на селските тарикати са като в небрано лозе. Тръба ли да прекарат, защото без газ спира всичко. На Америка ли да се кланят, ако те не ги подпират, още днес трябва да си ходят, защото за нищо не стават. Проблеми? Вода няма. Бо клуци има. Виновни няма.
5
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубави вещества е взел Вацев...
4
31
 
9
 
! Отговори
. преди 4 години
Баце ще се справи
3
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Две велики сили и една средно глупава България ...хаха това иска да каже тоя!
2
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе, този Вацев, защо не се кандидатира за министър-председател или за цар на България, щом толкова добре знае, какво трябва да направи Борисов!
1
12
 
37
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Ако Вацев и Борисов си сменят местата за 4 години България ще се превърне в рай. Е, разбира се политическият анализ ще се превърне комедийно уан мен еднокнижно шоу наречено Филията на Винету, но и това си има своите предимства. Тогава никой няма да гледа Слави, Рачков и т.н., а всички ще се търкаляме от смях на бисерите на банкянския магнолиев туллуп.