ГЕРБ – към края си. Но иска ли БСП властта?

Доц. Валентин Вацев с коментар пред Bulgaria ON AIR
13 авг 2018 10:15, Петя Славова
224

Управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ е към своя край, но основната опозиционна сила БСП няма интерес да сваля властта. Това е мнението на геополитическия анализатор доц. Валентин Вацев.

"Те искат да участват, а не да я свалят. Въпросът не е, че не са готови - макар, че не са, а че не искат", коментира той в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него въпреки постоянната война и взаимни нападки между президент и премиер, няма как държавният глава да бъде сочен за опозиция на управляващите, защото Румен Радев няма власт.

Анализаторът е на мнение също, че дори от ГЕРБ усещат, че са към края на управлението си, защото геополитическият климат на Балканите се променя.

Доц. Вацев коментира и случилото се с бургаския бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, който беше арестуван в Турция, заедно с Митьо Очите. По думите му това е един опит за реванш на ГЕРБ срещу БСП.

"Трябва да се реваншира за историята на Гинка от Пазарджик, срещу онази глупава история със суджуците и главно този ужасен скандал с Македония", категоричен беше Вацев пред Bualgaria ON AIR.

Според него именно изявлението на Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание е големият скандал, защото България направи всичко възможно да направи добро за тях, а те "ни се изхрачиха в лицето“.

"Това е ужасен скандал и то не морален, а геополитически. Ние сега трябва да захлупим този скандал с нещастника Бенчев", добави още доц. Валентин Вацев.

По думите му обаче подобно нещо няма да бутне правителството, а ще го бутне фактът, че такъв тип власт е изчерпана.

Експертът беше категоричен, че ако Бойко Борисов иска да избегне това, трябва отново да стане представителен в очите на обществото, защото сега премиерът е по-скоро обект на подигравки, макар понякога да не са основателни.

"Заплахата за него е в елита му. Гадовете, които той вижда, не са на "Позитано", те са до него", категоричен беше доц. Валентин Вацев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да не иска,БСП трябва да вземе властта!
198
3
 
3
 
! Отговори
хаха-1 преди 5 години
До iceblast88абе младеж,че родените след 85-та са 80-% бе, знае какво имам предвид. Предимно са функционално неграмотни. половината са чели по малко и от ББ, никой не е бил войник , не може да правят нищо сами ..освен бебета/ понякога/.Трябва в политиката да влизат които законно докажат над 50 милиона,за да нямат претенции за коли и да спестят по 500 наем.А не като тези анонимници.Преди време ВВ.Путин назначил председател на комисия за конкурс Абрамович, казал а подкупете го
197
7
 
3
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
Вацев, нали някога искаше да си алтернатива на БКП. Ееее, не успя! Стоиш си в червената тиня, на никого ненужен.
196
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герб са по-големи комунисти от бкп
195
37
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И четвърти избори да има пак ще си избереме ГЕРБ. Във Видин, Монтана и Враца - червените крепости - е най-голямата мизерия. А за 10г София стана среден европейски град.
194
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените гадинки пак са изпълзели.Оззлобени и изгладнели само трябва да обърнат Герб на изборите
193
13
 
16
 
! Отговори
Като преди 5 години
Стане гражданската 350, тогава такъв край ще видят герберастите, че ще им е последният в живота.
192
13
 
26
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
А не трябваше ли да уточните в новината, че този червен миризливец е член на ВС на БСП, а? Ех, гиди тарикати.
191
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен особенно ДПС те продължават да лапат мангизите по добре да са в " миманса" мутрата никой от тях не е изхвърлил от властта
190
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКОНЪ за изтребление на разбойницитеУтвърденъ съ Указъ 721 отъ 7.12.1922 г., обн., ДВ, бр. 205 от 12.12.1922 г.Чл. 1. Разбойникъ се счита онзи, който по навикъ или занаятъ самъ или съ други лица извършва грабежъ, насилие или убийство съ цель за ограбване.Чл. 2. Изтреблението на разбойниците въ околията, дето са се появили, се възлага на полицията, жандармерията и войската. Ако тая сила е недостатъчна за изтребление на разбойниците, околийскиятъ началникъ може да образува потери, съ които да ги преследва. Въ всяко населено място където се забележатъ разбойници, кмета веднага назн
189
7
 
20
 
! Отговори
Ликвидация на партии преди 5 години
След кървавия преврат на 9 юни 1923 година последваха черни години за народа чак до ликвидацията наредена лично от ЦАр Борис Трети.Последва преврата на 9 септември извършен пак от същите превратаджии участващи в три преврата 1923 - 1934 и 1944 години.Време да се ликвидират нагло престъпните групировки маскирани като партии в България.НАд 3 000 000 нямат доходи никакви.НАд 5 600 000 нямат доходи за оцеляване в страна членка на Европейския съюз.НА първо място сме по демографски срив в света.
188
9
 
9
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Единствения начин тази страна да се оправи е ако се приеме закон - право на кандидатиране за държавна длъжност или депутат да имат само родените след 85г. поради простата причина, че те нямат никаква връзка с БКП и не са с промити мозъци от комунизма. Колкото до сегашните управляващи - всички и управляващи и опозиция са си дърти комунисти, затова те си крадът докато ние се джавкаме кои от тях е по големия ***!
187
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямат край червените учени в БългарияКато книжни шврлатанки се носят в ефира да проклинат другите!
186
6
 
1
 
! Отговори
Водят ни царство преди 5 години
природата ни води като ЦАрство БЪлгария/Дунавска БЪлгария/.
185
4
 
7
 
! Отговори
Извъредно положение преди 5 години
Kakto писмено уведомихме цар Симеон Втори и генерал Румен Радев през 2016 - 2017 година трябваше да се въведе извънредно положение да се ликвидират партиино подставените престъпници менкани на власт след 1989 година и да се създаде експертно правителство с извънредни пълномощия з а блокиране ограбването на десетки милиарди годишно от народа.
184
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите от Бсп са изначално честни и безскрупулни.Нищо не може да им избяга, дори и ГЕРБ
183
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големия проблем на ГЕРБ (като изключим корупцията) е това, че те не знаят какво е това стимулиране на икономиката и как се прави..........Аха...А Нинова, Петър Волгин, социолога Райчев и *** Радев знаят как се стимулира илономиката? Ще ви открехна нещо - никой лаладжия, който не е работил с клиенти и не е плащал заплати на работници не знае НИЩО за икономиката. А русофилите освен некадърни са и злонамерени.
182
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ГЕРБ нямя честни хора, всички са там, за да крадат.Като свърши лапарото и ГЕРБ ще изгуби смисъла си.
181
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЪКМО СИ МИСЛЕХ, ЧЕ КОМУНИСТИТЕ В БСП СВЪРШИХА, ЧЕ НАЧЕЛО ЗАСТАНАХА ХОРА, КОИТО НИКОГА НЕ СА БИЛИ КОМУНИСТИ И ИЗВЕДНЪЖ ОСЪЗНАХ, ЧЕ ТЕ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ОТ БСП МИНАЛИ В ГЕРБ ПРИ СВОЕТО МОМЧЕ - КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ
180
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Песен за тунеядеца(обновена)ЕС не дава париза да ГЛЕДАШ самокак се строи.- А къде си ТИ ?Но не си ли пак ТИ тозипод балкона - дето крещи- Борисов, дайте ПАРИ !А тълпата тихичко пригласяЗащото ни МЪРЗИ, МЪРЗИ,МЪРЗИ !Мощен глас обачена червена самодиваплощада на две разсичаи друго тя изрича:Системата убива !