Сърбия не била готова на всичко, за да влезе в ЕС

Страната няма да работи в своя вреда, отсече Дачич
10 фев 2020 14:21, Красимир Ангелов
96
Сърбия не била готова на всичко, за да влезе в ЕС
Снимка: БГНЕС

Сръбският вицепремиер и външен министър Ивица Дачич обяви, че страната му не е готова да направи всичко, което се иска от нея, само и само за да влезе в ЕС.

Още по темата
"Сърбия няма да направи всичко, за да влезе в ЕС, няма да работи в своя вреда", категоричен бе политикът, цитиран от местни медии.

"Нито един социалист никога не е предал своя народ. Сърбия е за нас най-важна, затова социалистите говорят днес за патриотизъм и това никой не може да ни забрани", заяви Дачич пред партийни симпатизанти в Нови Сад.

Сръбският външен министър каза още, че Сърбия очаква да се премахнат митата, за да продължи диалогът с Косово, но не очаква от Прищина конструктивен подход за решаването на косовския въпрос. "Това е въпрос на политическа фантастика", заяви Дачич, отговаряйки на въпрос на журналист дали се надява на конструктивно предложение от Прищина в скоро време във връзка с решаването на косовския въпрос.

"Всички техни идеи се свеждат до това, че Сърбия трябва да признае независимостта на Косово. Ние очакваме митата да бъдат премахнати, за да може изобщо този диалог да продължи", казва Дачич, цитиран от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не говори от името на всички, бacтyн!
12
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе сърби..... От тях добро не сме видели. А и те са хора от по-миналия век. Спрели са.
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ясно, само тук сме продажници и готови да разтворим бузки, а вече 13 години ни имат за слугите на Европа и сме дъното във всички класации
10
13
 
8
 
! Отговори
Garibaldi преди 4 години
Това е разликата между НАРОД и МАТРЯЛ. Ние сме матрял, нашият премиер ни го каза в очите.
9
13
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
Сърбия не е България . Не ни бъркате :) Руснаците и на нас искаха да ни продават миг 29 ,но ние им отказахме .Българите обаче се набутаха с ф16 .Дадохме на ЕС Милошевеч а те не ни приеха в ЕС .Сега ще дадем Цветан Василев само след като бъдем приети в ЕС . И да забравите да затваряме реактори .Първо германците ;) Ние не сме България
8
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите продажници ще ликвидират държавата само и само да влезем в ЕЗ за да задигнат резервите на валутния борд.
7
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1Кой си ти бе, да казваш каквото и да било! Сърбите си защитават интереса, а България си затвори четирите реактора, заради ЕС, спря и АЕЦ Белене и още един куп бели направи само и само да влезе в комунистическия ЕС!
6
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено.Сърбите са достоен народ и не се навеждат на никого,за разлика от нас.Не ги обичам,но им се възхищавам.Така трябва.,
5
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми разбира се да не са наведени като нашите управляващи.
4
18
 
5
 
! Отговори
Вземете пример преди 4 години
другари:"Нито един социалист никога не е предал своя народ. Сърбия е за нас най-важна, затова социалистите говорят днес за патриотизъм и това никой не може да ни забрани", заяви Дачич пред партийни симпатизанти в Нови Сад.Ето защо гледахте с кеф към Югославия, а на вас ви се смееха сърбите.
3
7
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Нямам нищо против.
2
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От ЕС не можеш само да черпиш, трябва и да правиш компромиси. Сърбия е малка държава и никой не е размел в ЕС за нея. Камо ли пък за национализма им. А в държавата на сърбите смърди яко на късен соц. Всичките им градове са такива. Ще си останат само със самочувствието си без покритие. Нещо като македонците. Никой не ги бръсне за.... ама те се мислят за велики.
1
27
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние не искаме руския анклав Сърбия да влезе в ЕС.