Върху Борисов се оказва чудовищен натиск срещу „Турски поток“

България трябва да се откаже от тръбата, настояват САЩ
27 яну 2020 12:04,
123

Две велики страни и една средно велика страна - България, са на кръстопът. В Русия обществото трябва да усети промяна в социално-икономическия си климат. Путин е в изключително деликатно положение. Тръмп е длъжен да изпълни своето обещание - да извади американските военни от Близкия изток. От Иран ще му помогнат, директно и брутално гонят САЩ от Ирак. Тръмп би следвало да напусне и Сирия. Той ще победи на изборите, ако успее да се измъкне от всички клопки и да не влезе в нито една сериозна война.“, това заяви международният анализатор Валентин Вацев в студиото на "България сутрин". Той очерта и възможните сценарии за страната ни, в контекста на кризите с водата, боклука и предстоящото гласуване на вота на недоверие към правителството.
Още по темата

"Перничани идват в София с празни дамаджани, събират се майки на деца с белодробни заболявания, до май всяка седмица ДАНС и прокуратурата гонят по двама руски дипломати. Ако този вот на недоверие не успее, ще има следващ вот на недоверие. Истинският сюжет е ще се откаже ли Борисов от строителството на тръбата от "Турски поток". Американската позиция е твърда - руският газ за Европа и България е нещо крайно опасно", обясни Вацев.

ГЕРБ – към края си. Но иска ли БСП властта?

Пред Bulgaria ON AIR международният анализатор подчерта, че върху Борисов се оказва чудовищен натиск да се откаже от новостроящата се тръба. По думите му въпросът е дали премиерът има силите да удържи правилната си в момента позиция. На Тръмп не точно това му е главната грижа, отбеляза Вацев.

Кризата с водата и боклука

"Наистина има криза с водата и боклука. Всичко ще бъде простено на Борисов, ако се откаже от тръбата. Животът ще се успокои. Борисов има още една година. Пред него има козя пътечка. Не съм сигурен дали ще има енергията да скача по скалите. Как се лавира между Москва и Вашингтон в ситуация, когато всеки момент ще започне нова Студена война", каза още Вацев.

Виждам едно надпартийно и експертно правителство на националното спасение или съгласие. Правителство от нов тип, което не иска парламентарни избори. Всички политически сили предлагат по двама души, Борисов и Нинова отиват на заден план, но си запазват партийните позиции. Коалицията е ненужна. Всички парламентарни сили да подкрепят нещо, което привидно е извън тях.

България лидер на Балканите

Вацев е на мнение, че правителството трябва да се закрепи на ръба на бръснача до март месец. Ако това се случи, то правителството ще изкара мандата си, смята той. И очаква България да реагира на големите промени в света.

Балканите се оказват крайно неопределено място. На Балканите трябваше да има уравновесяваща сила, от Бога е дадено това да е България. Засега не успяваме. Бихме могли да поискаме от Европа да помогне в нашата стабилизация. Да изградим спешна стабилизационна програма между България и Европейската комисия. За тази цел Борисов трябва да забрави грижите за Перник и майките на болни деца. Имаме задача да стабилизираме България, за да може България да стабилизира Балканите. Липсва ни инициатива, гледаме от днес за утре и хитруваме на дребно, коментира още Вацев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щатите ни натискаха и за шистовия газ. Бумът му отмина. И в Щатите добиването му е вече на загуба. Сега проблемът за тръбите не е само Турски и Северен поток. Има и други тръби, които се строят през Полша от Скандинавските страни. Пресичат се различни интереси вътре в ЕС. Защо Вацев не споменава идеалните отношения на Орбан с Русия, Турски поток ще минава и през Унгария.
39
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червен клоун със старческа деменция.
38
4
 
18
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
"Валентин Вацев е пълен головодник."Борисов и това не е предвид кризата в Перник. Значи е Вацев е национално богатство.
37
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,па Васев не каза кой е причинителя за финансовото ни положение? Комунистите раздадоха икономиката на България на тяхната си секта, фалираха банките и спестяванията на отредените човечец,а в същото време изкупиха всичко що не е оглозгано.Типичен пример Баневи и много други по списък на БКП,ДС.Всичко това по руски олигархични модел! Ние сме поели правилният път ЕС.Не може като Ердоган да се криви от ханша!
36
2
 
26
 
! Отговори
Европа иска преди 4 години
Да се построи Балканския поток той ще мине през Сърбия до европейските държави.Никакво спиране хамерика да си гледат ***.
35
7
 
32
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Ерудицията на Вацев хвърля в тих ужас туземния сорросоидаж. Цялата козяшшка пасминна не притежава и половината от познанията на доцента. За визия и интуиция да не говорим.
34
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
10 години гърбавите само крадяха и уреждаха "наши" хора, сега се вижда резултата, всички системи нереформирани, а те се занимават с кой пуши на работа и кой не...
33
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предвид актуалната обстановка със залавянето под път и над път у нас на руски шпиони, идва логичния въпрос а защо няма заловен нито един американски шпион.В правителството на Симеон МВР всъщност се върти точно от Борисов, а не от Петканов.Пак по онова време в Националната Служба за Сигурност /НСС/ има различни направления руско, турско, гръцко, американско и прочие.Точно след идването на Борисов като главен секретар на МВР, Е ЗАКРИТО АМЕРИКАНСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ В НСС!
32
1
 
21
 
! Отговори
До 27 преди 4 години
А ти си вервай на вожда.На гуруто,на слънцето и въздуха за 80-те %.
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво казва Вацев? Че протестите за водата и против новите социални закони, както и вотът на недоверие, внесен от БСП, са поръчка на Щатите?Меркел няма зад гърба си "диханието на могъщия германски капитал, BMW .." Напротив! Меркел точно обратното прави - годините откакто е Тръмп се БОРИ за германските капитали в САЩ. Стремежът на Вацев за оригиналност, примесена с лек шок, в случая е прекален.
30
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива експерти омръзнаха на всички, а само тях ги въртят от телевизия в телевизия, сякаш в България няма нормални хора неслугуващи на Русия.
29
4
 
15
 
! Отговори
стиска ли му преди 4 години
Всичките му пари са в американски офшорки!
28
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Боко е пътник, ако ще и от БСП да започнат да го подкрепят в парламента, освен руските Атака+Воля. Нищо чудно половината БСП да не са в залата като се гласува вота в Сряда.
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боце, трябва немедлено да спреш тръбата на руснаците, защото от американското посолство ще спрат да те избират за министър председател на републиката
26
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой му верва па на тоя ...!Още ли е жив...?
25
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валентин Вацев е пълен головодник.
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приказки от хиляда и една нощ. Експертно правителство.
23
26
 
11
 
! Отговори
334 преди 4 години
Тоя пу тьо Вацев си е истински Путин-овец. Шушумига. Натискали Борисов. Да, ама най-вече от Путин. А нашият се опитва да "балансира"-хем в ЕС, хем в Евразия; хем оная ти раБота вътре, хем в рая. Бъзливец, който вече 10 години не е провел нито една реформа.
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 19Пък за измекярите от ДБ гласуват само лузери с жълти книжки.
21
21
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
ВАЦЕВ Е ЧЕРВЕНО ГО..НО!КВОТО Е КАЗАЛ , ВСЕ Е ЛЪЖА И ГЛУПОСТИ НА КУБ!