Сърбия не била готова на всичко, за да влезе в ЕС

Страната няма да работи в своя вреда, отсече Дачич
10 фев 2020 14:21, Красимир Ангелов
96
Сърбия не била готова на всичко, за да влезе в ЕС
Снимка: БГНЕС

Сръбският вицепремиер и външен министър Ивица Дачич обяви, че страната му не е готова да направи всичко, което се иска от нея, само и само за да влезе в ЕС.

Още по темата
"Сърбия няма да направи всичко, за да влезе в ЕС, няма да работи в своя вреда", категоричен бе политикът, цитиран от местни медии.

"Нито един социалист никога не е предал своя народ. Сърбия е за нас най-важна, затова социалистите говорят днес за патриотизъм и това никой не може да ни забрани", заяви Дачич пред партийни симпатизанти в Нови Сад.

Сръбският външен министър каза още, че Сърбия очаква да се премахнат митата, за да продължи диалогът с Косово, но не очаква от Прищина конструктивен подход за решаването на косовския въпрос. "Това е въпрос на политическа фантастика", заяви Дачич, отговаряйки на въпрос на журналист дали се надява на конструктивно предложение от Прищина в скоро време във връзка с решаването на косовския въпрос.

"Всички техни идеи се свеждат до това, че Сърбия трябва да признае независимостта на Косово. Ние очакваме митата да бъдат премахнати, за да може изобщо този диалог да продължи", казва Дачич, цитиран от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Югославия е създадена от Франция. Интересите на сърбите са в ЕС. Англия туби влияние в Европа заради Брекзит, а и не се знае какво ще стане с икономиката им. Шотландия и Сев. Ирландия са пред независимост, UK е пред разпад. Не ги броя вече за велика страна, а по-скоро за пудел на САЩ. Франция на Макрон доминира Европа и ако заедно с Германия се съюзят с Русия ще доминират света. Париж - Берлин - Москва = най-големия кошмар на САЩ и Англия.
92
0
 
2
 
! Отговори
Да не влизат Бе преди 4 години
Стойте си там на турските нужници и се гордейте, че няма да влизате в ЕС
91
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Докато не ни върнат Цветан Василев няма да ги приемат в европейския съюз 😁
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия ще влезне в ЕС три дена след Турция.
89
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Границите на българската екзархия от 1870 година минава западно от Ниш.България трябва да даде гражданство на всеки който има корен в населено място в екзархийските граници и декларира българско етническо самосъзнание!
88
2
 
17
 
! Отговори
Горд българин преди 4 години
Изкуствената Югославия, жителите и имаха право да емигрират на запад, дори при Тито.При нас колкото и да е зле при управлението на мутрягите, все пак имаме някакво финансиране, колкото да не издъхнем /представям си без ЕС/.Сърбите са много сходни като манталитет като нас с едно изключение - мразят ни и са страшни шовинисти.
87
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС е недемократичен съюз, управляван от немски бюрократи, като корумпираната Урсула фон дер Лайен. Германия е едноличен лидер откакто е създадено еврото и това ясно си пролича по време на т.н. мигрантска криза. Реално не става въпрос за никаква криза, а за целенасочен, добре калкулиран прием на милиони хора с цел превръщането им в миячи и чистачи на немските пенсионери. Нацистки колониален манталитет. Сърбите постъпват мъдро. Не се бутай в съюз от който други излизат, а останалите недоволстват.
86
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България не е влязла по милост в ЕС. България влезе в ЕС защото Германия искаше България да влезе в ЕС. България, Хърватия и Австрия са най-верните сателити на Германия в И.Европа през последните 100 години. Те никога няма да тръгнат срещу Германия и винаги ще бъдат врагове на Англия и Франция. Гърция и Румъния никога няма да тръгнат срещу Англия, Франция и САЩ. Сърбия знае и помни кой им даде огромна държава след първата световна - Франция и Англия. Полша е традиционен английски съюзник.
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои мислят,че заслужават като отидат в Германия,да ги поставят за директори и шефове на банки и фирми,а не да мият чинии.Но не се замислят,дали знаят език,имат ли някаква квалификация,трудолюбиви ли са и т.н?!.Важно е да се плюе по ЕС.Това го няма никъде,няма и да го има.Когато един човек се интегрира в обществото,докаже на практика способностите се,тогава може да има претенции за нещо повече.До тогава ще мие чинии и ще получава ниско възнаграждение за труда си.
84
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбия е държава с общество,пропито от шовинизъм и национализъм.И леви и десни и всякакви са националисти,защото държавната им идеология е такава от създаването си.Те не заслужават в ЕС докато не се променят изцяло.Окото им все в чуждото гледа и за това имат проблеми със съседите си.Дачич е шовинист и прави проблеми навсякъде,но щом го търпят сърбите,значи си го заслужават.
83
3
 
10
 
! Отговори
историк преди 4 години
България е силно нужно да постави като условие отварянето на всичките им документи и архиви по помакедончването на Северна Македония, ако иска историята да запечата тези събития и наследството им в автентичния им вид.
82
0
 
0
 
! Отговори
Леле до 79 преди 4 години
Опс, обърках номерацията на коментарите, извинявай :) за теб беше последният ми пост :)
81
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партия ГЕРБ е финансирана от фондация "Конрад Аденауер". Германия контролира политиката, икономиката и медиите в България. България е най-бедната страна в ЕС. Тито могат да го плюят само неграмотници. Тито беше най-умния комунист. По времето на Тито, Югославия поддържаше независима от съветската власт политика. Тито поддържаше връзки с Великобритания и САЩ, виждаше се с Кралицата, англичаните строяха заводи в Сърбия. Сърбите пътуваха в цял свят, а бъларите ходиха да си купуват обувки от Сърбия
80
7
 
5
 
! Отговори
Леле до 78 преди 4 години
На шумкари не трябва дори да обръщаш внимание. Кръв ***, че през трийсетте българският лев е със златни покритие и с родна валута сме можели да си пазаруваме в Париж :) не очаквай нещо градивно от национални предатели, загуба на време е :)
79
2
 
4
 
! Отговори
A преди 4 години
Е, тогава няма милиони евро в тайни банкови сметки, като Б.Б. и сие
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другаре, бедната аграрна България преди 9-ти се справя с чирпанските земетресения от 1928 г. за 2 години и напълно ликвидира последиците от тях, а Вие с едно многократно по-слабо в Стражица неможахте да се оправите, още Ви стоят бараките там
77
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите не искат бундесфюрерката Меркел да им казва, че трябвало да приемат мигранти защото пенсионерите в Германия имали нужда от прислужници и миячи. Не искат германци да им пишат законите и контролират медиите. ЕС е провален проект. Същевременно Великобритания отчита по-голям икономически ръст от Германия и преживява разцвет. Хитрите сърби ще се насочат към Англия, като междувременно поддържат и добри отношения с Руснаците. А България ще преживее поредната си национална катастрофа.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам, ама синия каскет пое малко минуси :))
75
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха нито единсоциалист не бил продал своя народ, тоя ще ме спука от смех, ами Милошевич какъв беше бре, така Ви нагласи че още немое се опомните, да не говорим за Тито, той с неговата политика в Косово направи албанците там мнозинство, ама са т.икви
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 61Миии не знам жбаже - аз имам земи и съм добре. За друго не ми оука :)